Tak jak przypuszczałem, nic specjalnego.
1. Główny bohater oczywiście cholernie inteligentny. Typowy chwyt, to tak strasznie podnieca tych podniecających się mordercami; jakiż on sprytny, niestereotypowy. Typowe zagranie na pseudointeligentnego przeciętnego "nowoczesnego anglojęzycznego" nasto-dwudziestko-latka
2. Oczywiście Dexter sarkastyczny, ironiczny; no tak, kolejny chwyt który świetnie zadziałał na w/w synusia w serialu Doctor House
3. Oczywiście "fuck", "zjem moje pierdolone pączki"; czyli cool zestaw fuckowo-angielskich zdań, tak żeby trochę znobilitować współczesnego nasto-dwudziesto-latka, jakże podniecającego się swoją europejskością, swoim władaniem angielskim.
4. Nowoczesne techniki śledcze, i pokazywanie policji "od kuchni", żeby widz mógł się podniecać swoją nowoczesnością, tym, że policja, techniki śledcze, nowe naukowe sposoby wykorzystywane w kryminologii są mu nieobce (co oczywiście jest nieprawdą, przychodzi co do czego, taki przeciętny filmwebowicz w chemii, biologii czy matmie przy bardziej zaawansowanych "ewolucjach" wysiada).
Jakże to wszystko wyświechtane, powielane, mało odkrywcze, zupełnie bez duszy. Wystarczył mi jeden odcinek, jeśli więcej obejrzę to tylko z nudów. Serial zupełnie przeciętny, no ale dla kogoś takiego jak ja. Dla masowego widza- a w tym wypadku współczesnego wygadżetowanego nasto-dwudziesto-latka jest to kąsek idealny.
6/10 to max, (właściwie powinno być 5,5) choć przeciętny filmwebowicz będzie zachwycony, co widać po ocenie.
Po prostu dobry serial uzależnia,najpierw trzeba sie wciągnąć a pózniej juz nie można przestać...
Dexter to serial niesamowity. Gość zabija ludzi, widzi ich ostatnie tchnienie. W takich wypadkach, gdy naprawdę to robisz, wszystko inne przy tym musi być mdłe.
"Dexter jest dobry dla idiotów podniecających się przemyśleniami seryjnego mordercy"
Idź i pooglądaj sobie jakiś film o bzykaniu zwłok, człowieku o jakże wyrafinowanym i niestereotypowym guście. Nie wypowiadaj się już najlepiej, bo się pogrążasz.
Już oglądałem, Nekromantik. Film do którego raczej nie dorośniesz pod względem wysublimowania, gustu, smaku, etc. Po prostu za głupiś.
Napisałeś naście postów wcześniej "niezwykle to jest ogladac takie gowno jak dexter tyle czasu. to tylko dowod na to ze taki ktos jest idiota" i obraziłeś wielu fanów do tego stopnia, że wdali się z Tobą w jałową dyskusję. Po przeczytaniu tego tematu, mam ochotę wymiotować, naprawde
Nekrofil ale ty jesteś jednak wielkim debilem ... Najpierw napierdala na Dextera a teraz widząc że wszyscy Cie wyśmiewają zacząłeś mówić że serial jest wyjebany ... Coś mi się nie wydaje żeby było w tym chociaż trochę prawdy . Pogrążasz sie człowieku na twoim miejscu zrobił bym sobie nowe konto ....
Nekrofil ale ty jesteś jednak wielkim debilem ... Najpierw napierdala na Dextera a teraz widząc że wszyscy Cie wyśmiewają zacząłeś mówić że serial jest wyjebany ... Coś mi się nie wydaje żeby było w tym chociaż trochę prawdy . Pogrążasz sie człowieku na twoim miejscu zrobił bym sobie nowe konto ....
Jeśli Dexter jest taki gówniany to za co dostał tyle nagród ? ? uważasz Nekrofil że jesteś większym ekspertem od najlepszych krytyków na całym świecie ? ? Dlaczego odtwórca roli Dextera czyli MIchael C. Hall dostał Złoty Glob ? ? Dlaczego Dexter jest uważany za jeden z najlepszych seriali na świecie ? ? Dlaczego w ogóle jest obsypany najróżniejszymi nagrodami ? ? Bo nie wydaje mi sie ze dlatego że jest taki gówniany ! ! Rozumiem jakby dostał coś w rodzaju Złotej Maliny wtedy rozumiałbym rozczarowanie tym serialem . I myślę ze wszyscy prawie się ze mną zgodzą :)
Tak marks wszyscy się z tobą zgodzimy, tak masz przyjaciół, tak grupa Cię akceptuje. Już lepiej?
Co nikt nie pisał to musiałeś znów wykopać ten swój temacik żeby dorobić się kolejnych postów? To jest zwyczajne frajerstwo.