Jestem dopiero przy 6 odcinku 3 sezonu, ale ciekawi mnie ,który sezon waszym zdaniem jest najlepszy?
Tylko proszę bez spoilerów.
Mam pytanie jeszcze dlaczego świeci się pod moim nickiem , że dałam serialowi 6/10 jak tyle nie dałam?
Widziałam dwa ostatnie odcinki 1 sezonu, 2 no i 3 teraz oglądam. Naprawdę 5 sezon jest okropny?Gorsze niż 3?Mi z tych wszystkich sezonów narazie co oglądałam najbardziej sposobał się 2.
2 sezon 10/10
1 sezon ( to te dwa odcinki) 9/10
3 sezon 8/10
ja właśnie skończyłam oglądać 5 sezon. Mi się podobał, mimo że nie był taki pełen napięcia jak 4.
wow jestem po obejrzeniu 4 sezonu... muszę powiedzieć, że narazie z czystym sumieniem mogę stwierdzić, że 4 sezon jest najlepszy.
(Uwaga SPOILER)
Moment kiedy Arthur przychodzi do pracy Dextera i mina Dextera jak go zauważył to było coś niesamowitego hehehe SUPER!!!!
U mnie to wygląda tak:
Sezon 1: 10/10 (najlepszy)
Sezon 2: 9/10
Sezon 3: 7/10
Sezon 4: 10/10 (minimalnie gorszy od 1 sezonu)
Sezon 5: 8/10
Sezon 3 zdecydowanie najgorszy. 4 to jazda bez trzymanki i chyba najlepszy sezon. Piątka o wiele spokojniejsza. Zupełnie inna od poprzednich. Będę musiał obejrzeć ten sezon jeszcze raz, by wydać opinię.
nie rozumiem, jak można dać 5 sezonowi ocenę 1, widzę po twoich ocenach filmu (terminator), że masz naprawdę dobry gust, napierdalanie się maszyn, które zapewne nigdy nie będą istaniły, prędzej ludzie się wybiją i ocena 10/10, ale troszkę mniej spójnych akcji w 5 sezonie Dextera, ale za to "prawdziwych", które w życiu mogą się wydarzyć, bo nikt nie jest nieomylny, to dajesz 1. twój gust twój wybór, ale wg mnie przesadziłeś z tym w cholere.
tos trafiłą babo jak panu bogu w okno. 3 sezon jest zdecydowanie najnudniejszy, moja klasyfikacja
1 sezon 10/10
2 sezon 10/10
3 sezon 4/10
4 sezon 7/10
5 sezon 6/10
TAK W DUŻYM SKRÓCIE MOJE OPINIE:
1 sezon 9/10 (Najbardziej klimatyczny, wprowadzający w świat Dexa sezon. Zdecydowanie zachęca do oglądania dalszych sezonów)
2 sezon 9/10 (Dużo akcji, mniej tego specyficznego klimatu ale sledztwo w sprawie Dextera nie pozwala oderwać się od ekranu)
3 sezon 7,5/10 (Spokojniejszy, po gorączkowym 2 sezonie bardziej skupia się na bohaterach niż akcji, gorszy niż poprzednie ale warto zobaczyć)
4 sezon 9,5/10 (Najlepszy, chociaż arcydziełem nie nazwę. Michael C. Hall jest w tym sezonie najlepszy a na dodatek mocno popaprany John Lightow:)
5 sezon 7/10 (Ciekawy przeciwnik ale dużo naciąganych momentów, za wolno się rozkręca i zbyt pobieżnie kończy.)
1 sezon - 9/10
2 sezon - 9/10
3 sezon - 7/10
4 sezon - 8/10
5 sezon - 4/10
Nie da się ukryć, że 5 sezon to porażka a twórcy nie wiedzą już jak ciekawie poprowadzić fabułę naprzód co doprowadziło do tego, że w ostatnim sezonie ilość absurdalnych i nielogicznych sytuacji przekroczyła wszelkie granice.
1 sezon - 10/10 majstersztyk sezon, od początku to końca świetny
2 sezon - 10/10 również majstersztyk, nawet bardziej ciekawy niż poprzednik wg mnie
3 sezon - 9/10 troszkę mnie akcji, ale za to spójny z całością, ukazujący w większej mierze wewnętrzne myśli głównego bohatera, dziwną przyjaźń z Miguelem, początek "miłości" z Ritą itd. coś ala kryminał familijny :)
4 sezon - 10/10 i tutaj znów podwyżka poziomu, bo zdecydowanie więcej akcji i to spójnych.
5 sezon - 8/10 sezon trzymający w napięciu, ale troszkę przesadzony, nie mówię tutaj o wszystkich scenach, ale kilka ich było przesadzonych, mnie się bardzo podobał i ciekawością go oglądałem, wg mnie specjalnie został on nieco obniżony, aby kolejne były już ukoronowaniem tego dzieła, nie potrafię się doczekać sceny śmierci :)
5. sezon mógł się nie podobać, ale bez przesady!!! Na 4/10 zdecydowanie nie zasłużył. Według mnie jedyną rzeczą która zasłużyła na ocenę niższą niż 8/10 to lekka niespójność fabuły. Wszystko inne było tak dobre jak w poprzednich sezonach, czyli trzymał w napięciu, gra aktorska bardzo dobra i było, choć trochę mało, oryginalne poczucie humoru Masuki.
Pozdro
1 sezon - 10/10 ; nic dodać, nic ująć, genialny.
2 sezon - 10/10 ; jak wyżej
3 sezon - 8/10 ; b. dobry, ale czasami na nim ziewałam
4 sezon - 10/10 ; chyba najlepszy
5 sezon - 9/10 ; póki co jest taka ocena, bo jestem dopiero po czwartym odcinku, zobaczymy co będzie dalej
Co do pytania; Najbardziej polecam 1 i 4 sezon. No i jeszcze 2 naprawdę według mnie świetny.
Mogę Ci od razu odpowiedzieć na pytanie, czy 5 sezon jest ciekawy. Sezon dosyć trzyma w napięciu, oczywiście jest tam kilka nie tyle nie spójności, co nie doprawionych scen, ale ze śmiałością mogę przyznać, że jest bardzo dobry :) Jak zauważyłaś, w tym sezonie bardziej poznajemy naszego głównego bohatera, spędzamy więcej czasu nad jego refleksją, np. jak w 1 odcinku, w którym za złe słowo na Ritę był wstanie zabić niewinnego człowieka. Widać, że utożsamia się z człowieczeństwem. W późniejszych odcinkach będzie jeszcze jedna bardzo fajna scena, która wg mnie była najlepszą w całym sezonie (związek z Astor i jej przyjaciółką), więcej nie powiem, bo nie chcę tutaj spoilerować :) pozdrawiam !
Popieram te sezony najlepsze były:)
W 3ce jest za dużo wątków rodzinnych(ślub z Ritą) no i ta bezsensowna fascynacja Miguela Prado, który okazuje się być wiernym naśladowcą. Prokurator killerem?Dla mnie to za wiele.
Dokładnie zgadzam się z Tobą Fredu :) 2 sezon, a 1 sezon nieznacznie, ale lekko trzyma bardziej w napięciu.
sezon 2 najpierdziej trzyma w napięciu? Połowa 2giego sezonu to nie udane Californication w którym Dexter puka Lile.
Obejrzałam już 5 sezon i śmiało mogę stwierdzić, że (wbrew innym opiniom) był naprawdę fajny. Lepszy od 3, fakt że gorszy od 1, 2 i 4, ale nie był taki zły. Moja ocena waha się pomiędzy 8 a 9, więc jest 8,5/10 ;)
4 jest najlepszy, ale drugi i pierwszy też są rewelacyjne. Więc 1, 2, 4 są niesamowite, 5 jest ok, a 3 najnudniejsza.