PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204331
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Kto odniósł wrażenie, że Debra zachowuje się jak szmata ?
Kto uważa że Laguerta zachowuje się jak szmata ?
Kto uważa że nadpobudliwy James Doakes jest/był przykładem prawdziwego policjanta ?
...a agent Lundy przykładem starego bajeranta.
Uważacie że blachary lecą na samochody, drogie kolczyki, biżuterie ? ... odznaka policyjna to też blacha.
Czy nie wydaje się wam że powinien ktoś nakręcić osobny serial o Masu'ce ?
Czy Masuka mógłby podkładać ten "śmiech widowni" w komediach polskich ?
Wszyscy w tym serialu mieli albo maja ze sobą romans a Masuka ?
Czy Batista ma osobna szafę na kapelusze ?

Macie jakieś ciekawe pytania spostrzeżenia ?

ocenił(a) serial na 9
m2ka

Hhaha, dobre pytania.

Debra jest oblesna, zal mi jej, ze musi grac taka role. Nie jest ani smieszna, ani slodka, ani interesujaca. Wyglada jak transwestyta, spala ze staruchem Lundym... Porazka :D + Nie jest dobrym policjantem, ciagle podpowiada jej Dexter, przyczynila sie do zabicia malego chlopca (przyjezdzajac do jego domu bla bla) Nie mowiac juz o tym, ze jako 'dobra policjantka' nie zauwaza, ze jej brat morduje, jest narzeczona jednego z najwiekszych mordercow... Bla bla..
Postac Angela jest prostacka. Oblesne jest to, ze Laguerta ma z nim romans. Serial zrobil sie telenowelowy. I te jego kapelusze wlasnie... Spi tez w nim???
Masuca jest chyba jednynym smieszym kolesiem w calym serialu :D Jego smiech i niespodziewane zboczone teksty rozwalaja mnie. Niestety nikt go nie docenia :P
James Doakes jako jedyny polapal sie, ze Dexter to swir. Inni maja klapki na oczach.
Dziwne, ze nie wspomianiales o tej przeslodzonej, wiecznie szepczacej Ricie - tego nie da sie wytrzymac..................................
Serial zszedl na psy. Pierwszy sezon byl zgodny z zamierzeniem 'Dexter morduje i nie ma uczuc', ale juz sezon 2, 3? Porazka.

Uf..

ocenił(a) serial na 9
Divian

a naprawde, Jennifer Carpenter jest zona Micheal'a :D blechh.

m2ka

Doakes to jak nasz pitbull troche gebels troche despero....
Masuka wymiata ..... i te jego dewiacje ...

ocenił(a) serial na 8
m2ka

Debra mnie denerwuje, tak jak Laguerta i Lila. Rita z początku była bardzo fajną postacią, ale... w końcu też zaczęła denerwować. Reszta postaci damskich jest ok, chociaż jak chcesz, to też mogę powiedzieć, że mnie denerwują.
Doakes nie jest prawdziwym, amerykańskim gliną, bo nie jada pączków.
Lundy to alfons.
Blachary lecą tylko na Golfa III po tuningu. Na odznakę nie, chyba, że jest ona wspawana w nadkole jako reperaturka.
Masuka nie będzie miał własnego serialu. Jego nazwisko źle by wyglądało w czołówce.
Batista ma nie tylko szafę na kapelusze, ale i wehikuł czasu którym podróżuje do lat 70-tych po swoje koszule.

Generalnie mogę dodać, że gdyby policja w USA pracowała tak, jak załoga z Dextera pomijając jego samego, to prawdopodobnie mieli by problem z odnalezieniem kradzionego telefonu. Nie mówię już nawet o jakichkolwiek pościgach za bandytami.

ocenił(a) serial na 9
m2ka

Ja uwielbiam Debrę i uwielbiałam Lilę. Rita od początku mnie denerwowała swoją słodkością.
Lundy jest obrzydliwy.
Będę prowadzącą ogólnoświatowego fan clubu o Masuce, jeśli się taki pojawi. Ustawię sobie jego śmiech jako dzwonek na komórkę.

użytkownik usunięty
m2ka

Idiotyczne pytania
Debra nie zachowuje sie jak szmata, ale jej przeklenstwa sa lekka przesada, wszystkie zdania sa nimi napakowane, wypada to nienaturalnie, pretensjonalnie
Zarty Masuki sa przez wiekszosc z was przeceniane tak jak wulgaryzmy Debry
Bez polotu, liche, godne pozalowania, niedorobione, przewidywalne teksty
Chyba raz sie tylko zasmialem z anegdoty Masuki
Doakes byl dobrym policjatem, choc wpadal w obsesje i prace zabieral ze soba do domu, odznaka to jedyne co mial
Postac Lundiego jest ciekawa, i tak byl bajerantem ktory Debrze mieszal w glowie
Reszta pytan, bez obrazy ale na bardzo niskim poziomie

Lubie niski poziom, świetnie wyczułeś że pytania są idiotyczne, takie miały być...

użytkownik usunięty
m2ka

Jeszcze jedna odpowiedz

Mnie bardzo pociagaja kobiety w mundurze;) jest to po prosto bardzo atrakcyjne, tez kobiety z wysokich szczeblow z forsa, zadbane, sexy, mam taka sklonnosc, moze to nienormalne
Ale dzieki temu bardziej rozumiem kobiety
Sa na pewno takie co tylko dla kasy sie wiaza z poniektorymi, ale mysle ze wiekszosc po prostu pociaga mudur, wladza, sila, jest to bardzo ekscytujace, i tacy mezczyzi sa w ich oczach bardziej mescy i sexy, czuja sie tez bezpieczej
Dlatego blachara, to glupia odzywka dla zasmarkanych bachorkow ktorym brakuje sexu, obrzydliwe slowo

Jeszcze jedna odpowiedz

Dla ciebie Blachara to głupia odzywka dla innych określenie pewnej klasy kobiet.
Swoją drogą jak nazwiesz kobietę która jest z facetem dlatego bo "on ma fajny samochód" itp ? "...kobietą lubiącą samochody ?
Otóż widzisz nie musisz szukać określeń, istnieje już takie jak "blachara" (taki slang zasmarkanych bachorków), wystarczy że zaakceptujesz istnienie tego słowa. Po za tym poco tak się rozpisywać "o sobie", jakie to kobiety lubisz, jeszcze ktoś weźmie przykład i napisze że lubi kobiety z doklejonym penisem, i się zrobi nie miło na forum. Lepiej pisać o filmie. Ja się świetnie bawiłem oglądając Dextera, a czytając twój wcześniejszy post i biorąc pod uwagę że (być może) oglądałeś wszystkie odcinki serialu można odnieść wrażenie że jesteś masochistą katującym się kiepskimi żartami i wulgaryzmami (bez obrazy). Nie jestem zasmarkanym bachorkiem a tak sugerowałeś, ja po prostu nadałem słowu "blachara" nowy wymiar w odniesieniu do "odznaki". Więc poczucia humoru życzę, głupota, idiotyzm i prostactwo jest śmieszne tylko trzeba umieć na to patrzeć z dystansem. Skończyły się niestety czasy wyrafinowanych, wykwintnych dowcipów, teraz młodych i nie tylko młodych ludzi bawią wulgaryzmy, obrzydliwe żarty, i gówno w pisuarze, być może cie to oburza, mnie raczej śmieszy, ale to może przez to że jest między nami 8 lat różnicy.

Koniec jeszcze jednej odpowiedzi.

użytkownik usunięty
m2ka

Otoz to bardzo proste
Rozpisalem sie, zeby ci uzmyslowic, ze nie kazda kobieta ktora leci na mundur, dobrze ustawionych kolesi jest blachara.
Blachara to taka ktora wiaze sie z facetem tylko dla pieniedzy, teraz czaisz, czy nie?
A osobiscie te slowo wzbudza we mnie obrzydzenie, tak jak "gowno", nie wiem czemu, ale jest oblesne i stosowane dosyc czesto przez malolatow, przypisujacych to okreslenie, kazdej lasce z odslonietym dekoldem, krotka spodniczka, lub majacej faceta z dobrym samochodem, praca itd. (a co tacy to nie moga sie umawiac z kobietami?) Jest to absurd nic wiecej. Jesli chce sie przypinac komus latki, to najpierw trzeba dana osobe poznac

Tyle w temacie, dodam ze uwielbiam Dextera, a 4 sezon to mistrzostwo;)

użytkownik usunięty
m2ka

Zrozumialem to z odznaka, ale jak juz napisalem, jest to absurd. Nie wzialem tego tak bardzo do siebie, w zadnym wypadku nie chcialem cie obrazic, po prostu denerwuja mnie gowniarze ktorzy nie rozumieja pojec czy zycia, dlatego widzac ten temat postanowilem sie wypowiedziec na w tej sprawie. Nie martw sie, widac ze temat nie jest do konca na powaznie