PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203822
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Wiem, że już deda zaliczył, ale co o nim sądzicie?
Ja go strasznie lubiłem, najbardziej mi się podobał ze wszystkich z siódmego sezonu (no może
oprócz tyłka Nadii)
Dobry madafaker, koleś z klasą, dobrze grał no i jakby nie było stary przystojniak XDD
Akcja w barze, 1 vs 3 to było coś, podnieciłem się.

ocenił(a) serial na 10
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
delh

ja obejrzałem wszystkie sezony, ale nie uważam Isaaka za jakiegoś szczególnego bohatera, nie będę zdradzał tym co nie oglądali jak skończył, ale sto razy wolę sierżant Doakesa jego kłótnie z Dexterem były komiczne.

Man_of_Steel

Doaks a Sirko to różna bajka, nie ma sensu ich porównywać bo to inne epoki w serialu i inne role mieli.

użytkownik usunięty
delh

Wchodzenie na forum przed obejrzeniem najnowszego odcinka jest przejawem głupoty, która zasługuje na zasypanie spoilerami.

ocenił(a) serial na 9

Przejawem głupoty jest walenie chamskich spoilerów w tytułach wątku. Niby czemu ktoś, kto ogląda teraz np. pierwszy albo drugi sezon nie powinien wchodzić na forum? Może chce sobie podyskutować na. temat tych sezonów, które właśnie ogląda i zakłada np. wątek ich dotyczący. Taki ktoś ma prawo oczekiwać braku chamskich spoilerów w stylu "Czemu Rita musiała zginąć?",

Nauczcie się w końcu, że pisanie spoilerów w tytułach wątków to jest szczyt chamstwa i wiochy. Od spoilerowania jest środek danego wątku (np. o najnowszym odcinku). Wtedy ktoś, kto nie chce czytać spoilerów po prostu w te wątki nie wchodzi.

użytkownik usunięty
delh

>>"Niby czemu ktoś, kto ogląda teraz np. pierwszy albo drugi sezon nie powinien wchodzić na forum?"
Odpowiedź jest bardzo prosta - ponieważ znajdzie tu 90% dyskusji dotyczących bieżących odcinków i nie będzie w stanie uniknąć spoilerów. Tak już jest z serialami, na każdym możliwym forum ich dotyczącym - albo jesteś na bieżąco, albo nie wchodzisz. Oczywistym jest, że najbardziej aktywnymi komentującymi są fani oglądający dany serial w takim tempie w jakim wychodzą kolejne odcinki, więc osoby takie jak Ty powinny po prostu zrozumieć, że jeśli chcą pogadać o 1 czy 2 sezonie nie dowiadując się niczego z kolejnych, to wybrały złe miejsce.

ocenił(a) serial na 9

Na tym forum większość ludzi szanuje zasadę żeby nie spoilerować w nieodpowiednich wątkach lub w tytułach wątków. Jest paru kretynów, którzy tego nie rozumieją, ale trzeba ich tępić a nie popierać.

Zresztą po to na tym forum stworzono opcję ukrywającą spoilery żeby ich uniknąć. Skoro nawet twórcy tego serwisu sobie nie życzą tego typu spoilerowania to należy to uszanować.

Ja o 7 sezonie rozmawiam w wątkach dot. 7 sezonu. Jeżeli ktoś zakłada wątek np. o wydarzeniach z 2 sezonu to nie streszczam mu fabuły z kolejnych 5 sezonów, bo to jest szczyt chamstwa. Tak samo nie spoileruje w tytułach wątków, które zakładam. Tak więc skoro ja i setki innych ludzi potrafimy uniknąć chamskiego, nachalnego zdradzania fabuły, to i inni powinni się powstrzymać, by nie psuć zabawy reszcie. Przecież np. zakładając nowy wątek wystarczy jedynie użyć opcji SPOILER jednym kliknięciem myszki. Czy to taki duży problem? Jedno kliknięcie a wielu ludziom oszczędza się nerwów.

ocenił(a) serial na 9
vcb716

Ale obok tytułu napisał, że ta postać zginęła i to jest widoczne od razu, jak się spojrzy na jego wpis. Gdy zakłada się wątek ze zdradzeniem fabuły to należy wcisnąć opcję "SPOILER" i treść posta zostaje ukryta, wtedy nie ma problemu. DOTARŁO?

A ty trollu jak nie potrafisz dyskutować kulturalnie to wypad na jakieś forum onetu, bo nie dorosłeś do normalnej dyskusji. Obrażać to możesz swoich kolegów z podwórka. Ja przedstawiam swoje zdanie, które wiele osób tutaj popiera, bo ludzie generalnie szanują to, żeby nie psuć zabawy innym.

ocenił(a) serial na 9
delh

Przykład dobrze założonego wątku masz obok, w temacie zalożonym przez Dexterkę_Morgan.

Przypatrz się, to zobaczysz coś takiego:

"Już niedługo ostatni odcinek
Uwaga Spoiler! Ten temat może zawierać treści zdradzające fabułę."

delh

Ty mnie nie będziesz człowieku kultury uczył i nie nazywaj mnie trollem. Jestem tolerancyjny i wiele rzeczy rozumiem, ale bez przesady, okey? Daj sobie na wstrzymanie i nie czepiaj się szczegółów. Może wielu ludzi popiera tutaj Twoje zdanie, ale wielu także jest przecie Tobie, zważ na to. Ja nie jestem przeciw Tobie, ani przeciw nikomu, ale proszę Cię, nie rób syfu i nie siej niepotrzebnego fermentu.

ocenił(a) serial na 9
vcb716

Jakiego fermentu? Zwróciłem uwagę, że tutaj chamskie spoilerowanie nie jest mile widziane, bo psuje zabawę innym. Na to w odpowiedzi dostałem jakieś prostackie wyzwiska.

To ty i autor tego wątku zastanówcie się nad sobą, ja jedynie zwracam uwagę na coś, co wkurza większość normalnych ludzi. Jak się rozejrzysz po tym forum to zauważysz, że prawie każdy stosuje opcję ukrywania spoilerów, więc i reszta powinna się tego nauczyć.

delh

Człowieku, przecież nikt nie powiedział nic co zaważyłoby na atrakcyjności serialu dla tych, którzy nie doszli do tego wątku... Teraz się po prostu czepiasz. Ja gdybym nie był przy tym wątku ani bym nie zwrócił na to uwagi. A skoro widzisz od razu, że nie jesteś w tym temacie to po co w ogóle to czytasz? Pytanie retoryczne.

ocenił(a) serial na 9
vcb716

No rzeczywiście, wiadomość o śmierci pewnego bohatera to jest "nic". ;)

delh

a nawet nie wiesz o kogo chodzi ;] poa tym w Dexterze co chwilę ktoś nowy umiera (przeważnie), więc jego śmierć aż tak by Cię zaskoczyła?

ocenił(a) serial na 9
vcb716

Gdzie pisałem, że nie wiem o kogo chodzi?

Przecież nawet wyżej zaznaczyłem, że jestem na 7 sezonie, więc chyba trudno żebym nie znał jednego z głównych bohaterów tego sezonu. Ale gdybym teraz był na sezonach wcześniejszych, to wolałbym nie dowiedzieć się o jego śmierci dzięki głupkowatemu spoilerowi, który został wrzucony bez jakiegokolwiek ostrzeżenia.

A argument, że "co chwilę ktoś umiera" jest lekko głupawy. To znaczy, że nawet o śmierci Batisty czy Deb chciałbyś wiedzieć będąc teraz np. na 2 sezonie, no bo przecież "i tak co chwilę ktoś umiera"?

delh

Może bym chciał, a może nie. Nie byłem w takiej sytuacji, więc nie mogę tego określić.

delh

co za kretyn... do czego to forum według ciebie służy? Nie rozumiem po co zaglądasz do tematów o dexterze jeśli nie oglądałeś ostatniego sezonu który już wyszedł cały. Mamy dyskutować o wyglądzie postaci z serialu? Kłócić się czy debra ma twarz jak morda konia czy nie? Może pogadamy o pogodzie w każdym z odcinków?

Wrave

Debra jest ładna ;p

ocenił(a) serial na 9
Wrave

Wskaż mi proszę gdzie ja pisałem,, że na tym forum nie można dyskutować o 7 sezonie. GDZIE? Ba, ja sam o nim dyskutuję, bo osobiście jestem na bieżąco.

Ja piszę jedynie że SPOILEROWAĆ NALEŻY W ODPOWIEDNICH WĄTKACH a nie walić chamskie spoilery gdzie popadnie, bez ostrzeżenia. Dotarło czy mam jeszcze 10 razy napisać?

Poćwicz czytanie ze zrozumieniem, zanim nazwiesz kogoś kretynem. A "mordę konia" to pewnie sam masz, chamski i wredny trollu.

konop720

Też uwielbiałem gościa, szkoda że skończył jako pretekst do połączenia Dexter i Hannah.
Miał wielki potencjał, podobnie jak Louis a nawet pisarz...przykre że w 7 sezonie tak wiele fajnych motywów musiało pójść do śmieci przez telenowelę "pan i pani BHB".

ocenił(a) serial na 10
konop720

Fakt facet intrygujący, ale czy najciekawszy, powątpiewam..No ale akcja w barze to jakaś paranoja, za tę właśnie scenę chyba odbiorę serialowi gwiazdkę. Przegięcie jak w brazylijskiej telenoweli!

sylbow

Eee co ty, aż tak to przesadzone nie było, bo nieźle obmyślona akcja. Isaak to wkońcu człowiek z klasą, a nie jakiś brudas kolumbijski.

konop720

zgadzam się z Grajczem, że w sezonie 7 za dużo ciekawych postaci zginęło, taki Louis myślałem, że będzie seryjnym mordercą tak jak Dexter i będzie się na nim mścił za to, że go upokorzył przed dziewczyną i Masuką i w ogóle, że przez Dextera wyleciał z pracy, Isaak okazał się spoko gościem, nie rzucał słów na wiatr, mógłby być dobrym kumplem Dextera.

Man_of_Steel

No ten George to żałosna postać, nawet jak na jego ryj się patrzy to ma się ochotę mu przyjebać.

sylbow

A mi się ta scena w barze podobała, miała klimat.
A że gej?
I dobrze, moim zdaniem to pasuje do postaci a nawet zakładałem to od samego początku sezonu.

Spartolili koniec Sirko, Dex i mafiozo gawędzący na łodzi o miłości...

ocenił(a) serial na 10
Grajcz

Mega nierealna, spróbuj wczuć się w jego sytuacji, nawet jeśli masz mega klasę to przy mordercy kochanka/ki, trudno stać się sentymentalnym, zwłaszcza że chwilę wcześniej dowiedział się o szczegółach morderstwa, a przecież wtedy go zatrzęsło!

sylbow

Ale to właśnie wyróżnia takich bossów, opanowanie i klasa.
Miał się zachować jak szczeniak i rozwalić Dexa wiedząc że zaraz zgarnie go policja?
A poza tym jak wiemy on nie do końca Dexa obwiniał za śmierć kochanka ale także sam siebie.

ocenił(a) serial na 9
Grajcz

Zgadzam się ... akcja w barze była świetna, niezwykle klimatyczna.
A postać Isaaca i ogólnie ten jego spokój, opanowanie ... super postać, szkoda, że już jej nie będzie.

konop720

Spoilerujesz idioto, u dołu masz opcję którą wystarczy zaznaczyć "ptaszkiem" i wtedy jest git. a tak psujesz ludziom przyjemność z oglądania.

Izabelka_filmweb

Nic nie spojleruje idiotko, poza tym, jeśli ktoś ogląda Dexa i widzi tytuł Isaak Sirko to nawet nie czyta co jest dalej...

ocenił(a) serial na 9
konop720

Przeczyta mimowolnie, bo to już w pierwszym zdaniu piszesz. Tak trudno kliknąć głupi krzyżyk?

delh

Ta, bo by wtedy nikt tu nie pisał.

ocenił(a) serial na 9
emaja21

Cóż za merytoryczna wypowiedź! Tak w domu tatuś do ciebie mówił?

Nie masz nic sensownego do wypowiedzenia, to wracaj bawić się lalkami. :)

ocenił(a) serial na 9
delh

Wybacz za kolokwializm :), po prostu do ciebie się nie da inaczej i przyznam szczerze, że nie chce mi się zwyczajnie prowadzić z tobą wywodów na powyższy temat, gdyż wg mnie jesteś ciężko kapującym przypadkiem. Zresztą chyba nie tylko wg mnie. Nie pozdrawiam :).

ocenił(a) serial na 9
emaja21

To nie ja jestem "ciężko kapujący" tylko osoby, którym kilka razy trzeba tłumaczyć dlaczego pisanie spoilerów bez ostrzeżenia jest źle widziane a do nich nadal nic nie dociera. Gdyby do nich dotarło, to wystarczyłby jeden post z mojej strony.

A ty wpadasz tutaj jak jakiś typowy troll, nie masz nic ciekawego do powiedzenia poza "nie zesraj się", "jesteś ciężko kapujący". Pewnie nawet nie potrafisz dwóch zdań wypowiedzi na dany temat sformułować. ;) Wracaj do lalek, gówniaro.

delh

Ale wy tu syf robicie, założyłem temat, żeby poczytać coś waszym okiem o Sirko, chociaż pewnie takich tematów było multum, trudno nie patrzałem.Wiecej postów jest z wyzwiskami i czepianiem sie o niby spojler. taaaa nie żałuje, że nie zaznaczyłem spojlera, natomiast i tak już teraz jest, nie ma po co sie kłócić, bo to wkońcu Dexter a nie jakieś Pamietniki wampirów. :>

ocenił(a) serial na 10
konop720

to polska xD

ocenił(a) serial na 7
10minut

Ja pierdziele, nie wiem po co się prujeta. Jak ktoś dopiero zaczął oglądać Dextera, to niech szuka wątków dla siebie na pierwszych, a nie ostatnich stronach.
Isaac - jedna z najlepszych postaci Dextera ever. A scenarzyści popełnili gafę.

merdevsky

Otóż to.

konop720

Sirko był postacią świetną miałem nadzieję że pociągną jego wątek tak że będzie to rywal godny Dextera ( coś jak Tinity) niestety myliłem się woleli pociągnąć nudny wątek z Hanką. Zmarnowany potencjał...

ocenił(a) serial na 8
koza_2

dla mnie najlepsza postać od dawna w tym serialu, no i Ray Stevenson genialnie zagrał:) a scena w barze dla mnie kultowa - "terminator";) Brakowało mi go do końca sezonu i bardzo żałuję, że tak skończyli jego wątek