PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 205 tys. ocen
8,2 10 1 204617
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Moim zdaniem Dexter wykorzystał limit szczęścia przeznaczonego na jedną osobę kilkukrotnie. Już dawno moim zdaniem powinien być co najmniej ścigany listem gończym. Ilość momentów w których ma szczęście to dla mnie największa wada tego serialu, powoduje to że serial dramatycznie traci na "realizmie".

Specnaz

Michael Scofield w "Skazany na śmierć" pobił rekord dextera

ocenił(a) serial na 9
lesiu234

Tu się zgodzę, w porównaniu z panem "przymróżone oczy" Dexter, który stracił żonę, wygląda jak totalny pechowiec. ;o)

Puszek Fatalista

Jestem za :)

ocenił(a) serial na 6
pitogo

Stracił żonę, ojca, matkę, jest chory psychicznie... limit szczęścia, powiadasz ?

ocenił(a) serial na 7
upior_w_kosciele

Mi chodzi o to że było milion sytuacji kiedy mógł stać się przedmiotem śledztwa. Natomiast strata rodziny jest z pewnością straszna, ale w pierwszych sezonach Dexter był bardziej rozgarnięty i zapobiegał sytuacjom kiedy jego wolność wisi na włosku.

ocenił(a) serial na 6
Specnaz

Rzeczywiście mój poprzedni post nie był trafny. Oczywiście masz rację. Czasami to trochę razi w oczy (Death Note- serial o podobnej tematyce, tu ten problem doskwiera jeszcze bardziej)
Mimo wszystko genialny serial i wg mnie bardzo oryginalny, pomijając fakt że jest "na podstawie".

Specnaz

No jest to widoczne. Sytuacją z Lumen i podmianą płyt np... i wiele więcej. Dexter zrobił się trochę superbohaterem, no ale nie przeszkadza mi to aż tak ;)

użytkownik usunięty
jack19

Pamiętajcie, że tak w życiu zawsze może się wydarzyć, a to jest tylko serial, więc mi to nie przeszkadza absolutnie. Bardziej martwię się tym, że spadł o ocenę niżej, a przed nim nadal jest Dr House...

ocenił(a) serial na 10

mnie jedynie ciągle denerwowało, że jego siostra, niby z innymi sprawami tak nieźle łączyła fakty, ale jakoś jeszcze nie skapnęła się, że z Dexterem jest coś nie tak :P np. kiedy pojawiał się nieoczekiwanie na miejscu zbrodni, kiedy sprzątał po Lumen

kaka_rybka

No :)

ocenił(a) serial na 8
pitogo

Przecież się skapnęła. W 5x12 przeprowadza dwie wyjątkowo dwuznaczne rozmowy z Dexem. Z resztą jeśli masz na myśli 5x06 to przecież Deb sama go tam wezwała...

MatiZ_3

Polecam serial Breaking Bad. Jestem po obejrzeniu 2 sezonów i tam o ile bohater ma w wielu sytuacjach szczęście, to jednak nieustannie czuć zapętlającą się linę na jego szyi. A nawet jak mu się już uda, to jest to przedstawione w realny sposób.