PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203087
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Hannah

ocenił(a) serial na 10

Czy coś z tego będzie :))?

Izabelka_filmweb

Tak, na pewno nie lubi Hannah za to że jest ładniejsza.
Ile ty ma lat bo mentalność gimnazjalisty.

Hannah zabiła Deb chłopaka i jest morderczynią, to chyba wystarczający powód?

Grajcz

No dobra, tyle ze ten chłopak to sam swiety nie był - chyba mordercą sie okazał, no nie?

Izabelka_filmweb

Oglądaj z napisami bo robisz gafy.
To Dexter chciał go wrobić w morderstwo, gość był czysty.

franiu71

Koniec końców - GDYBY nie Deb, powiedziałbym, że ten związek ma szansę na dalsze sezony <jak to ładnie Dexter ujął o Hannie: nie jest ślepo zapatrzona w jego darkness, ani nie jest w niewiedzy jak Rita, ani nie potrzebuje dark side w jakimś celu jak Lumien.. a akceptuje dwie strony Dex'a, jego całego >, jest wręcz idealna.. stworzona dla niego; tylko ta Deb.. : / Jeśli chodzi o mnie, chciałbym by Iwonka zagrała więcej niż tylko w tym sezonie ^^

matiiii

Debra,Quinn i LaGuerta odejdą w tym sezonie.

Izabelka_filmweb

W takim razie mam większą nadzieje na to, że jednak Iwonka zostanie w serialu &lt;w końcu serial, w którym grała skończył się, więc może szuka nowej posadki xd&gt;

Co do obsady: WOW, aż tylu aktorów odchodzi?!

ocenił(a) serial na 7
matiiii

potwierdzone info o tych odejściach z serialu??

kitajec87

To po prostu główni kandydaci do pożegnania się z życiem.

ocenił(a) serial na 10
kitajec87

pierwszy raz słysze heh

matiiii

To logiczne.

ocenił(a) serial na 9
Izabelka_filmweb

Nie odejdą, a przynajmniej nie wszyscy naraz.

No bo kto by był w 8 sezonie? Sam Dexter nie wypełni całego czasu antenowego, a wprowadzanie nowych bohaterów na jeden sezon to lekki bezsens. To byłoby fatalne rozwiązanie, jak dla mnie cała obsada powinna zostać do samego końca.
W tym sezonie co najwyżej Quinn mógłby zginąć, ale to też dopiero po poznaniu prawdy o Dexterze. Bo nie wyobrażam sobie, że np. mafia by go zastrzeliła, już to przerabialiśmy z Louisem czy Andersonem i by zalatywało banałem i powtarzalnością.

delh

Akurat banałem było to że zabili Louisa - jako stażysta Louis miałby większe szannse na pomoc kolegów przy ustaleniu kto go zabił. Quinn jako sprzedany pies raczej nie - gliniarze skorumpowani są do odstrzału na wejsciu - i Quinna to raczej w tym sezonie czeka - oj nagrabił sobie teraz chłop, naagrabił. Ale to tylko serial - może pierdnie jakaś bomba i sie wywinie ( to w końcu tylko durny serial).
LaGuerta umrze bo odkryje praawdę o Dexterze - ale zabije ją kto inny - Hanna albo Issak. Debrę też trachnie ktoś z tej dwójki. A Quinn jest ugotowany od początku - bo jest skorumpowany.

ocenił(a) serial na 10
Izabelka_filmweb

Nie wiem jak inni ale Debra na 100% nie odejdzie w tym sezonie, w wywiadzie sprzed kilku dni mówiła, że jeszcze nie wie jak się skończy Dexter(8 sezon) i co przygotują dla niej sami twórcy.

darkunio

Miało być niby 8 sezonów, teraz patrzę że filmweb znów zrobił 7 sezonow - bez 8 serii.

ocenił(a) serial na 10
Izabelka_filmweb

Jak już pisałem w innym temacie, przestańcie traktować Filmweb jak wyrocznię, pełno w nim błędów, ale czego spodziewać się po serwisie gdzie część treści redagują użytkownicy.
Wiarygodne są strony typu IMDB gdzie teksty wychodzą od opłacanych etatowych pracowników a udział ludzi ogranicza się jedynie do for oraz przedstawiania własnych opinii/recenzji w wyznaczonych do tego miejscach.
W przypadku Dextera niezłym źródłem są również są strony fanów, szczególnie tych ze Stanów Zjednoczonych ze względu na szeroki u nich dostęp do dodatkowych informacji publikowanych w lokalnych mediach do których mamy znacznie utrudniony dostęp.

darkunio

My, Polacy od zawsze mamy przewalnoe. Idę jutro złożyć wniosek o wizę - chcę wyjechać do Stanów.

ocenił(a) serial na 10
Izabelka_filmweb

Hehe nie no bez przesady, po prostu należy podchodzić ostrożnie do witryn internetowych na których znaczący udział w publikowanych materiałach mają użytkownicy tudzież mogą występować problemy z weryfikacją niektórych informacji.
Osobiście naliczyłem u nas już kilka serwisów o całkiem różnej tematyce na których panuje "lekki" chaos powodowany tym o czym napisałem przez co można zostać łatwo wprowadzonym w błąd.
Myślę więc, że najlepiej samemu starać się zweryfikować wszystko co do czego mamy jakieś wątpliwości.

ocenił(a) serial na 9
Izabelka_filmweb

To pierwsze zdanie można prosić po polsku? Na jakich to kolegów mógłby liczyć Louis przy ustalaniu kto go zabił? WTF?

Nadal nie odpowiedziałeś jaki byłby sens zabijania aż 4 bohaterów z głównej obsady w jednym sezonie (Louis, który już zginął + ci, których wymieniasz)? Kto miałby być w 8 sezonie? Sam Dexter + ścigający go jacyś anonimowi agenci FBI? Twórcy nie mają interesu w tym żeby wymieniać prawie całą główne obsadę i zastępować rozpoznawalnych postaci jakimiś Johnami Smithsami.

delh

Kolegów z policji. Policjanci to jednak niby honorowa brać - olewają swoich kompanów któzy się sprzedali gangsterom ( obejrzyj serial "Pitbul") pomagają tym kryształowo uczciwym.

Sens jest taki że Sebra i LaGuerta giną bo poznaja prawdę o Dexterze, a Quinn bo jest sprzedanym krawężnikiem co zje pączka za dolara pięćdziesiąt.

ocenił(a) serial na 9
Izabelka_filmweb

Ja nadal za bardzo nie rozumiem tego zdania: "akurat banałem było to że zabili Louisa - jako stażysta Louis miałby większe szanse na pomoc kolegów przy ustaleniu kto go zabił". To znaczy, że twoim zdaniem koledzy (policjanci) prędzej by ustalili sprawców śmierci Louisa niż śmierci Quinna (bo ten jest skorumpowany) i dlatego śmierć Louisa to banał? Akurat morderców Louisa nikt nie ściga jakbyś zauważył... A jego śmierć owszem, była banalna, ale wcale nie dlatego, że nie był skorumpowany tylko, że zabito go za szybko i jego wątek nie został dobrze rozwinięty.

Co do Deb i reszty to te powody, które wymieniasz nie są wystarczające żeby wymordować głównych bohaterów, którzy są rozpoznawalni i wymienić ich na zupełnie nowych.

delh

24 minut temu

Ja nadal za bardzo nie rozumiem tego zdania: "akurat banałem było to że zabili Louisa - jako stażysta Louis miałby większe szanse na pomoc kolegów przy ustaleniu kto go zabił". To znaczy, że twoim zdaniem koledzy (policjanci) prędzej by ustalili sprawców śmierci Louisa niż śmierci Quinna (bo ten jest skorumpowany) i dlatego śmierć Louisa to banał?

Tak, o to mi chodziło - sprzedanych dzivvek z policji nikt nie wspiera - is łusznie.

Izabelka_filmweb

A jego śmierć owszem, była banalna, ale wcale nie dlatego, że nie był skorumpowany tylko, że zabito go za szybko i jego wątek nie został dobrze rozwinięty.

Nie, nie dlatego. dlatego - ze to po prostu serial, durny film. Im bardziej przekładaszscenariusz na rzeczywistość tym bardziej robisz sobie siarę. A siara jest duża - Dexter idzie w stronę absurdu. Przez duze A/

ocenił(a) serial na 10
franiu71

Pozwolę sobie wstawić treść mojego posta z innego tematu.

Hannah moim zdaniem zniknie w ten czy inny sposób, inaczej być nie może i wcale nie kieruję się tutaj jakimś przewidywaniem fabuły kolejnych odcinków, odpowiedź na to znajduje się na widoku przy napisach początkowych.
Na początek należy zadać sobie pytanie kim jest Hannah a raczej kim jest dla serialu Yvonne Strahovski która ją gra, jest ona tzw special guest star wymieniona w napisach czyli mówiąc inaczej aktorką występującą gościnnie.
Jeśli macie pod ręką serial to włączajcie kolejno sezony Dextera i zobaczycie, w każdym jednym występuje ktoś "przelotem" a co ich wszystkich łączy to śmierć, każda jedna postać tego typu oprócz dwóch umiera.
Wyjątkami są tylko Julia Stiles(Lumen) oraz Maria Doyle Kennedy (Sonya - opiekunka do dziecka), jednak obie znikają wraz z końcem swojego sezonu.
Teraz już chyba jasne dla każdego będzie jaki los czeka Hannah.

darkunio

Oglądając seriale ogólnie można też dojść do wniosku, że czasami aktor/ka występując/a gościnnie może trafić do stałej ekipy serialu, gdzie nazwisko będzie pojawiać się w openingu. Nie twierdzę, że ma to być regułą dla serialu Dexter, nie mniej szansa <choćby znikoma> jest.. xd