jak i czy LaGuerta dojdzie do tego, kto jest prawdziwym "rzeźnikiem z zatoki". Płytka z próbką krwi to chyba za mało.
Wie że BHB pracuje w ich wydziale, wie że Doaks oskarżał Dexa o wrobienie - będzie idiotką jeśli nie podąży tym tropem.
Doakes nigdy wprost nie oskarżył Dextera przed LaGuertą. Co prawda miał z nim konflikt (czego finałem była słynna scena jak Dex mu walnął z bańki) i wspominał LaGuercie, że Dexter wiedział coś więcej o Ice Truck Kilerze niż oni, ale nigdy nie sugerował jej, że Morgan to BHB.
A czasem nie powiedział wprost że go wrabia gdy dzwonił do niej z zagranicy (wtedy co prysnął z kraju żeby zbadać próbki krwi)?
Z tego co pamiętam to mówił tylko, że LaGuercie niedługo wszystko powie jak skończy prywatne śledztwo. Nic więcej.
Masz rację. Wydaje mi się, że LaGuerta bardzo szybko rozgryzie tę sprawę, zwłaszcza, że nigdy nie wierzyła w winę Doaksa i teraz, gdy znalazła nowy trop, będzie węszyć jak pies myśliwski.
mam złe przeczucie, że powiąże wszystkie fakty..
7 sezon szybko się rozkręcił ! nie mogę się doczekać kolejnych odcinków !
Ja również i myślę, że wątek LaGuerty prowadzącej własne śledztwo jest bardzo niepokojący, a co za tym idzie ciekawy. Podoba mi się. :)
Ciekawi mnie czy LaGuerta pod koniec tego sezonu zabłyśnie tak, jak na ostatnich stronach "Demonów Dextera" :)))
Niech pójdą śladami pierwszej książki i usuną tę postać bo już nic nie wnosi...