Ostatnio obejrzałem wszystkie dostępne sezonu Dextera. Niestety dopiero teraz "doczytałem" się o książce o Morganie. Na googlach znalazłem listę książek o Dexterze i mam 2 pytania - dokładniej mówiąc - 1 pytanie i 1 prośbę.
Pytanie (do osób, które przeczytały książkę): Czy zrobiłem ogromy błąd oglądając najpierw serial? Czy książka jest równie ciekawa i trzyma w napięciu jak serial?
Prośba: Wspomniałem o liście książek, lecz nie wiem, która rozpoczyna historię, a która ją kończy. Chciałbym, aby ktoś wypisał dobrą kolejność - zbieram się do wypożyczenia - co za tym idzie - również przeczytania tej serii.
Pozdrawiam
PS. za ewentualne błędy przepraszam - jest późno
Książka jest równie ciekawa co do listy:
Demony Dextera
Dekalog Dextera
Dylematy Dextera
Dzieło Dextera
Delicje z Dextera
W takiej kolejnośći. O ile kojarze pierwsze dwie aktualne ciężko dostać.
No właśnie używki ;P Ja miałem farta i we wrześniu tamtego roku udało mi się kupić nówki ;P
Ja posiadam 4 części. Wszystkie kupione jako nówki. Nie wiem jednak czemu tak to jest. Pierwsza książka wciągnęła mnie jak diabli. SKończyłem całą tego samego dnia, kiedy ją kupiłem. Druga już mniej. Trzecia mnie już nudziła. Za czwartą nie mogę się w ogóle zabrać. W wakacje nadrabiam też serial, bo póki co również tylko pierwszy sezon mam za sobą :)