PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204302
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Dawno tu nie zaglądałem, ale premiera ostatniego odcinka tego szmatławca, jakim niestety stał się Dexter po sezonie drugim (dla innych - po czwartym), przypomniała mi o gościu, który, w odróżnieniu od serialu, którego (czasami z małymi, śmiesznymi błędami) tłumaczył, nigdy nie zszedł poniżej pewnego wysokiego pułapu.

Pamiętam rok 2007 (miałem wtedy trzy i pół roku), zaczynałem dopiero przygodę z małym ekran, królowały Losty, Prison Break (o, to chyba jedyny serial, który stoczył się bardziej niz przygody zabójczego laboranta z Miami), takoż dla niewyrobionego widza Dexter wydawał się wtedy świetny, świeży (pomijając fakt, że do dziś sezony 1 i 2 to kawał dobrej roboty). Od tamtego czasu, z roku na rok (a po pewnym czasie - nieregularnie, bo nie chciało mi się oglądać kaszany, jaką twórcy odstawiali) do seansu zasiadałem zaopatrzony w napisy (podejrzewam, że dużą rolę odegrało przyzwyczajenie, pewnego rodzaju melancholia - mogłem sobie przeto bez nich poradzić).

Tak czy siak, za te wszystkie lata, za wytrwałość, regularność i przede wszystkim - świetny przekład - Mariuszu Saint - Chapeau Bas!

ocenił(a) serial na 9
Norton

Pomimo, że oglądałam bez napisów, to również chylę czoła przed MSaintem. Za wytrwałość, konsekwencję, ogromne owacje na stojąco!