Jestem swiezo po obejrzeniu ostatniego odcinka drugiego sezonu Dextera, i musze przyznac, ze nigdy bym sie nie spodziewal, ze kiedys obejrze serial, ktory bedzie mogl w niektorych momentach dorównywac do prison break'a.Serial bardzo ciekawy, wspaniala gra aktorska, fabula tez wymiata.Ten serial dla niektorych, w tym mnie moze sie wydawac gorszy od prisona, ale trzeba przyznac, ze w tym serialu jest wiecej realistyki, niz w prisonie.Prison lepszy, ale ten serial jest naprawde godny uwagi.
Moim zdaniem ten serial przebija Prison Break, który by świetny tylko w pierwszym sezonie. A Dexter przez oba sezony genialny. Z jednej strony bardzo chciałbym 3 sezon ale z drugiej strony trochę obawiam się że może już nie być tak dobry jak wcześniejsze. Wiele seriali właśnie w 3 sezonie dostają zadyszkę i tracą na swojej jakości. Oby tutaj tak nie było, czas pokaże
Pozdrawiam
Ha:P ja przed 10 minutami skonczylem ogladac ostatni odcinek 2 sezonu :) i szczerze mowiac jestem pod wrazeniem calego serialu...
Fakt ;) ten serial przebija inne :) pod wzgledem realistki, fabuly i gry aktorskiej chociarz w Prison Breaku tez nie jest zle...
Najlepsze w tym serialu jest ta nieprzewidywalnosc ;) caly czas cos sie dzieje...nowe rzeczy i wogole ;)
POLECAM WSZYSTKIM !!!!!!! :P
Zgadazam się z wami. Prison był świetny w pierwszym sezonie. A co potem...? To co z większością filmów, które miały zamiar robić kontynuacje. W 99% przypadków dalsze części są duuuużo gorsze od pierwszych. I właśnie tak jest w przypadku prisona, który duzo stracił w moich oczach po 2 i 3 sezonie. Wszystko tam na maxa naciągane i nie logiczne. A Dexter:)... Rewelacja!!! Ciężko przestać oglądać tak można się wciągnąć:). I za olbrzymi pozytyw uważam fakt, że każdy sezon na dobrą sprawe ma swój koniec. Takie zabezpieczenia dla twórców serii, że jak coś nie wypali z kontynuacją to mogą z czystym sumieniem powiedzieć, że sezon 2 był ostatnim:). A w prisonie załamanie... Po zakończonym sezonie trzeba czekać nie wiadomo ile póki twórcy z łaski swojej, np. tak jak teraz zdecydują, bo jeszcze sami tego nie wiedzo, czy będzie kontynuacja czy nie:/. Ja mam taką cichą nadzieję, że 3 seria skończy się tradycyjnie tak jak poprzednie po 22 odcinkach i b ędzie to koniec Prisona. Jak dla mnie to twórcy powoli mimo ciekawych pomysłów, troszke zaczynają się kompromitować:/. Jeszcze oddzielną kwestią pozostaje LOST, którego też oceniam cholernie wysoko mimo wszystko. Jest w cholere ciekawy, i z założenia nie musi być tak logiczny jak Prison, więc niektóre przeoczenia, czy niedoróbki można twórca wybaczyć. No i właśnie podobnie jak Dexter, a w przeciwienstwie do Prison Breaka, z każdym kolejnym sezonem jest dużo badziej ciekawy. Ale podsumowująć, bo troszke się rozpisałem;). Dexter jest serialem w cholere dobrym i uważam, że bardzo przemyślanym, który dobrze trzyma w napięciu i jak ktoś naprawde ceni sobie seriale to ten będzie w jego pierwszej trójce:D. PZDR.