PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203781
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dexter

użytkownik usunięty

Właśnie skończyłem oglądać 1 sezon.
Muszę powiedzieć że mi sie bardzo podobal ale sa momenty troche nudne!

Czy nastepne sezony sa jeszcze lepsze niz pierwszy, mniej przewidywalne?

ocenił(a) serial na 9

Jeżeli dla ciebie pierwszy sezon jest czasem nudny i przewidywalny to dalsze sezony raczej bardziej ci się nie spodobają. Właśnie pierwszy sezon jest najmniej przewidywalny, mroczny, klimatyczny i najbardziej wciągający ze wszystkich. Następne sezony też są bardzo dobre (poza średnim trzecim) ale na pewno nie równają się rewelacyjnemu pierwszemu sezonowi.

użytkownik usunięty
Dexter_2465

Wiesz nie bardzo mi sie spodobalo kiedy Rudy okazal sie byc bratem dextera ale mniejsza z tym.
Zobaczylem Yvonne na twoim zdjeciu wiec przypomnial mi sie jeden z moich ulubionych seriali "chuck" << ( to jest genialny serial ) !!!

ocenił(a) serial na 9

Chuck jest to mój ulubiony serial zaraz za Dexterem. Ale mimo wszystko radzę ci oglądać dalsze sezony. 2 seria jest odrobinę słabsza według mnie od pierwszej ale 4 sezon na prawdę nie dużo odstaje od pierwszego. Jedynie trzeci sezon jest średni ale warto go obejrzeć dla rewelacyjnego czwartego.

ocenił(a) serial na 8

W 2 sezonie jest więcej akcji niż w 1. 3 jest nudny, ale warto go obejrzeć dla 4, który zaskakuje co drugi odcinek. No i 4x12 to póki co najlepszy odcinek serialu. Mnie bardzo "oczarował" 5 sezon. Jest spokojniejszy, ale kapitalnie napisany i jak dla mnie jest już najlepszy. Ogólnie serial trzyma poziom i warto dalej oglądać ;)

PS: Jak się okazało, że Rudy to brat Dexa to pierwsze co pomyślałem to "Jakżeby inaczej..."

MatiZ_3

A ja sie dałem nabrać na to, że między nimi nie ma żadnej więzi aż do ostatniej chwili - i za to pokochałem Dextera. Bo wpierw już&nbsp;sam fakt, że morderca adresował swoje działania bezpośrednio do jakiegoś forensyka z Miami Metro, później, że tym mordercą okazał się&nbsp;być chłopak siostry, do tego całe sondowanie własnej przeszłości przez Dexa aż wreszcie punkt kulminacyjny, czyli więź Ice Truck Killer'a z Dexterem i dylemat widza "Czy zabije brata, czy może naprawdę da się ponieść żądzy i pozbędzie się przybranej siostry likwidując ze swojego życia Kodeks?"
A dodatkowy plus za to, że od 9-go odcinka wiemy, kto jest Ice Truck Killer'em - zabieg dość rzadko stosowany w serialach - mega skuteczny przynajmniej w przypadku DEXTERA.
Rewelacja..... Sezon 2 tak samo trzyma w napięciu, 3 i 4 trochę mniej.

Jedyne z czym się nie zgodzę, to że odcinek THE GETAWAY jest najlepszy - dla mnie najbardziej zaskakującym i trzymającym w napięciu Finałem Sezonu dalej pozostaje rewelacyjny BORN FREE. (a THE GETAWAY zaraz po nim)

R3Mi

Ty sobie w kulki lecisz? 1 sezon jak 5 sie konczy??? Jak dla ciebie jest nudny teraz to sobie odpusc.

użytkownik usunięty
Angel_of_Music

Serial nie jest nudny tylko troche malo jest akcji w kazdym odcinku!

Hm...Moze dlatego ze to nie jest serial akcji?

mało akcji hah...to lepiej nie oglądaj breaking bad...
akcji jest wystarczająco no i to napięcie:>