Nie dość że cały sezon zleciał mi na szybko, co w porównaniu z poprzednimi ( wyczekiwanie
na każdy odcinek to była masakra) to jeszcze to zakończenie....takie zwyczajne.....można
powiedzieć z drugiej strony że spoko bo Dex sobie jakiś etap w życiu zakończył ale to nie
jest to....
Dokladnie mam te same odczucia, sezon zlecial szybko a zakonczenie bylo ... raczej przecietne. Mysle, ze wszyscy spodziewali sie, ze Debra pozna sekret Dextera a tu kicha. Trzeba bedzie czekac jeszcze jedne sezon. Jak dla mnie ten sezon jest jednym z gorszych ale nie znaczny wcale ze zly. Podobalo mi sie wiele rzeczy, np zaimponowala mi gra Lee Millera , zwlaszcza ostatni odcinek. Niestety, Stilles nigdy nie lubilem i nie bede lubil po tym sezonie. Bylo malo Masuki, za duzo Quinna. Co do akcji, nie podobal mi sie ten motyw z morderstwami dziewczyn, w ogole caly scenariusz byl raczej naciagany. Dlatego sezon uwazam za raczej slaby. No i Dexter, niemal zaczal plakac, to mnie przerazilo. Na szczescie to zdmuchniecie swieczki i wyraz jego twarzy uspokoil mnie troche.
no właśnie jeszcze Julia Stiles , chyba gorzej nie mogli wybrać....Jonny Lee Miller spoko , a co do sezonu to zdecydowanie zabrakło mroku, po końcówce 4 sezonu 5 powinien wg mnie taki być a tu stworzyli coś takiego(oczywiście momenty były) ale to zdecydowanie za malo zeby utrzymać poziom... trzeba się zastanowić nad wysłaniem petycji do scenarzystów żeby tak nie zjeb...do reszty 6 sezonu:) bo chyba mozna mieć obawy
No własnie... wszyscy się spodziewali... a tu było inaczej... to chyba plus, nie?
Dla mnie bardzo dobra końcówka. Ja osobiście się wycwaniłem i poczekałem z trzema ostatnimi odcinkami i obejrzałem dziś jeden po drugim... Stąd uważam że zakończenie było dobre i trzymające w napięciu.
Zawsze można lepiej... ale uważam że nie było źle.
Słaby 6 sezon? A 3? tez był słaby a potem jaki 4 był niesamowity.
5 sezon ukazywał kolejna fazy przemiany Dextera, był to b. potrzebny sezon i myślę że 6 będzie świetny.
Sam finał oceniam pozytywnie. To było przygotowanie na to że Debra w końcu się dowie, i w pełni zaakceptuje Dextera - doskonale rozumie jego zachowanie tyle że nie wie jeszcze o kim myśli..
hehehe , Astondb 9 szukalem wlaściwego określenia , a Ty je znalazłeś, ogólnie ten serial diametralnie różni się od wszystkiego innego, wkońcu to historia seryjnego mordercy a nie jeden z 70 seriali o lekarzach i jeden z 1000 seriali o miłości, mroczne klimaty w Dexterze powinny być widoczne w każdym odcinku jak widoczny jest fartuch lekarski w na dobre i na złe, w tym przypadku fartuch jest schowany głeboko do szafy bo lekarz jest na urlopie....