Z informacji wynika, że "DEXTER" może liczyć na kolejny - 6 już sezon z powodu bardzo dobrej oglądalności. Najprawdopodobniej mogą być zamówione od razu dwa sezony - ale aktorzy występujący w serialu oficjalnie mają kontrakty na 6 sezon. Przypominam, że ostatnim razem dwa sezony jednocześnie były zamawiane w przypadku sezonów 4 i 5. Jak dla mnie to jest świetna wiadomość :)
Dokładnie, dla mnie również.
Z uwagi na wysokie rating'i Michael Hall w ostatnim wywiadzie potwierdził, że Sezon 6-ty będzie.
Oczywiście przed ewentualnym Sezonem 7-mym kontrakty aktorów musiałyby zostać ponownie ustanowione.
Dodatkowo, w w/w wywiadzie Hall potwierdził również, że niezależnie od tego, co Dextera czeka w przyszłości, jego koniec nie będzie pozytywny - będzie gorzki, z uwagi na to, kim jest i co robi bohater.
LINK DO ARTYKUŁU (SEZON 6):
http://www.spoilertv.com/2010/12/dexter-close-to-6th-season-renewal.html
LINK DO WYWIADU Z MICHAEL'EM C. HALL'EM:
http://www.canada.com/sight+Dexter/3844107/story.html
No fakt finał Dexa nie może być szczęśliwy, ale z sympatii do niego po cichu liczyłem na coś szczęśliwego. A 6 sezon ma być ostatni! Jak zrobią 7 to ich znajdę i zabije.
Fakt, 7 sezonów to już by była gruba przesada. Scenarzystom na 100% nie udałoby się wymyślić czegoś oryginalnego zwłaszcza, że już teraz, w piątej serii zaczynają im się kończyć pomysły. 6 sezon to prawdopodobnie najlepszy czas na pożegnanie z Dexem.
Nie brakuje ludzi o olbrzymiej wyobraźni, dlatego sądzę, że jeśli pokuszą się, o tą 7, to będzie to przemyślana decyzja, być może ktoś będzie miał jakiś genialny pomysł, którego jeszcze nie było. :) To, że 7 nie znaczy, że musi być nudna, przeżyjmy najpierw 6, zobaczmy na co ich jeszcze stać. 3 nie była ostatnia, a nudna, jak nie wiem co. Wiele moich znajomych nie mogło przez nią przebrnąć. :)
Ja również uważam, że szósty sezon powinien być ostatnim. Oczywiście chętnie oglądałbym nawet tysięczny odcinek vel sezon ale jak słusznie ktoś wyłuszczył - 5 był już lekko naciągany, a chcę aby Dexter odszedł w chwale...