Moim zdaniem dobry odcinek nie bede więcej się rozpisywał to już pózniej zrobię jak wszyscy obejzą odcinek.
Odcinek całkiem ciekawy. Wreszcie możemy zaobserwować jak bardzo Dexowi zależy na Harrisonie i na tym aby nie poznał go od tej złej strony. Debra zostaje porucznikiem :) Zobaczymy jak to się potoczy, czy Deb da radę. Może być ciekawie :) Angel- super zachowanie w stosunku do Debry.
Ciekawi mnie jak dalej rozwinie się wątek brata Sama.
PS. strasznie wkurza mnie już postać LaGuerty...
Fajnie, że w dexterze zagrał Mos Def mam nadzieje, że jego postać przewinie się jeszcze przez serial. Za to młody Hanks to słabiak ta scena, w której płacze przy ołtarzu wyszła strasznie sztucznie. Odcinek drugi po bardzo dobrym pierwszym trochę przy nudnawy, ale pewnie jeszcze się rozkręci.
Coś czuję, że Mos Def będzie ekspertem Dextera w sprawie tych religijnych fanatyków.
Co tu dużo pisać. Odcinek genialny! Jeżeli cały sezon będzie tak dobry to spokojnie może konkurować z pierwszym i drugim sezonem.
wszyscy tak wychwalają ten odcinek, ale mi jakoś nieszczególnie przypadł do gustu, widocznie się nie znam :]
całkiem sympatyczna ta uczennica Masuki :D
,,to już nie to samo. wiadomo- mówiona tak juz przy 3 4 i 5 sezonie ale teraz to co innego. ten nowy reżyser S.J. Clarkson to jakiś kompletny amator...,,
na pewno blizej temu sezonowi do pierwszych dwoch niz piatemu
Dokładnie to samo chciałem napisać. Ta stażystka(?) naprawdę niczego sobie. Spodobała mi się już w Herosach, nawet bez obcisłej sukienki i dużego dekoltu.
Ten wątek religijny staje się nudny, a to dopiero drugi odcinek:(
nudy napudy.... slaby scenariusz slaby mlody Hanks i slaba praca operatora kamery [czyli jak w 3, 4, 5 sezonie] i slaba reżyseria, natomiast pdobało mi się to, że Dexter nie zabił nawróconego mordercy
No to teraz po rozstniu z Deb, Queen bedzie mogl spokojnie wrocic pamiecia do zabojstwa Liddiego i przypomniec sobie zdjecia na ktorych widzial Dexa wrzucajacego worki do wodzy.
Haha, strasznie Cię to nurtuje :)
Ale w sumie masz rację, skoro rozstał się z Debrą w dosyć nieprzyjemny sposób i na dodatek jest ona jego nowym szefem (to chyba mocny cios dla każdego faceta, popraw mnie jeśli się mylę ;)) to nic nie stoi na przeszkodzie, żeby rozgrzebać sprawę Dexa i trochę się na niej zemścić. Można powiedzieć, że to ona broniła zawsze Dextera przed Quinnem, więc teraz Dexiu będzie musiał radzić sobie sam, super :)
daje 90%, ze ten watek nie zostanie pociagniety dalej, ba, nawet nie zostanie wspomniany
Faktycznie w tej sytuacji Quinn może odświeży sobie pamięć, ale nie wydaje mi się, żeby był to akt zemsty jak sugeruje Flantrenite, a raczej niechęć do Dexa i fakt, że Debra podjęła taką decyzję po spędzeniu nocy u brata. Quinn pyta Dextera w tym odcinku, co takiego powiedział siostrze. On kocha Debrę i wie, że Debra kocha swojego brata o czym przekonał sie w poprzednim sezonie. Może przekonanie, że Dexter ma za duży wpływ na siostrę skłoni Quinna do przypomnienia sobie niewygodnych dla Dexa faktów.
Ogólnie FBI przejęło śledztwo zabóstwa Rity i sprawę Trójkowego i ciekawe na jakim etapie się znajduje po roku czasu. Gdyby twórcy wrócili w tym sezonie do tego wątku byłbym zadowolony, ale wydaje mi się, że rok przerwy miał przynieść amnezję zarówno u postaci jak i widzów...