PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Are you? 

ocenił(a) serial na 10

no kim?
co proponujecie?Ja pier**** nie wytrzymam!

ocenił(a) serial na 8
linkin14

"...in love with me?"

ocenił(a) serial na 10
buka_power

nie wydaje mi sie zeby debra bylaby tak naiwna...

linkin14

a killer?

ocenił(a) serial na 8
linkin14

Myślę, że pytanie to padnie kilkukrotnie w tym odcinku.

ocenił(a) serial na 10
linkin14

...kidding me ?

xd

ocenił(a) serial na 9
linkin14

having a bad day ?

ocenił(a) serial na 10
linkin14

a może samo "are you ?..." po prostu Debrę zatka na amen :P

ocenił(a) serial na 10
nillvo

noo..to byłoby dobre

linkin14

"Are you... the Bay Harbor Butcher?"

użytkownik usunięty
linkin14

"...a dirty motherf**ker? Ohh yeeeaaaaah, suck my big cock, bitch!"

ocenił(a) serial na 9

"Who the f*ck are you?" :D

ocenił(a) serial na 10

o_O Someone needs to get laid.

użytkownik usunięty
justareader

A masz ochotę na jakiś lesbijski numerek?

ocenił(a) serial na 10

Spoiler

http://www.dexterdaily.com/2012/06/dexter-episode-701-are-you-first.html

ocenił(a) serial na 10

That's the spirit XD ;-)

ocenił(a) serial na 10

"suck my bloody knife, little sister!" chyba bardziej oddaje nastrój XD

ocenił(a) serial na 8
linkin14

retarded?

linkin14

hungry?

ocenił(a) serial na 9
linkin14

hungry? want some triangle - shaped pancakes?

hej, w ogóle na tej stronie ze spojlerem sezonu 7go jest fota ze sceny Dexa i Debry, za oknami kościoła jest DZIEŃ! Scena koncząca sezon 6ty była w nocy.

ocenił(a) serial na 8
Efca

Deb okaże się naiwna, bo twórcy serialu zapowiedzieli jeszcze 2 sezony, a szczerze mówiąc wątpię, aby Dexter robił w ch*** cale Miami Metro. Przecież nie zaszyje się gdzieś na bagnach i nie będzie ukrywał się prowadząc swoje monologi w jakieś chatce otoczonej krokodylami. Podejrzewam, że Deb zażąda wyjaśnień, po czym dojdzie do wniosku, że to w końcu jedyny brat i postawi mu ultimatum, że zostanie to między nimi tylko wtedy, gdy Dexter z tym skończy. (Zakładam, że nie wykorzysta tej sytuacji, aby zmusić Dex'a do związku) LOL, ale to zakręcone.

ocenił(a) serial na 9
janek00714

no dobra, ale jak myslisz jak pociagna ten watek ''uczuc'' debry do dexa. Myslę że w ogóle zrobili wielki błąd wprowadzając to do scenariusza. Myśle, że Dex wyjaśni jej dlaczego zrobił kuku DDK, bo ten porwał jego syna tralalla... Coś w deseczke kwestii z Miguelem Prado. Nie moge się doczekać. DObrze że było Game Of Thrones, bo bym chyba "ocipiała". hehehe.
Jakieś spoilery na zakończenie serialu macie?? Nie wiem, krzesło elektryczne itp... ??
pozdro!

ocenił(a) serial na 10
Efca

niemal.

ocenił(a) serial na 10
Efca

niemal na100%Debra przejdzie tzw. 5 psychologicznych stadiów reakcji na ja jakieś ważne lub traumatyczne wydarzenie: 1.zaprzeczenie (-no! no! Dexter, no! no! .Debra's crying.) 2.gniew (-on the ground! on the ground mo.ther.$%!ker!!)3.negocjacje(-Dex you should quit this profession seriously-If you do I should ..marry you, or.. whatever..)4.depresja(Debra's crouching in the corner alone, sad, very very sad.-my brother is a serial killer! My life is so fu&^ed up! I am fu#$ed up!!! Holy Fu.c..k!!! Why me!?!?!?)5.akceptacja (-Dexter u are my brother, I love you and i am gonna cover you up ok?By the way Dex... u know.... once i have killed three ants. does it make me a serial killer?)Czekam z niecierpliwością jak zostanie rozwinięty wątek Debry i Dextera. W sumie tylko te dwie postaci mnie najbardziej interesują. Reszta teamu: Masuka, Batista, Quinn, LaGuerta-są jak najbardziej ok, ale to nie dla nich oglądam ten serial. Liczę na to,że w siódmym sezonie Debry będzie baardzo dużo!:)

ocenił(a) serial na 9
Myrkul

hehe, dobre.
albo, pierwsza scena z 7go sezonu:

Deb: O for fu&ck sake Dex! Not again! Get a life!

i wyjdzie....

haha. O rany! Może rzeczywiście powinni jakoś z humorem do tego podejść, taki cliffhanger rzeczywiście zatrzymuje widza, ale robi niezły kotlet scenarzystom, jak się z tego wywiną.

ocenił(a) serial na 9
Efca

oooo.... jeszcze jedno! jako Bad Character w 8mym sezonie widziałabym Christiana Bale'a. Wiem że jest troche w stylu Chase'a, ale myśle że powtórka z A. Psycho w Dexie mogłaby wyjść extra. Taki main boss.:) Pamiętam jak Trójkowy miał nim być....

Uwaga Uwaga! SPOJLER. W 17 sezonie Dexter zmierzy się z Rumpelstilskinem! Przewidziana jest też drugoplanowa rola dla Grincha.
:)

ocenił(a) serial na 10
linkin14

... serious Dexter? What the f*** are you doing with this long motherf***ing sharp knife? You're gonna hurt yourself!!!

ocenił(a) serial na 8
Sylwiaczek666

Deb weźmie Dex'a pod włos. Będzie chciała go uleczyć z jego chcicy zabijania. Los jej jedynego braciszka nie jest je obojętny, bo to właśnie Dex jest jej jedyną rodziną.

ocenił(a) serial na 10
janek00714

Debra dowiedziała się o pojedynczym morderstwie, jakoś nie wyobrażam sobie, że Dexter rozpłacze się i wyzna jej wszystko - cóż za szok przeżyłaby dowiedziawszy sie prawdy o kochanym, nieskalanym tatusiu; zawał murowany : ). Widziała tylko jedno konkretne morderstwo. Z drugiej mańki, patrząc szerzej, Debra niegłupia jest i pewnie sobie doda dwa do dwóch - ale też nie wydaje mi się, żeby zaraz ościweciło ją "OMB, mój brat to rzeźnik zatokii!", więc może być ciekawie, jeśłi chodzi o domysły przyrodniej siostrzyczki. Mam tylko ogromną nadzieję, że nie zrobią z Deb w siódmym sezonie naiwnej, zalślepionej miłością idiotki, bo tego bym nie zniosła.

ocenił(a) serial na 8
Sylwiaczek666

Sara Colleton swego czasu potwierdziła, że nie będzie żadnego "kręcenia" w wykonaniu scenarzystów i że w tej scenie Debra dowiaduje się, że jej brat jest seryjnym mordercą. Jedyną zagadką jest to, czy od razu zidentyfikuje Dextera jako BHB, czy zajmie jej to kilka odcinków.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

jakoś mi nie pasuje, żeby się dowiedziała, że jest seryjnym mordercą. Dexter by jej powiedział? wokół stołu nie było nawet folii, więc nie wyglądało to aż tak pro, jak zazwyczaj.
może przyjmie do wiadomości, że na spontanie postanowił zemścić się na Travisie za Harrisona (to taki spontan w standardzie Dextera, wiadomo, że jako mądrala z laboratorium nie postrzeli po prostu gościa)
możesz się pochwalić tym źródłem apropos Sary Colleton?

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

http://www.dexterdaily.com/2012/06/exec-producer-sara-colleton-on-what-is.html
Tutaj Sara Colleton wyjawiła, że zabójstwo Travisa zostanie połączone ze sprawą Bay Harbor Butchera i śledztwo zostanie otwarte na nowo.

Scott Buck z kolei już dawno stwierdził, że:
I don’t think we’ll toy with the audience. She sees what she sees and we all know exactly what she’s seeing, but how much does that really say about Dexter and what does Deb already know about him? This is her brother, who she’s known her whole life. To walk into a situation like this, you’re not going to immediately think, ‘Oh, my brother is a serial killer.’ You’re going to think, ‘Oh, my brother is killing DDK. This is crazy and insane.’ She’s taken the first peek behind the curtain, but it’s not necessarily daylight just yet.

Zatem może nie w pierwszej chwili, ale Debra na pewno doda dwa do dwóch i Dexter nie wywinie się tłumaczeniem, że to był tylko jednorazowy wyskok. To zresztą jest motyw, na który czekam najbardziej: Debra prowadząca śledztwo i jednocześnie świadoma, że tropi swojego brata.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

obejrzałam scenę jeszcze raz. faktycznie, tam jest wszystko kolekcja noży, folia...
"But his sister isn't the only person Dexter will have to worry about when evidence at the church suggests the Bay Harbor Butcher is back. Considering Dexter framed Doakes for that, even Deb may not be able to protect him."

->ciekawi mnie w jaki sposób Deb miałaby dopuścić do otworzenia śledztwa na nowo, jednocześnie starając się go "chronić". co w takim razie stanie się z kill roomem w kościele po tym jak złapała Dextera? nie pozwoli mu posprzątać czy co? śledztwo zostanie ponownie otwarte, a Deb będzie, tak jak sugerujesz drugą osobą po Dexterze, która w Miami Metro na odprawach zawsze wiedziała więcej?
jakoś nie mieści mi się to wszystko w głowie, a tym bardziej nie potrafię tego rozłożyć na aż 2 sezony... chyba że 8 będzie się odbywał w Piekle już po karze śmierci ;] Dexter spotka swoich dawnych kumpli, będzie fajnie, nie ma co;]

ocenił(a) serial na 8
slonica_smalec

W tym wywiadzie Colleton mówi, że w całej tej zawierusze z Debrą Dexterowi zapodzieje się....eee....szkiełko z krwią (jakkolwiek to się fachowo nazywa...), które znajdzie LaGuerta (policja przeszukuje kościół, jako że była to siedziba Gellara), po czym skojarzy je z należącym rzekomo do Doakesa całym zestawem trofeów znalezionym w drugim sezonie i w rezultacie, z uwagi na przywiązanie do Doakesa i swojego wysokie stanowisko, wymusi ponowne otrawrcie sprawy BHB.

ocenił(a) serial na 10
buka_power

a czy ja twierdzę w tym poście, że będzie jakieś kręcenie? pd początku miałam nadzieję, że nie będzie, bo byłaby to czystka kpina z Widzów. napisałam tylko, że Debra w pięć sekund nie wyciągnie raczej wniosku, że jej brat to BHB ;)
ponowne otwarcie śledztwa w sprawie rzeźnika? cóż, może by ciekawie

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Ja mam inne pytanie. Możliwe, że gdy zobaczę ostatnie odcinki ponownie to sam znajdę odpowiedzi jednak nie mogę zrozumieć dlaczego Dex był na tyle głupi, żeby swoją salę śmierci zrobić w tym starym kościele. Rozumiem, że miało to znaczenie ze względu na Travisa, ale miejsce to było świeżo po rozpoznaniu policji, a sama Deb kazała Dexowi sprawdzenie miejsca jeszcze raz, czyli było ono cały czas w sferze zainteresowań policji. Znając nadgorliwość swojej siostry, mógł przewidzieć.

ocenił(a) serial na 10
Loopoos

Dla seryjnych morderców bardzo ważny jest swego rodzaju rytualizm, a jak wiemy Dexter w tym wypdku nie rózni się od reszty. On po prostu czuł potrzebę zamordrowania Travisa w takich, a nie inych okolicznościach. Oczywiscie powinien brać pod uwagę fakt, że kosciół może być jeszcze pod obserwacja policji, w końcu sam policji pracuje. Ale seryjni mordercy - nawet ci najbardziej precyzyjni i zorganizwani - z czasem zaczynają popełniać błędy i widocznie Dextera to też powoli dopada. Nie wiem, czy wynika to z przeświadczenie "skoro do tej pory mnie nie złapali, to już chyba nigdy im się nie uda", czy też z nieuświadomionoego pragnienia zakończenia "kariery". Z drugiej znowu stony ma małego synka, którego bardzo kocha i ma amicje bycia dobrym ojcem - zapewne lepszym niż Harry był dla niego, co trudne raczej nie będzie (przepraszam za dygresje, ale nie cierpię ojca Debry i uważam, że wytresował sobie Dextera, tak jak tresuje się dzikie zwierzę w cyrku wcale nie próbując mu pomóc - zaślepiony własną wizją zapomniał, że ma do czynienia z istotą ludzką; a jakim ojcem był n dla rodzonej córki, to wszyscy wiedzą - beznadziejnym). W zwiazku z tą ambicją, powinien bardziej na siebie uważać. Ale w końcu to socjopata i ma niecodzienne hobby, więc jego umysł funkcjonuje nieco inaczej, niż pospolite ludzkie umysły, dlatego musimy czekać cierpliwie na siódmy sezon. Można jeszcze przypuszczać, że w sposób nie do końca uswiadomiony chciał, żeby siostra poznała prawdę. W końcu puściła i jego i Lumen wolno.

ocenił(a) serial na 10
Loopoos

Dla seryjnych morderców bardzo ważny jest swego rodzaju rytualizm, a jak wiemy Dexter w tym wypdku nie rózni się od reszty. On po prostu czuł potrzebę zamordrowania Travisa w takich, a nie inych okolicznościach. Oczywiscie powinien brać pod uwagę fakt, że kosciół może być jeszcze pod obserwacja policji, w końcu sam policji pracuje. Ale seryjni mordercy - nawet ci najbardziej precyzyjni i zorganizwani - z czasem zaczynają popełniać błędy i widocznie Dextera to też powoli dopada. Nie wiem, czy wynika to z przeświadczenie "skoro do tej pory mnie nie złapali, to już chyba nigdy im się nie uda", czy też z nieuświadomionoego pragnienia zakończenia "kariery". Z drugiej znowu stony ma małego synka, którego bardzo kocha i ma amicje bycia dobrym ojcem - zapewne lepszym niż Harry był dla niego, co trudne raczej nie będzie (przepraszam za dygresje, ale nie cierpię ojca Debry i uważam, że wytresował sobie Dextera, tak jak tresuje się dzikie zwierzę w cyrku wcale nie próbując mu pomóc - zaślepiony własną wizją zapomniał, że ma do czynienia z istotą ludzką; a jakim ojcem był n dla rodzonej córki, to wszyscy wiedzą - beznadziejnym). W zwiazku z tą ambicją, powinien bardziej na siebie uważać. Ale w końcu to socjopata i ma niecodzienne hobby, więc jego umysł funkcjonuje nieco inaczej, niż pospolite ludzkie umysły, dlatego musimy czekać cierpliwie na siódmy sezon. Można jeszcze przypuszczać, że podświadomie chciał, żeby siostra poznała prawdę. W końcu puściła i jego i Lumen wolno.

ocenił(a) serial na 10
Sylwiaczek666

drobna edycja spowodowała zdublowanie posta - ciekawe zjawisko : )

ocenił(a) serial na 5
linkin14

Podbijam, żeby usunąć tego chorego trolla czosnka i jego spoilery z głównej.