PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204352
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Co teraz, jak myślicie?

SosCzosnkowy

Myślę o co chodzi z tą ręką, którą Dexter dostał od Louisa, niedokończony wątek.

ocenił(a) serial na 8
redven

O fakt, zapomniałem o niej pod koniec już, Louis wydaje się nieszkodliwym psycho, więc nie zwróciłem na to aż takiej uwagi.

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

'Louis wydaje się nieszkodliwym psycho'
Właśnie dlatego jest dla mnie obecnie najciekawszą i najbardziej tajemniczą postacią w serialu.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

Zwrócił moją uwagę dopiero kiedy dowiedzieliśmy się, że kupił tą rękę. Byłem pewien, że zrobi z niej jakiś użytek, albo zobaczymy jakąś creepy scenę w której ręka odegra rolę partnerki Louisa ^^, po tym jak wysłał ją do Dextera pomyślałem sobie... bezsensu. W najlepszym wypadku Dexter porozmawia z Masuką i ręka trafi na magazyn.

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

Właśnie to wysłanie reki Dexterowi jak dla mnie wyjaśnia sprawę. Louis albo wie o hobby Dextera, albo o jego powiązaniu z ITK. A najpewniej to i to. Trudno wyrokować, do czego to może prowadzić (nawet showrunner przyznał w zimie, że scenarzyści sami nie wiedzą jeszcze, co z tą postacią zrobić), ale nie wyobrażam sobie, żeby to miał być jakiś przypadek. Louis zna stanowisko Dextera co do seryjnych morderców, toteż raczej nie wysłał mu tej ręki na zasadzie "Hej, wiem że gardzisz zabójcami, więc wysyłam ci ten oto suwenir z kolekcji legendarnego seryjnego mordercy. Mam nadzieję, że ci się spodoba" ;>

ocenił(a) serial na 8
buka_power

Przecież każdy na komisariacie wie że ITK był biologicznym bratem Dextera.

ocenił(a) serial na 8
SosCzosnkowy

Ale nikt nie wie, że wszystkie te morderstwa i zostawiane ślady były adresowane do Dextera. Pomijając już to, że Louis nie był członkiem ekipy 5 lat temu, a informacje o prawdziwej tożsamości Rudy'ego na pewno nie były ujawniane, bo nikt nie widział w nich niczego szczególnego. Będąc zafascynowanym ITK i badając na własną rękę jego sprawę, Louis mógł to wszystko odkryć, razem z sekretem Dextera.

ocenił(a) serial na 9
SosCzosnkowy

Bzdura, o pokrewieństwie ITK i Dextera wie tylko i wyłącznie Debra, nikt poza tym.

redven

Od początku Louis był fanem Dexa, wyraźnie mu imponował.
Stąd nie sądzie żeby był wrogo nastawiony, raczej chciał się zaprzyjaźnić, zbliżyć do Dextera ale ten go odrzucił stąd wysłanie tej ręki.
Taka prowokacja by zwrócić jego uwagę.

A jaki ma cel?
Jeśli wie o drugim życiu Dextera to pewnie chce do niego dołączyć, jeśli nie to po prostu fascynuje go osoba Dextera i jego związek z ITK.

Dexter na pewno po historii z 3 sezonu nie zgodzi się na współpracę ale kto wie...przecież Louis na pewno nie jest głupi i znajdzie sposób by Dexa przymusić.

Raczej odrzucam wątki że Louis to jakiś kolejny brat Dextera, itp. bo to byłoby przegięcie.

ocenił(a) serial na 10
Grajcz

Brat na pewno nie, ale dawny wspólnik lub uczeń ITK to już prędzej. Choć to i tak mocno naciągane.

ocenił(a) serial na 10
Loopoos

no no... też zapomniałem o Louisie. Dosyć ciekawa postać, nawet sympatyczna, no ale Rudy też był sympatyczny, zatem wszystko jest możliwe :)
mnie jednak ciekawi krew spływająca po odznace na trailerze 7 sezonu, widzieliście? http://www.youtube.com/watch?v=-OLyJdnLuTU
Jeżeli to oznacza śmierć Deb to się wku.rwie. Jedna z najlepszych postaci serialu... Osobiście pojade do Majami i powiesze za jaja scenarzystów

ocenił(a) serial na 8
Patryk.new

Dawno nie widziałem takiej nadinterpretacji :DD Spływająca krew po odznace może tłumaczyć dziesiątki metafor związanych z serialem i bohaterami.

SosCzosnkowy

Pomijając już kwestię wspomnianego Louis'a <która może koniec końców okazać się czymś ciekawym, jeśli scenarzyści dobrze to rozpiszą>, to.. to nie mam zielonego pojęcia xd
Nie mniej widzę dwa warianty: jakiś tam motyw skupi się na nowej relacji Dex'a z Debrą <miłość i morderstwa>, ew. może się też tak okazać, ze Debra zemdleje i Dex przez cały sezon będzie udowadniał jej, że nie jest jakimś tam mordercę i jej się to przywidziało xP <ale to już moja głupia wyobraźnia> Podejrzewam, że nie zostanie w żaden sposób uśmiercona, jak ktoś tutaj już wspominał i o takim rozwiązaniu.

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Już wiemy - ci, którzy oglądają spoilery, trailery i inne takie - że krew na odznace należy do konkretnej osoby. Nie będę spoilerować, można obejrzeć na YT.

susella

Szczerze powiedziawszy nie oglądałem <i nie będę już oglądał> trailer'ów etc. więc chętnie poczytam spoilery; jeśli nie na pw, to np. tutaj napisać 'capslockiem' że SPOILER i wtedy ktoś, kto nie będzie chciał czytać spoilerów dalej nie będzie musiał.. czytać xd

ocenił(a) serial na 10
matiiii

Zwykle tego nie robię, ale jeśli sobie zyczysz:
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER Z materiałów wyemitowanych przez Showtime można wywnioskować, że zginie detektyw mike anderson. ["det. mike anderson padnie ofiarą zbrodni"]
KONIEC SPOILERU