PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 204168
7,3 28 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Wszyscy którzy już odstawili na boczny tor Dextera pewnie niedługo wrócą , odcinek jest niesamowity a co lepsze , zapowiada ciekawy rozwój sytuacji.
Wszystko dopracowane do perfekcji. Motyw wiary przeplatający się przez cały odcinek od mordercy "Dnia Sądu" , przez przez przyjaciela Dexa z warsztatu do choroby Harisona i "układu Dexa z Bogiem".
Deb rewelacyjna , LaGuerta jak zwykle "rzuca kłody" Masuka przejrzał na oczy , a jego durna asystentka mam nadzieję że już nie wróci do serialu. Nowy detektyw , czarnoskóry Michael (bodajże) świetnie się zapowiada , widać łapie dobry kontakt z Debrą a i Dex poparł jego wiedzę i sposób myślenia.
Quinn i Batista mnie rozbawili do łez paleniem trawy- ha ha
Szef zadowolony z nieobliczalnego "języka" Debry.
Dexter ma już nowy cel , rozpoznaje jednego sprawcę - pytanie czy zawaha się go "pokroić" z względu na "układ z Bogiem" czy jednak jego natura wygra ?

Jak dla mnie nadal ocena zasłużona 10 na 10 , serial jak mało który trzyma poziom praktycznie non stop z wyjątkiem kilku słabych odcinków, ale ideałów przecież nie ma.

Pozdrawiam Nati ;d

ocenił(a) serial na 10
grabano

Motyw z aniołem był świetny. Ciekawi mnie jak dużo policja się dowie o tym całym profesorze. Policja szuka faceta w podeszłym wieku, ma już go nawet zidentyfikowane, Dexter prowadzi swoją grę z Travisem. Mam nadzieję że nazwa ostatniego odcinka serii dotyczy się profesorka, a nie Dextera. Odnoszę wrażenie że ten cały pakt z Bogiem może mieć konsekwencję, nie podoba mi się też asystentka Masuki, myślę że ona odegra jeszcze jakąś znaczącą rolę w zakończeniu sezonu.

ocenił(a) serial na 7
grabano

Moim zdaniem ten wątek z asystentką Masuki jest strasznie bzdurny! O ile oczywiście na tym odcinku się zakończy. To całe budowanie akcji tym jej zainteresowaniem sprawami, które totalnie dotyczyly Dextera (w ostatnim odcinku przecież wspomina Bay Harbor Butchera i Trinity) ma zostać zakończone w ten sposób?? Proteza wystawiona na E-bayu? Srsly??

Ogólnie sezon jest dość dziwny i boję się tego, że scenarzysci polegną na tym motywie wiary i ewentualnej próbie przemiany Dextera ateisty w wierzącego Dextera. No ale to zobaczymy...

ocenił(a) serial na 10
Zakk_Wylde

Z drugiej strony stażystka interesowała się sprawami które w ciągu ostatnich lat były najgłośniejsze w okolicy, to że dotyczyły Dextera może być przypadkiem, a ta wredna małpa po prostu chciała się wzbogacić. Zauważ że nie oddała jeszcze ręki - dowodu w sprawie brata Dextera. Ta dziewczyna na pewno pojawi się jeszcze w następnych odcinkach, mam wrażenie że to będzie coś wielkiego. Nadzieją jest to że policja szuka profesorka i to właśnie on może usiąść na krześle elektrycznym. Dziwne było to że ShowTime ujawniło tytuł ostatniego odcinka, w tym samym momencie wypłynęły informacje że C.Hall chcę wrócić do teatru i kończy z kinem. Takie sztuczne budowanie atmosfery, oni chcą przyciągnąć widzów po tym jaką plamę dali sezon wcześniej.

Nirandel

Jaką "plamę" masz na myśli ?

Fakt też tak myślę że na krześle usiądzie profesorek a Dexter zajmie się jego uczniem i jakoś nasuwa mi się myśl że może go nie pokroi z tytułu "układu z Bogiem". Chociaż osobiście uważam że powinien się nim zająć w swój sposób.

ocenił(a) serial na 9
grabano

hej natka po co zakładasz drugi taki sam temat?:)

ale fakt,odcinek wciska w siedzenie - ten Travis ma naprawdę chyba najbardziej naiebane pod kopułą spośród wszystkich psycholi jakich przerabiał Dexter...tylko ten młody Hanks grrr nie znoszę go sądzę że gdyby nie tatuś chłopak by do dzisiaj co najwyżej popcorn sprzedawał:) zero mimiki i emocji ma ten koleś...ale to moje subiektywne odczucia:)

ocenił(a) serial na 10
KWallander

Czytając po recenzjach motyw z Lumen się średnio podobał, sam mam podobne odczucia. Nie mniej jednak obecny sezon jest jednym z lepszych, no może zaraz po 4 sezonie (To w 4-tym był Trójkowy (Arthur)?)

ocenił(a) serial na 10
Nirandel

Sry ta odpowiedź była do Grabano. Tak się zastanawiam czy nie obejrzeć sobie wszystkich sezonów od nowa, już małe luki w pamięci mam :)

KWallander

KWallander "Natka" ??? Jakaś pietruszka jestem ? ha ha
Odpowiem Ci tak jak często odpowiadam - czemu ? Bo mogę ;)

Pozdrawiam Nati a nie natka ;p

ocenił(a) serial na 9
grabano

ajm sorry :)

ocenił(a) serial na 10
KWallander

asystentka może być zapychaczem ale nie jest jeszcze wykluczone że jest kimś z fbi kto wszedł do MM jako tajniak lol