PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Gra Dexter;)

ocenił(a) serial na 10

polecam jak ktoś jeszcze nie grał http://www.dextergame.com/

ocenił(a) serial na 10
Rashida

Ojej, jaka straszna gra.

Rashida

To miało być straszne czy to serio jest jakaś gra ?

mac_kulik

serio, to jest gra. ale taki badziew że masakra. szukasz wskazówek(robisz zdjęcia) i masz na to minutę, bo cośtam costam. znajdujesz kilka wskazówek i koniec gry.:)

Rashida

a co byście powiedzieli na "poważną" grę opartą na serialu? jeśli wyszłaby na ps3/xboxa360, a ponadto twórcą byłby np. hideo kojima (ojciec serii "metal gear solid"), to bez zastanowienia bym ją kupił:).

bandicoot

hmmm... nie no ja raczej nie gustuję w rozpruwaniu ludzi i cięciu ich na małe kawałki. nie dzięki.

HowsAnnie

nie miałem na myśli bezmózgiej sieczki, tylko klimatyczny action-adventure w stylu "fahrenhite" czy nadchodzącego, genialnie zapowiadającego sie "heavy rain". poza tym u kojimy fabuła zawsze stała na pierwszym miejscu. "metal gear solid" scenariuszem i głębią przebija nie jeden film - kto grał, ten wie.
powiedzmy, że gracz musiałby dzielć czas na prace w policji, jak i na wypełaninie kodexu harrego. analiza śladów krwi (a jakże!), spotkania z ludźmi z pracy (np. wypad z masuką na laski:)), ogólnie ukrywanie sekretu głównego bohatera poprzez na pozór normalne zachowania,a potem... prywatne śledztwo dextera, dotarcie do ofiary, zastawienie na nią sideł, przygotowanie miejsca, no i oczywiśice sama egzekucja, czyli wisienka na torcie:) - wszystko to, co znamy z serialu.

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

bardzo fajna perspektywa, ale chyba nieosiągalna . :)

ocenił(a) serial na 9
calin_a

Ciałem ciekawy pomysł panie Z, wolał bym troch inaczej choć bardziej jak fable czyli cóż robisz ma wpływ na grę że albo udaje Ci się uciec zatrzyć ślady i żyć w spokoju albo tez stajesz się psycholem i któregoś dnia zabiją Cie . choć jeszcze serial się toczy i gra jeszcze wyjść nie może jeśli ma być na podstawie musi ta podstaw chociaż się skoczyć tak co najmniej myślę.

Lap

akurat "fable" to wg mnie zły przykład. przed premierą gry peter molyneux naobiecywał niesamowitych rzeczy, a w efekcie i tak dostaliśmy "tylko" dobrego rpga. we wspomnianym przeze mnie "heavy rain" każda nasza decyzja i działanie ma mieć konsekwencje i wpływ na dalszy gameplay. już pomijając oprawę graficzną (która miażdży), szykuje się przełom w rynku elektronicznej rozrywki. nie miałbym nic przeciwko gdyby "dexter: the game" wyglądał właśnie tak: http://www.youtube.com/watch?v=akNbviQfddI

lap - postaraj się pisać bardziej zrozumiale;)

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

Heh i tak jest lepszy niż Duke Nuken Forever :) który pokazany na E3 ostatnio było żałosne :).Hmm no okej ale do fallout jest trochę ale jednak to nadal nie to, choć ja bym wolał z linią ale taką jak w shenmue to była cudowna gra :) , lecz coś z manhonut też by się przydało no i kilamt maxpayne 2 hmm w ogóle rockstar game powinno się za to wżąć i mamy już dobrą grę.Co do Zwiastuna to widziałem zasadniczo na gametallers.com , będzie dobrze mam nadzieje :) grafika jest rzeczywiste fenomenalna , szkoda że jednak ps3 nie mam ale może do tego czasu sobie kupię :)

Pozdrawiam i wybacz inaczej pisać nie umie nie każdy mnie rozumie ja to doskonale wiem.Nie każdy też rozumie psychopatów :)

Lap

co do "shenmue" masz absolutną rację - kamień milowy w dziedzinie gier. czy rockstar powinno zrobić ten tytuł...hmm...raczej wolałbym jakieś japońskie studio developerskie (konami? capcom?), chociaż myśle ,że taki np. ubisoft też dałby radę. anyway, wizjonerów w tej branży nie brak, więc pozostało czekać, aż stacja showtime sprzeda wyrazi zgode i zezwoli na zrobienie gry (oczywiście pełna licenja, głosy podłożone przez aktorów, itd.). trochę utopijna wizja - ale jakże kusząca:).

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

Hmm , kamień ale jaki nie doceniony jednak z najgorszych gier segi przeszła bez echa ? , dziwnie to trochę.Caprom to może nie ale konami to już prędzej sam nie wiem czy Japończycy umieją dobrze pokazać zabójce ,Edios o ! i Hitman to było coś chyba Edios by był najlepszy.. , cóż kto wie top 4 ? no wiesz skoro takie seriale lost czy Prison brake mają już gry to czemu ma nie mieć dexter :) , oby kicha nie była. A oni umieją zrobić nieraz takie gnioty z taki tytułów ...:) kurdę polecam heand huntera z DC to była piękna gierka :)

Lap

o "lost" wiem, ale "prison break" chyba nie doczekał sie jeszcze gry (poza prostymi, zrobionymi we flashu). btw: ciekawe czy yu suzuki zrobi 3 część "shenmue" na konsole obecnie dostępne na rynku - to było by coś!

o grach opartych na filmach lepiej nie wspominać:). jedyny dobry tytuł to bodajże "batman: begins" (no, jest jeszcze "lego: star wars" i "lego: indiana jones", ale jak wskazuje sama nazwa, to tytuły przeznaczone dla młodszego odbiorcy).

w "head huntera" grałem - świetny kawałek softu. teraz nie moge się doczekać, aż przyjdzie do mnie paczka z "shadow of the colossus" - po wielu staraniach wreszcie udało mi się dorwać tę wspanaiłą grę:).

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

Hmm PB nie coś mi się o uszy obiło że właśnie na x-a wyszło cosik , nie wiem nie grałem i sam nie wiem czy bym chciał, nie no zagrać można a nóż widelec coś z tego by wyszło.Co do Shenmue to sam nie wiem droga gra była ale się nie sprzedała w ogóle DC się nie sprzedał , ja pamiętam jak grałem na 1cd hehe bo nie miałem 2 i 3 na tym nes :) dobre to było , każda postać chodziła do prayc czy co mogłeś ją śledzić to było fenomenalne po prostu.Ciekawe jak tam 2 cześć bo nie grałem w tedy mi się DC popsuł i nie było jak a szkoda że już jest jakiś sprawny emulator muszę się rozejrzeć.

Hehe no , spidemen 2 jeszcze dawał radę albo marix ale tak w ogolę batamny z nes-a miały to coś :D , nie jest parę filmowych dobrych kawałków ale nie serialowych o nie !

Hmm w Sotc to nie grałem :) nie mam PS2 więc sprawa prosta , choć mi się kojarzy z Vagrant story z psx trochę nie wiem czemu :)

Lap

wczoraj przyszła paczka z gierką = cała noc grania:). klimat niesamowity, choć inny niż w "vagrant story" (swoją drogą, boski tytuł; jako jeden z 8 czy 9 otrzymał od japońskiego magazynu "famitsu" notę 40/40).

no, ale wracając do tematu przewodniego: co jeszcze można by dodać w grze "dexter"? any ideas?

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

No właśnie jest big news co do gry :)

Marc Ecko Entertainment w porozumieniu ze stacją Showtime, nabył prawa do adaptacji serialu Dexter jako gry komputerowej.

Gra Dexter ukaże się na Playstation 3 i Xbox'a 360. Wiadomo również, że gra będzie ściśle powiązana z serialem.Aktualnie Ecko prowadzi rozmowy z deweloperami, którzy mogliby się podjąć stworzenia gry.

To nie pierwsza taka inicjatywa firmy Ecko. W 2005 roku ukazała się gra "Getting Up".

Lap

my dream come through!:)

ocenił(a) serial na 9
bandicoot

Not only you ;) oby była gra do 18+ :) w tedy będzie coś dla dextero fanow :)

ocenił(a) serial na 9
calin_a

prawda jest taka że prędzej czy później ktoś to zrobi bo serial ma świetną fabułę, problemem będzie brutalność gry w jej kulminacyjnym momencie egzekucji.. każdy by chciał jak najbardziej brutalną ale wiadomka że ocenzurują ją, i zrobią kolejną wysraną przygodówkę, nie wybacze im jak zmarnują taki fundament pod hit

ocenił(a) serial na 9
SHOGUN_

Oj tam manhaunt nie było ocenzurowany (:, no wiadomo że chcą zarobić i nie tylko dla psycholi ale brutalność ala max payne wystarczy chodzi o klimat.A to w filmie jest genialne no i dialogi.