PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Ogólnie rzecz biorąc stwierdzam iż był to najsłabszy sezon " Dexa" pomijając oczywiście
sławetny 3 sezon. Niestety uczucia które towarzyszyły mi podczas ogladania ostatniego
epizodu 5 sezonu, to coś pomiędzy zażenowaniem i spontanicznymi wybuchami
śmiechu.

for example:

1)zabójstwo Liddie'go
Po pierwsze żeby krew skapneła na but Quinna musiałby stojąc obok vana mieć buty
pod podwoziem (LOL) , sprawa kolejna nikt nawet nie zaintersował sie dalej to sprawą i
tym że liddi dzwonił do quina notorycznie przed śmiercią.? P3 ( najwazniejsze!!!) Ginie
były oficer policji , detektyw miamiMetro jest bezpośrednio zamieszany w zabóstwo i co ?
Nic. Funfel z tego samego posterunku i WYDZIAŁU po prostu stwierdza badając
NAJWAZNIEJSZY DOWOD W PRAWIE (but) ,że to nie On. Tak po prostu.Zadnego
powolania drugiego biegłego z innego posterunku ,czy nawet kilku.(Moze Masuka?) Po
prostu dex mowi to nie on i chuj.
Wszyscy wierzą OK zamykamy sprawę.
Liddi pokazuje quinnowi zdjecia lumen i dex'a jak wrzucaja worki do oceanu o 3 nad
ranem i co ? Nic , przeciez pary tak spedzaja zwykle czas w miami :)

To tylko najwazniejsze grzechy ale lecąc dalej dochodzę do wniosku ze serial jest coraz
bardziej naiwny i naciagany. Zgadzam sie z wieloma wypowiedziami że Policja Miami
Metro to debile (ktorym mozna bez najmniejszego problemu podpierdolic dowod
rzeczowy spod nosa ) i oczywiście najwazniejsze dla wszystkich jest zycie towarzyskie.
Serial zupelnie zatracił swój klimat. Wogole na posterunek to moze chyba wejsc kazdy i
zrobic co zechce.Najgorsze jest to ze po tych wszystkich sezonach PRZESTAŁEM
WOGÓLE CZUĆ JAKIEKOLWIEK NAPIĘCIE... no bo co wiecej moze sie zdażyć ? Juz tyle
razy dez był na patelni i zawsze sie "jakos" wymigał. Douges znalazł szkielka ? co z tego
? Nagrali dexa na kamerze ? Luz . Zrobili mu zdjecia ? phi Ktos go porwał i związał ? i tak
sie jakos wyzwoli i mu najebie.Wogóle durnota na maxa. Mogł tu jeszcze przytoczyć
kilkadziesiat wątków (kyle butler ?)ale naprawde mi juz nie chce. Po prostu zostane przy
sezonach 1,2,4 i chyba z dniem zakoncze oglądanie. Po prostu komercha zżera ten
serial. Poki sie sprzedaje , kręcimy dalej. Żeby serial otrzymał miano kultowego musi sie
skonczyc w odpowiednim momencie, a dexterowi raczej to nie grozi narazie.
Pozdrawiam,PEACE

ocenił(a) serial na 10
cyba_3

Stał w rozkroku co widać, spróbuj sam a zobaczysz ze da rade...
Co do reszty to masz racje bo Quinn nie ma alibi bo w sumie tam był, bilingi są itp.
Co prawda dexter mógł zamienić krew z buta na inną a potem niech se inni badają, ale ten pomysł jest dość naciągany.
Inna hipoteza może być taka że La Guerta kazała robić dochodzenie po cichu bo nie wierze ze w tej sytuacji obyło by sie bez wydziału wewnętrznego, a tu go nie było.

ocenił(a) serial na 6
cyba_3

Ale czy w tym odcinku jest gdzieś powiedziane, że Quinna dalej nie przesłuchiwali? Jak się zakończyła sprawa zabójstwa Liddy'ego itp. ?
Tak, powinno być to wyjaśnione, ale były ważniejsze wątki, a było tylko 50 min do wykorzystania. Może w następnym sezonie coś będzie, ale twórcy pewnie pójdą na łatwiznę i pójdą z akcją o kilka miechów do przodu.
A w ogóle to wg. mnie ten serial powinien się skupiać właśnie bardziej na aspektach psychologicznych. Jak chcecie złożonych analiz krwi to idźcie oglądać CSI. Nie zauważyliście, że w tym serialu wszystkie rzeczy dot. śledztw MMPD są jak najbardziej streszczane i upraszczane? (Może nie w pierwszych sezonach, ale z biegiem czasu przynajmniej mi by się znudziło oglądanie tych wszystkich dupereli związanych z pracą detektywów).
Mam nadzieję, że ktoś mnie zrozumiał, bo jestem już trochę zmęczony i ledwo co trafiam w klawisze... ;)