PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Lekcja wyciągnięta z Dextera...

SPOILER!
Nie ratuj kobiety w prawdziwym potrzasku.

Najpierw Cię wydyma a potem opuści.
Ehhh.

użytkownik usunięty
Wojtek_dpo

Lepiej się nie brać przykładu z serialu nauki każdy na swój sposób wyciągnie ale to już inna sprawa nie wolno się kierować ideami z serialu to nie prawdziwe życie trochę rozsądku ludzie wszystko postacie fikcyjne Miami fajne miasto ale wiadmo że Policjanci bardzej są pewnie dociekliwi moim zdaniem każdy powinen myśleć po swojemu i tyle.

ocenił(a) serial na 6
Wojtek_dpo

jesli bierzesz przyklady z serialu(konkretnie tego sezonu) ktory jest kompletnie nielogiczny i nierealny to tylko pogratulowac inteligencji

ocenił(a) serial na 7
korejwajzer

No bez przesady....gdzie w poście wojtka_dpo widzisz oznaki tego, że bierze przykład z serialu...napisał tylko o swoich odczuciach związanych z waŧkiem Lumen i Dextera, wyciągnął z niego wniosek i tyle. I od razu jakieś podjazdy w stronę inteligencji wyżej wymienionego. Zupełnie to niepotrzebne. Trochę dystansu do siebie i do innych kolego.

ocenił(a) serial na 6
lewa_noga

Sporo sie udziela w dyskusjach o dexterze i sadze, ze inteligencja nie grzeszy, przez takich kretynow beznadziejne produkcje dostaja niezłe noty. Czlowiek inteligetny wykasuje sie sceptyzmem, a nie atakuje innych "czepiacie sie szczegolow!". Ten kolezka przyjmie wszystko co mu podadzą.

ocenił(a) serial na 10
korejwajzer

Dokładnie, są to moje odczucia do związku Dexa z Lumen. Odejście Lumen to chyba najgorsze zakończenie tego wątku.
Korejwajzer: "Czepiacie się szczegółów" to atak? Na kogo? Niezły hipokryta z ciebie. Troszkę kultury by się tobie przydało. No i jeżeli sądzisz,że Dexter jest beznadziejny (i słabszy od The Walking Dead twoim zdaniem) to ja tobie mogę pogratulować albo raczej współczuć inteligencji.

ocenił(a) serial na 6
Wojtek_dpo

Jeśli już czegoś możesz mi współczuć teraz to tylko gustu. Nie próbuj sie odgryźć, bo nie masz do tego warunków.

ocenił(a) serial na 9
korejwajzer

Mysle, ze kolega sie odgryzl i pokazal ci kto naprawde ma troche oleju w glowie (zebys zrozumial: NAPEWNO NIE TY!)

ocenił(a) serial na 7
korejwajzer

Nie sądź, a nie będziesz sądzony. A co do samego pojęcia inteligencji to uważałabym z nadużywaniem go, bo wszelkie teorie o rozwoju inteligencji sugerują, że jest to sprawa wielce złożona, bada się ją na różne sposoby, jest wynikiem różnych czynników, są różne rodzaje inteligencji, więc wyciąganie wniosku o czyjejś inteligencji na podstawie tego, co wypisuje na filmwebie o Dexterze jest sprawą co najmniej kontrowersyjną, zatem uważałabym z tym na Twoim miejscu, bo, idąc Twoim tokiem rozumowania, wystawiasz tym samym świadectwo o swojej inteligencji, a że się z takim rozumowaniem nie zgadzam, to zasugeruję tylko, by bardziej problematyzować otaczającą nasz rzeczywistość:-)Pozdrawiam

ocenił(a) serial na 10
lewa_noga

Korejwajzer: Już nie muszę ;)

ocenił(a) serial na 6
lewa_noga

Nie musisz mi tego tłumaczyć, ale skoro nadużyłem pojęcia inteligencji, to umówmy sie, ze przypuszczam, ze wojtek jest po prostu głupi. Cheers.

ocenił(a) serial na 7
korejwajzer

Fajnie byłoby, gdybyś jeszcze zdefiniował pojęcie "głupi", przy czym pamiętaj, że tworząc własną definicję musisz się odnieść też do tych, które powstały wcześniej i uargumentować, czemu tak a nie inaczej to pojęcie rozumiesz, następnie znaleźć wskaźniki, które pozwolą Ci dokonać pomiaru i zweryfikować tezę o głupocie Wojtka, czyli uprawomocnić bądź ją sfalsyfikować. Pamiętaj też, że powinieneś w tej sytuacji maksymalnie wyłączyć swoje uprzedzenia względem Wojtka, żeby uniknąć ewentualnych błędów w analizie. W przeciwnym razie Twoje przypuszczenie, że Wojtek jest po prostu głupi, będzie nic nie znaczącym, pustym sloganem.Zatem czeka Cię dużo pracy.Powodzenia:-)

ocenił(a) serial na 9
lewa_noga

dobrze napisane:) korejwajzer juz nic nie opisze bo zrozumienie twojego postu go przeroslo:p

ocenił(a) serial na 10
korejwajzer

korejwajzer: Widocznie trzeba ci tłumaczyć. Łatwo jest kogoś obrazić i zrobić to na poziomie 6-latka a potem udawać mądrego. Z twoich wypowiedzi jasno wynika, że jesteś osobą, która bądź w życiu prywatnym, bądź w pracy jest pomiatana i odreagowuje to na innych. Każda twoja wypowiedź na forum filmwebu zalatuje żółcią i prymitywizmem. Napisałeś coś pozytywnego kiedyś na filmwebie? Wiem, że chcesz sobie poprawić nastrój ale nie sraj w miejscach publicznych, bo zapach gówna będzie i tak ciągną się tylko za tobą.

ocenił(a) serial na 7
Wojtek_dpo

Żeby uściślić....z wypowiedzi korejwajzera nie wynika, że jest pomiatany gdziekolwiek. To już sobie sam dopowiadasz. Nie czytałam innych postów koreja, więc nie wiem, czy są negatywne, czy pozytywne, w każdym razie wydaje mi się, że wymiana zdań na poziomie, który prowadzicie między sobą do niczego dobrego nie prowadzi, wiec wyluzujcie obydwaj. Pozdrawiam:-)

ocenił(a) serial na 10
lewa_noga

Jak znajdziesz gdzieś jakąś pozytywną i konstruktywna wypowiedz tego użytkownika to daj znać. Zapewniam Ciebie nie ma takich. Wyraźnie widać, że ta osoba odreagowuje jakieś prywatne bolączki na forum. Po za tym łatwo napisać idiota, trudniej zmusić się do myślenia i napisać dlaczego. To jego styl.

Wojtek_dpo

Musze z Wojtkiem zgodzic sie. korejwajzer dopiero nazwal mnie "idiota" dlatego, ze nie lubie niespodzianek i napiecia w serialu. Prymityw straszny. Widzac komentarze kogos takiego balabym sie miec dzieci by nie wyroslo na takie i takie glupie

ocenił(a) serial na 10
Angel_of_Music

korejwajzer jeśli chodzi o inteligencję to chyba powinieneś poszukać swojej bo patrząc po Twoich wypowiedziach nie tylko w tym temacie to non stop kogoś krytykujesz więc opanuj swoje ADHD. Po to jest forum żeby wymieniać się swoimi opiniami a nie żeby gnoić opinie innych. Daj się ludziom wypowiadać bez swoich zbędnych komentarzy bo tylko zamieszanie robisz.

ocenił(a) serial na 8
Wojtek_dpo

czy ja wiem czy go tak wydymała ? niczego mu nie obiecywała a dex na poważnie myślał że to już na zawsze .. może wróci w kolejnym sezonie..może kiedyś na nią zapoluje .. takl czy owak zakończenie sezonu jest cieniutkie (jak dla mnie).. żaden tam wielki finał.. odc jak odc.. miałem nadzieje że stanie sie coś dzieki czemu z rozszerzoną buzią bedzie sie czekać na kolejny sezon.. a tu lipa.

ocenił(a) serial na 10
zjadacz_filmow

Wiesz to ona dała sygnał Dexowi, zielone światło. Nieźle się sparzył. Myślał, że znalazł bratnią duszę a to nic.