PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

możecie potraktować to, jako zabawę... piszcie swoje przwdopodobne wersje wydarzeń w sezonie 5 ;P
oto moja ^^

Tak więc po niejakim wprowadzeniu w sezonie 4 - widomo, że Deb dowiedziała się o kochance ojca i matce tego od lodówki ;) - przwiduję, że połączy [ona] fakty i skojarzy związek dexa i icetruckera, wtedy dexter wyjawi jej, że go [ice'a] zabił za to , że próbował ją skrzywdzić,ale nie wyjawi prawdy o swoich "upodobaniach". ---

a teraz klika szczegółów z końcówki 4 sezonu.
kiedy rita zastała zamordowana, dexter chował się w bagazniku samochodu potrójnego,żeby go pózniej wychaczyć na drodze ---- wniosek? ---- nie ma alibi, bo nikt go nie widział, z nikim nie razmawiał, za to wszyscy mogli zauwazyc, ze dziwnie się zachowywał w pracy i wyszedł wcześniej...

jedynym prawdoodobnym rozwiazaniem w zaistnialej sytuacji wydaje sie byc watek z deb. mianowicie siostra zalatwi mu alibii itp itd

a wy jakie macie pomysły?

ocenił(a) serial na 8
wronaz9

...nagle pojawia sie Harry i mowi:
-widzisz do czego doprowadzisz jesli nie opuscisz tej rodziny
Po chwili: Harry znika --> woda ma swoj pierwotny kolor, Rita sie budzi i mowi:
-dolaczysz do mnie

ocenił(a) serial na 8
Mathias_13cool

Mozliwe, ze nawiaza cos do kanibalizmu (tak jak Lindsay)

ocenił(a) serial na 10
wronaz9

ktoś w innym temacie pisał, że pozbedzie sie ciała rity i będzie udawał, że nic nie wie ;) [nie zniosłabym tego]

wydaje mi sie ze rozwiazanie ktore zaproponowalam jest najbardziej prawdopodobne, dlatego ze w sezonie 4 były ewidentne wprowadznia w ten "deseń" . deb zaczynała odkrywać prawdę o Moser,[teraz juz nie pamietam dokladnie jak to bylo, ale wydaje mi sie ze nie było jej tez w pracy w "krytycznym momencie", wiec nadaje sie do zapewnienia alibi itp. tak czuję, scenarzyści beda chcieli rozwinąć temat kontaktów siostra - brat, i powolne odkrywanie prawdy jednego o drugim [sezon 6 bylby wtedy malo prawdopodobny]

ocenił(a) serial na 10
wronaz9

jest jeszcze wątek "romansu" rity z sasiadem. masuka świadkiem = dexter ma motyw. nie wiem gdzie to przylepić <hmmm...>

ocenił(a) serial na 8
wronaz9

Dexter uderzyl sasiada wiec ten (sasiad) mial motyw aby OGROMNY SPOILER zabic Rite

ocenił(a) serial na 10
Mathias_13cool

początek 5 sezonu: zbliżenie na Dextera na pogrzebie Rity i jego rozyślania, na temat tego, dlaczego nie pospieszył się ze złapaniem Trinitiego. Inaczej Rita by żyła.
Dexter znajduję opiekunke do dziecka, Astor dalej sie buntuje.
W pracy nie idzie mu najlepiej, musi minąc trochę czasu nim pozbiera sie po śmierci żony.