Jak wyglądał by ten serial gdyby zrobili go Polacy, w naszej rzeczywistości... Kto zagrałby rolę Dextera, Rity, detektyw Morgan, LaGuerty... Jak pozbywał by się "śmieci"....
Wasze typy...
Nie ma w tym nic genialnego kolejny serial skazany na porażkę w tym kraju jak większość innych seriali produkowanych na licencji(głównie sitcomów)
Oczywiście nie miałam na myśli, że pomysł zrobienia polskiej wersji jest genialny. Oczywiście byłoby to niemożliwe bo zapewne wyszłaby lipa. Wydaje mi się również, że nie jest wykonalne dobrać odpowiednich aktorów.
Jednakże bardzo spodobał mi się pomysł na taką zabawę. Choć widzę, że niektórzy nieźle tu nabruździli...
Debra - Roma Gąsiorowska
Masuka - Jacek Braciak lub Szyc
Dexter – podzielam opinię Andrzej Chyra
LaGuerta - Magdalena Cielecka, lub Danuta Stenka
Lundy – zgadzam się Jan Englert byłby dobry
Quinn – Robert Więckiewicz
Co do Batisty mam problem Egurola wizualnie odpowiada, lub Krzysztof Globisz
No ale co do sposobu pozbywania się zwłok, przez polskiego Dextera to nie mam póki co pomysłu.
wieckiewicz? hahaahahahaahhh co najmniej hahah - znaczny blad jesli mowa o wieku ;) predzej ktoś o 10 -15 lat mlodszy;)
Popieram Chyrę i Egurrolę! :D
Ze swoich propozycji:
Debra - Katarzyna Dąbrowska
Rita - Magdalena Walach
LaGuerta - Danuta Stenka
Quinn - Paweł Małaszyński ;)
Lundy - Jan Englert
Znając nasze polskie realia filmowe, to najpewniejszymi kandydatami na rolę Dextera byliby albo Tomasz Karolak albo Piotr Adamczyk. Ostatnio wszędzie ich dają. :P
Pewnie powstał by serial pt. Daniel produkcji TVN, z rozbudowanym wątkiem romantycznym. Akcja działa by się na pomorzu podczas sezonu turystycznego. Za muzykę odpowiadał by duet Kalwi i Remi (przerobili by Girls na Kills).
To by było coś!! :D
A jeżeli chodzi o obsadę:
Cezary Pazura - Dexter (Daniel)
Krzysztof Kowalewski - Batista (Artur)
Tomasz Karolak - Quinn (Józef)
Anna Dymna - La Guerta (Maria)
Żmuda - Trzebiatowska - Rita (Renata)
Nie chcę sobie tego wyobrażać. To by był gniot! Jedyne co by mi w miarę pasowało to:
Jacek Braciak na polskiego Masukę (pasuje mi ze względu na świetną, humorystyczną kreację Jóźwiaka w "Glinie" Pasikowskiego) i Katarzyna Herman lub Danuta Stenka jako LaGuerta .
hej! a wyobrażacie sobie cenzurę? w PL by nie uszedł "język" Debry. Pomyślcie! Debra: O my f***ing God(...).... ; "F**ck me ten times..."
etc... Jedyną osobą która Debrę jest Niesiłowski...
Serial na pewno TVN po 23:00. ale Małaszyński w roli Queena to strzał w 10tke,. Ale Batista byłby rosjaninem i nazywał się Nikolaj! Grałby go ten z Symetrii, łysy, brzydki. (przy okazji, pija z ekipą Blue Cafe koło mojego wydziału w Łodzi, niezły wykręt).
A rolę Masuki bym przeznaczyła dla tego świra z Majewskiego.
La Guerte mogłaby zrobić posłanka Wróbel. :)
Mylisz się, polscy aktorzy, których znasz z nie śmiesznych komedyjek ^^ Mamy wielu utalentowanych twórców i aktorów, którzy spokojnie przebili by nasze gwiazdy, ale realia w polsce są jakie są ..
Ogólnie polscy aktorzy to banda ludzików grająca niemal we wszystkich serialach i filmach tylko role się im zmieniają.Powstanie typowo polskiego Dextera(bez licencji Showtime) wymagało by zupełnie nowego castingu i nowych twarzy bez tego nie ma co w ogóle do tematu podchodzić.Michael C. Hall po prostu genialnie wcielił się w postać Dextera wspomniany tu A.Chyra mógł by zagrać co najmniej "wampira z Wygwizdowa Małego" nie ubliżając samemu aktorowi który jest świetny.Zacznijmy od tego nie znam aktora który mógł by się wcielić w polskiego Dextera nie mówiąc już o jego siostrze.
Mnie najbardziej zastanawia, w jakim mieście działa by się akcja. Dexter jest stworzony dla Miami. Robić serial w Polsce, to głupota, ale można spekulować/ ;)
to była by porażka polska myśl jest zbyt sztywna i zbyt bardzo by sie ograniczali bo by marudzil każdy ze za duzo krwi itp :)
Akcja musiałaby się rozgrywać w Trójmieście - Zatoka Gdańska, Bałtyk jest gdzie wyrzucać pociętych, a co do obsady to nie ma szans tych ludzi z oryginalnego Dextera zastąpić.
Sandomierz :D Mordują tam ile popadnie a zbrodnia tam chadza w złotych butach, polskie miasto grzechu :D Dla kontrastu miłoby było zobaczyć odtwórcę Ojca M. w roli seryjnego mordercy. To by wstrząsneło polską kinomatografią, taka drastyczna zmiana łatki :D
W roli Dextera - Rysiek z Klanu
Debra - R. Gąsiorowska
Quinn - P.Małaszyński
LaGuerta - K.Rusin
Batista - P.Gąsowski
Masuka - B.Linda
Rita Morgan - M.Mielcarz
Trójkowy - W.Pyrkosz
Oto obsada marzeń - akcja w Sandomierzu i mamy serial made in Poland pt. Damian seryjny morderca z miasta Ojca Mateusza:)
Daj spokój. Zdaję sobie sprawę, że w polskiej wersji ten serial byłby (strzelam sobie w kolano) niewypałem.
Jak już ktoś zwrócił uwagę, po pierwsze - cenzura. Po drugie, za raz rzucili by się biskupi że serial propaguje przemoc i wypacza wartości chrześcijańskie. Poza tym Miami vs co? Mazury, Warszawa, Trójmiasto...
Pospekulować jednak można. Mimo wszystko uważam, że mamy aktorów, którzy nadawali by się żeby zagrać.
Jesteśmy opóźnieni pod względem kinematografii, wydaje mi się, że polacy boją się obrać nowy kurs w kierunku rozwoju filmowego naszego kraju, nie mówie o tworzeniu polskich wersji seriali, ale chociaż mniej więcej oprzeć się o jakiś zagraniczny scenariusz, tylko główny zarys, ale niestety dopóki panują starzy to nic w tym kierunku się nie zmieni.
NNIIUUEUEEEE!
Zaraz wyślę zawiadomienie do admina, by usunięto temat. Jeszcze wejdzie tu jakiś producent filmowy i stwierdzi, że to dobry pomysł... strach nawet o tym myśleć :O :(
Dexter - Piotr Cyrwus
Debra - Teresa Lipowska
Doakes - Pudzianowski
Quinn - TEDE
LaQuerta - Kinga Rusin
Rita - Katarzyna Cichopek
Travis - któryś z braci Mroczków
To przepis na idealnego Dex'a made in Poland
strach myśleć co by z tego powstało.. pewnie coś typu "Małaszyński - Rzeźnik znad Wisły" lub ewentualnie "Karolak - Rzeźnik z Mazur "
Najbardziej pasują mi typy:
Gajos - Gellar
Englert - Lundy
Łukasz Simlat - Travis (fajnie by czubko-szaleńca zagrał :)
Za M.C.Halla mógłby ten Chyra zagrać. Ale wyobraźcie sobie - Chyra na plakacie z uśmiechniętą buzią zwrócony do kamery cały we krwi a pod nim napis ,,Daniel'' Trochę to komiczne ;D
Sh1r4y - rozwaliłeś mnie z Mroczkami
moje typy
LaGuerta - Katarzyna Figura
Quinn - Paweł Małaszyński
Lundy - Jan Englert
Rita - Agnieszka Wagner
co do reszty, cięzko znalezc odpowiedniki
Dzabi napisał: "W roli Dextera - Rysiek z Klanu", czym mnie ÓMARŁ po prostu ;D
W takich chwilach szczerze nienawidzę mojej bujnej wyobraźni. Teraz pokwikuję, duszę się, łapię spazmatycznie oddech... Piszę od pięciu minut i nie mogę skończyć... Ta morda Ryśka vel Dextera będzie mnie prześladowała. XD
Tylko, czy koniecznie Daniel? Dlaczemu (jakby powiedział Czesio) nie Damian?
Damian Mordak i jego sistra przyrodnia Dobrosława (pieszczotliwie Dobcia).
Damian - Krwawy Łomiarz znad Wieprza.
Jesliby rezyseria i scenariuszem zajal sie Patryk Vega lub Pasikowski, mogłoby wyjsc z tego cos dobrego. Jesli chodzi o obsade to:
Dexter - chyba faktycznie Chyra najbardziej pasuje
Debra - Dereszowska lub Dygant (w fali zbrodni nieco ja przypominała)
Batista - Egurola (i tylko on)
Masuka - Bilguun Ariunbataar
Rita - Agnieszka Wagner
Doakes - Mariusz Jakus
Quinn - Przemysław Sadowski
Rudy - Bartłomiej Topa
LaGuerta - Figura
Trójkowy - Marian Dziędziel
Lundy - Englert
Lila - Joanna Jędrejek
Brat Sam - Brian Scott
Harry - hmmm... moze Marek Kondrat ?
Dereszowska w ogóle na Debre nie pasuje, ale Dygant już prędzej, A Egurola jest wg aktorem? (pomijając fakt że na Batiste był by świetny) A z Bilguunem to też dobry traf, Jeżeli chodzi o Rudy'ego to Topa nie bardzo... / Zamieniłabym i jako Lundy'ego dała Marka Kondrada a jako Harrego Englerta / Reszta idelnie :)