PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Jak czytam komentarze na temat braku logiki w serialu to aż mnie skręca. Zrozumcie w
końcu że to produkt marketingowy który ma zadowolić widza i przynieść zyski, logiki na którą
przeciętny widz nie zastanawia się zbytnio dopatrują się tylko niemający znajomych i życia
frustraci którzy siedzą całymi dniami na spasionym zadzie przed komputerem i doszukują
się największych pierdół aby wytknąć jacy to oni nie są genialni, a twórcy do kitu bo zrobili
TAKI WIELKI błąd
Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 8
Californicated_91

Akurat nie do końca mogę się z tym zgodzić.
W kwestii głupich komentarzy - ok - są one zbędne bowiem 5 sezon był naprawdę dobry.

Natomiast jeśli chodzi o zadowolenie i te wszystkie czynniki o których piszesz, to zgodzić się nie mogę. Nikt nie kupi niedorobionego samochodu, w którym po roku pojawi się zaawansowana korozja nadwozia. Więc dlaczego mamy się godzić na niedopracowany serial? Obiektywna krytyka jest bardzo potrzeba, żeby serial nadal trzymał wysoki poziom i nie rozumiem, dlaczego nie mielibyśmy oceniać? Poza tym należy spojrzeć chociażby na inne tytuły: jakoś The Sopranos mogło się kończyć w taki sposób, ażeby zadowolić wszystkich.

Składnia tej wypowiedzi jest trochę nie bardzo... ale już zmęczony jestem :)

ocenił(a) serial na 9
Californicated_91

Czyli twoim zdaniem fora dyskusyjne dot. filmów i seriali nie powinny istnieć? Bo skoro każdą krytykę można wg. ciebie odbić stwierdzeniem "to tylko serial" to istnieje for internetowych nie ma żadnego sensu. A może twoim zdaniem filmy i seriale należy tylko chwalic niezależnie od ich poziomu?

Oczywiście trzeba oddzielic krytykę różnych trolli czepiających się każdego szczegółu od krytyki konstruktywnej - ta druga jak najbardziej jest potrzebna.

ocenił(a) serial na 8
Californicated_91

tylko serial ?? żartujesz prawda ?? niech mu ktoś coś powie bo ja nie dam rady w takim jestem szoku..

ocenił(a) serial na 7
Californicated_91

Skręca ludzi, którzy zawiedli się i tyle. Wytykanie komuś NO LIFE to trochę przesada kolega :) Po prostu, ludzie pokładali spore nadzieje w tym serialu odbiegających konwencją od innych, a serial się zeszmacił i idzie w dupną stronę :) Co do produktu marketingowego tak bardzo chciałem aby Dex się nim nie stał i skończył na 4 sezonie - niestety, marketing = 6 i 7 sezon ;]

ocenił(a) serial na 8
Californicated_91

"Doszukują się największych pierdół aby wytknąć jacy to oni nie są genialni, a twórcy do kitu bo zrobili
TAKI WIELKI błąd."
Czyli jesteś przeciętnym widzem, i wolisz nie zastanawiać się np jak Jordan usłyszał, że Dexter się rozbił itp ? Mnie się podobał 5 sezon, ale jak widziałem co nie które błędy w scenariuszu, to zastawiałem się czy pisali go ci sami ludzie, co poprzednie.

ocenił(a) serial na 9
Californicated_91

Oczywiście że krytyka jest potrzebna, nikomu tego prawa nie odbieram tylko denerwują mnie wpisy typu " co za gówno już tego nie będę oglądał" albo "Czemu Dexter nie robi kupy?! Przecież to nielogiczne, każdy człowiek robi kupe". Tak samo mówi się o tych niedorzecznych sprawach jak Dex pierwszy na miejscu zbrodni i nikt się nie kapnął, ale to że główny bohater jest seryjnym mordercą od kilkunastu lat i nikt go jeszcze nie złapał to jest strasznie autentyczne!
Tak jestem przeciętnym widzem, oglądam ten serial tylko dla rozgrywki a nie dla dopatrywania się w nim największych bzdur

ocenił(a) serial na 8
Californicated_91

Dobra inaczej, jest pewien poziom absurdu w większości produkcji, które oglądam i które mogę zaakceptować. Ale jeżeli poziom ten przekracza ponad 50 procent odcinka finałowego, to wtedy mnie to drażni i zaczynam się czepiać.

ocenił(a) serial na 7
Robert831231

"Lubię to"

ocenił(a) serial na 9
Californicated_91

99% ciuli piszących takie komentarze to zakompleksione dziwolągi, próbujące wykazać na forum publicznym swą elokwencję i potencjalny geniusz twórczy. ;o)
Ale sama dyskusja na temat "wpadek", o ile prowadzona spokojnie i bez niepotrzebnych napięć, jest czymś normalnym i pożądanym. Niestety, najczęściej w takich tematach widzi się tylko masę przekleństw i wyzywania od debili.