Reakcja Vogel na strzała w szyję Debry "to było interesujące" mistrzostwo. Coraz bardziej podoba
mi się ta postać - taka chłodna, opanowana i inteligentna.
Poza tym odcinek bardzo dobry. Nie wiem dlaczego czepiają się co poniektórzy reakcji Quina.
Jego reakcje i tak są bardziej ludzkie niż w piątym sezonie kiedy to scenarzyści spartaczyli sprawę
i zrobili z niego całkowitego kretyna, gdy machnął ręką na zdjęcia Dextera na łodzi i inne mocne
dowody jak i podejrzenia jego partnera, że "to duża sprawa" i za to przywrócą go do czynnej służby.
Dr. Vogel pozytywnie do mnie emituje z odcinka na odcinek. Obecnie jedna z najlepszych postaci w serialu, nie potrafię jej nic zarzucić. Charakter taki wyrafinowany. Najbardziej podoba mi się fakt, że skupia się na psychice Dextera. Chłodno kalkuluje jego poczynania. Przyznam że na samym początku myślałam, iż nowa przyjaciółka Harry'ego będzie niewypałem, ale obecnie świetnie współgra z napięciem pomiędzy Dexem i Deb oraz idealnie dopasowuje się do finału - w końcu jest twórcą tytułowego bohatera. Być może dorzuci parę groszy do ostatecznego statutu Dextera? Trzymaj się kobieto i nie zgiń przypadkiem po drodze (choć mam wrażenie, że Debra ją zabije).