PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Właśnie jestem po obejrzeniu finałowego odcinka i sposób w jaki zakończyły się wszystkie wątki uświadamia mi , że ten serial zamienił się w tasiemca do zarabiania pięniedzy. Niesamowite szczęście i zbiegi okoliczności, które rozwiązują wszystkie problemy głównego bohatera stały się bardzo męczące. Ten sezon aż prosił się o to , aby w końcu ktoś poznał prawdę o Dexie co pozwoliłoby zrobić epicki finałowy sezon, w ktorym łowca zamieniłby się ofiarę. A tak mamy po raz kolejny ładnie, szybko, a czasem głupio ( machnięcie od tak sprawy Quinna to już jest zamach na inteligencję widza ) zakończone wszystkie wątki i słodki, powodujący wymioty, finał z tortem w tle.

Goodbye Dexter.

czterooki_pastor

Muszę ze smutkiem przyznać, że doszedłem do tego samego wniosku. Jeszcze podczas trwania tego sezonu przymykałem oko na niedociągnięcia w scenariuszu, bo bardzo się cieszyłem, że Dexter w końcu znalazł częściowe ukojenie w postaci Lumen, a to, co odwalili w finale już mnie totalnie zniechęciło. Teraz już wiem, że każdy sezon ma na celu torturowanie głównego bohatera.
1 - poznanie własnej przeszłości i konieczność zabicia rodzonego brata, jedynego pozostałego członka rodziny
2 - próba nawiązania kontaktu z "bratnią duszą" - Lilą, która skończyła się, jak się skończyła
3 - prawie to samo, co w sezonie 2
4 - śmierć Rity
5 - odejście Lumen, ostatniej szansy Dextera na jako takie szczęście.
Nie wiem, może to zabrzmi głupio, ale nie lubię patrzeć, jak producenci gnębią i tak już niesamowicie nieszczęśliwego człowieka. Mam dość tego serialu. Zgadzam się dodatkowo ze wszystkim, co napisałeś.

użytkownik usunięty
czterooki_pastor

Oby nie twórcy nie stoczyli tego serialu w sezonie 6 oby nie było tak jak z Housem md że odrazu nudą będzie wiało oby po przodu poszli by bardzej ciekawszy był ten sezon nowy oby powstał oby nigdy rozczarowania nie przeżył ale spoko pozdro dla fanów Dextera .