PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

1. Zastanawiam się czemu twórcy tak szybko zniszczyli postać Lily graną przez Jaime Murray?
Bardzo pozytywna postać wniosła do serialu zporo humoru i była taką odskocznią od tego na co
cały czas patrzymy.
2. Jak podoba wam się Miami? W serialu jest świetnie przedstawione choć odbiega troszki od
tego co możemy zobaczyć na miejscu. Oczywiście pytanie do tych co byli w USA. Sam w
Miami byłem trzy razy niestety były to raczej krótkie wizyty.
3. Czy warto zacząć czytać książkę? Mam wielką ochotę ale nie wiem czy jest sens skoro
widziałem serial...

użytkownik usunięty
ElTabasco

W Miami nie za wiele kręcono, częściej już w LA. Jak Cię trochę to interesuje to możesz zajrzeć tutaj:
seeing-stars.com/dexter/index.shtml

Gdzie to by nie było - krajobrazy niesamowite, nadają niesamowity klimat produkcjom USA, niestety u nas takie seriale nigdy nie powstaną :(

Było choćby CSI Miami, Policjanci z Miami czy człowiek z blizną.
Los Angeles jest tylko fajne na filmach, niestety. Gdy byłem tam pierwszy raz strasznie się zawiodłem obraz nędzy i rozpaczy, w centrum miasta jest trochę lepiej ale ogólnie bieda :/
Ale oczywiście masz rację Polskie seriale nie mają szans. Zresztą ich nie oglądam nie mam ochoty ani czasu na syf.

ocenił(a) serial na 10
ElTabasco

tez nie mam czasu na polskie go-wno hehe xd

ocenił(a) serial na 10
10minut

Fala Zbrodni była przecież kapitalna.

ocenił(a) serial na 9
ElTabasco

W Polsce przecież powstało wiele niezłych serialu (zwłaszcza komediowych i kryminalno-sensacyjnych).

ocenił(a) serial na 9
ElTabasco

Miami w Dexterze za wiele nie widać. Poza tymi krajobrazami z lotu ptaka (zazwyczaj na początku serialu) prawie cała reszta jest kręcona w Los Angeles i okolicach. Czyli te wszystkie miejsca zbrodni, czy ulice którymi jeździ Dexter to Kalifornia, a nie Miami.

Co do książek to mi się nie podobały. Fabuła się wlecze, postacie drugoplanowe są słabo zarysowane, przygody Dextera mało ciekawe, sporów głupot i absurdów.

delh

No właśnie to zauważyłem, niby fajnie i klimatyczne ale trochę mało. Szczerze nie wiedziałem że w LA kręcili sceny do Dextera.

Dzięki za info o książce, jeśli rzeczywiście są niedociągnięcia i babole to szkoda czasu ;]

ocenił(a) serial na 9
ElTabasco

Co do Lily to na mnie działała jak płachta na byka, koszmar. Dla mnie super, że się jej pozbyli