1. W pierwszym momencie gdy kapłam się, że chodzi o religijny wątek miałam wrażenie, że scenarzyści go wymyślili na siłę bo zawsze gdy pomysły się kończą wchodzi religia (podobnie w True Blood).
2. Dobrze, że znowu mieliśmy seryjnego mordercę. Brakowało mi dawnej nonszalancji Dextera.
3. Cały wątek zakochania Debb miał poprowadzić tylko do jednego - odkrycia tego kim naprawdę jest Dexter, tak żeby Debb mogła skutecznie się odkochać :)
4. LaGuerta chyba zostanie dobra psiapsiółą Debb a Quinna chyba nie zobaczymy już w następnym sezonie (rozstanie z Debb, alkoholizm + seksoholizm i utrata szacunku jako partner)
5. Od pewnego momentu serial zrobił się przewidywalny. Odkąd Dexiu skumał się z Travisem czułam, ze Travis go oszuka i w momencie gdy Debb powiedziała terapeutce że kocha Dextera wiedziała, że poleci do niego jak będzie zabijał Travisa jednak miałam nutkę nadzieji, że scenarzyści nie popełnią tego błędu i nie zmuszą Debb do polecenia w noc do kościoła co było dla mnie naciągane mocno. Jednak tak się stało i w 7 sezonie pewnie będzie inny Dexter.
6. Ciekawe jak rozwiążą sprawę Geeka od Masuki, tajemniczej ręcki z Ice Truck Killer i jego fascynajcją Dextereme
Dziś zacząłem oglądać Dextera od początku by sobie odświeżyć całą historię przed 7 sezonem. Wyczekuje tego sezonu ( tak jak poprzednich ) z niecierpliwością lecz fakt iż Debra w końcu odkryła Mroczny Sekret Dextera sprawia, że czekanie na nowy sezon jest jeszcze trudniejsze.
Jestem bardzo ciekaw jak będzie wyglądał ten sezon. Nie do końca pamiętam o co chodziło z Geek'iem... pamiętam jedynie, że był to chłopak córki Angela...
Nawiązując do tematu to ten sezon pozytywnie mnie zaskoczył, ponieważ nie spodziewałem się, że za zabójstwami kryje się Travis.
Wiesz, ten Geek (dokładnie tak jak napisałeś chłopak siostry Angela) wydaje mi się, że kryje jakiś sekret. Jest za bardzo zafascynowany postacią Dextera. I wydaje się być dziwnym typem.
Ciekawe jak będzie wyglądał sezon 7 właśnie z racji zakończenia ostatniego sezonu..
Ciekawi mnie jak zareaguje Dexter gdy otworzy paczuszke z protezą ręki z 1szego sezonu. Moim zdaniem może to być najlepszy jak dotychczas sezon. Póki co na pierwszym miejscu jest sezon z Trójgłowym.
U mnie tak samo - Trójkowy był super i oparty na faktach w zasadzie :)
Ja jestem bardzo ciekawa relacji pomiędzy Debb a Dexterem w 7 sezonie :) Nie będzie już dawnego mrocznego klimatu sekretu Dextera ale zrobi się ciekawiej bo Debra już wie i ciekawe co z tym zrobi.
Jestem również ciekawa co będzie z ową paczuszką :) I z tym geekiem ;)