PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 203 tys. ocen
8,2 10 1 203200
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Właśnie kończę czytać "Demony dobrego Dextera". Jak na razie serial jest najwierniejszą ekranizacją książki jaką zrobiono,IMO. Jak się komuś podoba serial, polecam też poczytać.

ocenił(a) serial na 10
__Daniel__

Tez mam ochote przeczytac ksiazke ale slyszalam ze serial jest lepszy i to mnie troche zniechecilo...

HollyShort

Z tego co wiem, jeśli chodzi o zakończenia i drugą część serial odbiega od książki dość znacznie. Może stąd te opinie. Jednak moim zdaniem książka to jedno, a film to drugie, nie da się chyba tego porównać, każde rządzi się swoimi prawami. Mi osobiście książka się podoba, jestem dopiero w trakcie pierwszej części, ale jest ok. Nie wiem jak sprawa ma się z zakończeniami - znajomość treści trochę psuje zabawę i przy serialu i przy książce - zależy co pierwsze wpadnie w ręce.

__Daniel__

Ja czekam na przesyłkę z Demonami i Dekalogiem... czekam, czekam :/

ocenił(a) serial na 10
maxim_5

Owszem zakończenie pierwszej książki całkowicie odbiega od tego serialowego. A drugi sezon filmu to już w ogóle całkiem co innego niż druga książka. Ale polecam przeczytać jedną i drugą:D świetna lektura :D:D:D

ocenił(a) serial na 8
Karola

Świetna książka... przeczytałem pierwszych kilka zdań i nie moglem przestać swietna :))) pozdro ;]

Karola

Wow, w takim razie nie mogę się doczekać aż dotrę do końca.Pewnie niebawem, bo czyta się na prawdę dobrze :-)No i muszę sobie znaleźć drugą część. W sumie to dobrze, że jak piszesz książka i serial się różnią, bo na samym początku odnosi się wrażenie, że czyta się scenariusz, przynajmniej z tego co pamiętam z serialu;)

ocenił(a) serial na 8
__Daniel__

Tez mialem takie wrazenie, po obejrzeniu serialu wpadlem na ksiazke i przeczytalem osiem rozdzialow w necie...ksiazka jest trudno dostepna, nawet w empiku, wrr...! ;/

Arno

Na Allegro można kupić w pakiecie obie za obniżona cenę (27zł za obie). Ja tak zrobiłem. Książka faktycznie świetna. Lubię czytać książki na podstawie których zrobiono film/serial - wtedy mam już, że tak powiem, gotowe postaci które lubię. Tak samo było z Fight Clubem, który swoją drogą polecam wszystkim którym podobał się film. Doświadczenie bardzo różne i przez to jeszcze ciekawsze ;)

ocenił(a) serial na 10
maxim_5

A ja szczerze powiem, że jeśli chodzi o częśc pierwszą to serial mi się bardziej podobał niż książka...może dlatego, że serial najpierw obejrzałam i wiedzialałam czego się spodziewać :) teraz kończę czytać drugą część i jestem pod ogromnym wrażeniem, po prostu arcydzieło...ale przeczytałam tu że seria druga Dextera niewiele ma wspólnego z książką, tak ?