PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203942
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Od września w każdy wtorek o 23:30 serial w TVN ;D

ocenił(a) serial na 6
Glebacz

serio??:D A skąd te informacje??

ocenił(a) serial na 9
Rinoa_Sin

Dzisiaj była Konferencja Prasowa TVN i mówili :P

użytkownik usunięty
Glebacz

Czyli prawie nikt nie zwróci uwagi na ten serial:P W sumie i tak nie ma na co ]:->

ocenił(a) serial na 9

jak to nie ma na co ??? Czlowieku nie bądź smieszny. A co do pory emisji to nie dziwi mnie w ogóle. Wszyscy wiemy jak robi TVN ... ale tym razem nie powinno to dziwic ze względu na treść serialu

użytkownik usunięty
nuria_2

A tak to:P Ty jestes smieszna jesli obrazasz ludzi za to ze nie zachwycaja sie jakims tam serialikiem. Po obejrzeniu 4 odcinkow stwierdzile ze szkoda czasu na reszte. Na szczescie w tv ogladam tylko tvn24 wiec nie natkne sie na dextera...

to nie wiesz co straciłeś, akurat ten serial rozkręca sie po 5-6 odcinku. Też już miałem po pierwszych odcinkach zrezygnować ale stwierdziłem ze tak duża liczba ludzi nie może sie mylić co do tego serialu wiec oglądałem dalej i nie żałuje;] Powinieneś obejrzeć reszte odcinków bo serial jest naprawdę dobry!! nie mogę sie doczekać 3 serii:)

ocenił(a) serial na 7
Glebacz

Wystarczyłoby tylko pół godziny wcześniej puścić. I KRRiTV nie miałaby się do czego przyczepić :P

Utylizator

pora emisji 22.00 byłoby ok ale przed 23.30 to przesada ale w tvn-ie to norma pamiętam rodzinę soprano zapomnieli kulić kolejnych serii a pora emisji też była do bani

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

Już go później nie mogli puszczac. Jakby był o 21.30 albo 22.30 to bym oglądała, ale tak późno ? Do dupy.

ocenił(a) serial na 10
Insatiable_

23.30????? jaja sobie ktoś robi?!?!?!?!?!? ehhhh polska telewizja.... szkoda słów

Glebacz

Zawsze mozecie sobie nagrac, cieszcie sie, ze nie bedzie jeszcze pozniej, kiedys pamietam bardzo podobal mi sie serial 'Kruk' z Markiem Dacascos, a serial byl emitowany ok godz. 2:00 na TVP2.

ocenił(a) serial na 9
TeleManiac

Ale lepszy przykład tp "Bracia i siostry", serial rodzinny, a emitowany koło 1.00

użytkownik usunięty
nuria_2

Tyle, że czasem trzeba czymś zapchać nocną cześć ramówki to daje się jakieś seriale. Teraz cześciej przygłupie teleturnieje są, kiedyś różne seriale dawali.

ocenił(a) serial na 9

Troche za prawa do emisji musieli zaplacic wiec niewiem czy zrobili by po to zeby upchac... No ale jak sie oglada jedynie trzymajacy w napieciu i mrozacy krew w zylach TVN24 to ma sie takie podejscie do naprawde dobrych seriali... :)

użytkownik usunięty
gaclav3

Przy pisaniu o zapychaniu ramówki nie mialem na mysli Dextera tylko ww serial. Dextera zapewne dla zbijania kasy kupili co im sie nie uda puszczajac go o tej porze:P

ocenił(a) serial na 9

gdyby był jeszcze w weekend i tak koło 22:00 to by było nieźle i kasy by pewnie sporo zarobili na nim... ale w środku tygodnia?! czizys! to po g**no go kupowali nie mogła jedynka kupic?! już wole ją bo chociaż zagubionych dała o rozsądnych porach i po dwa odcinki naraz i nie przerywa nic tymi reklamami a ten tvn to taka lipa... bleee xD

ocenił(a) serial na 9
luqas17

Serial nie ma znaczka, ze od 16 lat tylko czerwony... Czyli musi być puszczany po 23 - wcześniej nie da rady.

ocenił(a) serial na 9
Glebacz

Dowód nr 23243 w sprawie: Dexter kontra tvn ;)
http://www.tvn.pl/2008-09-02,,176,program.html

Porażka... TVNu, o tej porze to oni mogą sobie puszczać Kryminalnych czy inny szajs. Poza tym, to nie widziałem, żadnych billboardów czy zapowiedzi w telewizji (fakt, że tv prawie wcale nie oglądam...).
Mogliby na tym serialu sporo zarobić, w Hulja sobie lecą.

Z drugiej strony, przynajmniej nie będzie takiej głupawej manii jak przy "Skazanym na sukces".

ocenił(a) serial na 9
zwieracz

Powtórzę może jeszcze raz - Serial nie ma znaczka z ''16'' xD Gydby go miał to mógłby lecieć już od 20. Ma czerwony czyli może dopiero od 23. To nie wina TVNu.

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

glebacz błagam powiedz, że żartujesz z tym czerwonym znaczkiem!!!!! HAHAHAHAHAHA dawno się tak z niczego nie uśmiałam!!!!!! rany co za tuman rozdaje te oznaczenia!!!!!

ocenił(a) serial na 9
Karola

Też uważam, że to bez sensu :/ Serial powinien mieć 16 xD Wtedy to o 20 już by go mogli puszczać... A w programie tvnu jest czerwony :/

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

dlaczego bez sensu?? już sama ideologia serialu wskazuje na to że jest to film dla ludzi dojrzałych emocjonalnie(gdzie 18 to wiek który nie zawsze sie z tą dojrzałością wiąże ale mniejsza z tym) niejednokrotnie mamy sceny z poobcinanymi ludzkimi kończynami a krwi i "smaczków" słownych tutaj nie brakuje-co uważam akurat za niepodważalny klimat tego serialu;)TVN MUSI dac takie ograniczenia inaczej po prostu tego serialu by nie wyemitowali.Nie wiem czy bede ogladał w tv bo obawiam sie troche jak zostanie opracowana polska wersja dialogowa....A komu ta godzina nie odpowiada zawsze moze przeciez obejrzec na kompie;D
Życze sobie miłego dnia.I vice versa;]

ocenił(a) serial na 9
vice_versa

Zgadzam sie w pełni. Pamietajcie ze oprocz obcietych konczyn w serialu sa tez sceny sexu no i pamietliwy "lód" :D

ocenił(a) serial na 10
gaclav3

hehe no tak "lodzik" był był...;Dciekawe co nowego scenarzyści wymyślili w 3 sezonie...założe sie ze pikantnych "smaczków" widzom nie pożałowali hehehe;D

ocenił(a) serial na 9
vice_versa

A może ktoś wie o której na HBO parę lat temu był transmitowany bardzo dobry serial DEADWOOD, w którym właściwie co drugie słowo było przekleństwem i w prawie każdym odcinku ktoś kogoś mordował ??

użytkownik usunięty
vice_versa

o ile irytowala mnie godzina emisji CSI na tvp2 to akurat jesli chodzi o Dextera jestem w stanie zrozumiec... bo 20 to raczej nieodpowiednia pora bo dzieci moglyby to obejrzec (choc na mnie osobiscie nie zrobiloby to wrazenia gdy bylabym dzieckiem) sprawa indywidualna... mnie np odciete konczyny i krew nie odstrasza ale nie kazdego ten serial tez smieszy.. wiec bez problemu znalazla by sie spora grupka ludzi twierdzacych ze to nie odpowiedni serial na ta godzine lub ba zeby go zakazac...
skoro polsatowi kazali placic za to ze wojewodzki pokazal kawalek posladka po 22 (nagich scen w dexterze tez nie brakuje szczegolnie w drugiej serii u pani "przepraszam za negliz")
choc fakt faktem ta pora emisji do tego w srodku tygodnia gdy sie musi wstac o 5-6 czy ktorejs jest uciazliwa...

aczkolwiek mnie nurtuje co innego.. mianowicie- Dexter z lektorem.. nie jestem w stanie sobie tego wyobrazic, bo o ile inne seriale znosze to tutaj ubedzie spora czesc klimatu..
i jeszcze jedno... tlumaczenie kwestii Deb... znajac zamilowanie do lagodzenia przeklenstw przez tlumaczy bedzie co drugie slowo "kurde" " o kurka wodna" "odczep sie"

ocenił(a) serial na 10

dokładnie;]nasi "kochani" tłumacze sa nieobliczalni;DUdowodnili to w niejednym polskim przekładzie;]No ale co zrobimy.Pozostaje nam zaczekać i samemu ocenić;)A tak jak wczesniej wspominałem można obejrzec na kompie, mnie gdzies na dyskach wala sie 1 i 2 sezon,chyba sobie go odświeże przed 3;D
pzdr

ocenił(a) serial na 9

w tej kwestii to może być już hardcore.. Chociaż, zważcie, że zazwyczaj filmy dostają kategorię od 16, więc skoro Dex ma czerwony znaczek po co się ograniczać? i to jeszcze po 23? może tłumacze puszczą wodze swojemu językowi ;P Widziałam już zwiastun i jak na razie to co zdążyłam usłyszeć, [pomiędzy moimi spazmami; "Dex w tv, Dex w tv! jaaak świetnie"] sporo nie odbiega.. no ale przecież w zwiastunie nawet Deb nie pokazali . Ciekawa jestem jak zabrzmi jej pierwsza wiadomość na sekretarce :}

W każdym razie TVN trochę w moich oczach urósł, w końcu puścili coś DOBREGO, bo kiedy widzę namiętnie emitowane filmy oparte na faktach, to od razu dostaję tików . Nie dość, że puszczane już 156454695468 raz, to te filmy zawsze są tak nieudolnie zagrane i w ogóle zrealizowane . ..

użytkownik usunięty
calin_a

hehe dokladnie te filmy na faktach autentycznych, okruchy zycia itd po co to w ogole puszczac? nie lepiej "zainwestowac" w jakis dobry film?

fakt, tvn mnie zaskoczyl bo zazwyczaj to puszczali swoje wypociny i ew przerobki orginalow..
oby nie bylo z dexterem tak jak nie raz bywalo puszcza sie jakis serial o poznej godzinie, slabo sie go reklamuje wiec po za "fanami" malo osob wie, i chce im sie to ogladac w skutek czego ma mala ogladalnosci i zdejmuja to z anteny
ogolnie mowiac marnuja potencjal seriali ktore na calym swiecie ogladaja miliony np csi czy hause po 1 nie reklamujac ich (jak robili to np z Lostami)po 2 puszczaja nie regularnie po 3 w roznych, dziwnnych godzinach...

a jesli chodzi o lektora to roznie moze byc... ale zdaje mi sie bedzie wygladalo to tak: http://www.youtube.com/watch?v=N5r2Uw5d1Uc

ocenił(a) serial na 9

jeżeli chodzi o mnie, to dawno już wypięłam się na telewizję i sprowadzam seriale 'na własną rękę' ;> oglądam kiedy chcę, 'reklamy' też robię kiedy mi się podoba, nie muszę tydzień wariować czekając na następny odcinek [szczególnie przy końcówce sezonu, gdzie się znęcają nad widzem], chyba, że oglądam serial na bieżąco..
No ale do puenty; dla przeciętnych ludzi, którzy zobaczyli zwiastun i chcieliby obejrzeć, utrudnienia które wypisałaś, mogą okazać się tak wkurzające, że nie do przejścia i w tym miejscu pies jest pogrzebany.
Hmm.. może gdyby zdecydowali się na emisję w piątek albo w sobotę, jakoś by to ruszyło, ale we wtorek? a i jeszcze tego co wiem Dex'a reklamują też jakoś po 23..

gdzieś już widziałam, ten skecz xdd
'Braciszku znalazłam tą `terefere` ciężarówkę' hah xd

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

bardzo chce go obejrzec, tylko nie wiem czy bede miala czas, w koncu zaczyna sie szkola, ale postaram sie

ocenił(a) serial na 10
justa208

szkoda, jednak, ze tak pozno, ale rozumiem, ze serial jest dosc mocny

ocenił(a) serial na 9
justa208

Do początku emisji każdego z odcinków powinnaś sie wyrobić z lekcjami i nauką, a pójście spac kwadrans po północy jeden raz w tygodniu chyba nikomu nie zaszkodziło;)

ocenił(a) serial na 10
Madridista_2

Czy będzie on emitowany zaraz po You Can Dance edycja 3? :D

ocenił(a) serial na 9
freepick

On będzie emitowany we wtorki po Kubie Wojewódzkim :] Czyli o 23:30

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

No nie... Przecież we wtorki nic ciekawego nie ma w tv... Jak ja wytrzymam do tej godziny? ;p

ocenił(a) serial na 9
freepick

Jak to nie ma? Jest 39,5 (ale w tym roku chyba nie bedzie :D), zaraz po tym jest Kuba no i w koncu dexter :D

ocenił(a) serial na 10
gaclav3

Akurat tak się składa, że ani 39,5 ani Kuby nie cierpię... Wręcz nie trawię... Może Polsat zapełni mi tę lukę telewizyjną. ;p

Glebacz

Fajny serial,a TVN oczywiście kontynuuje swoją dziwną politykę programową i daje go o tak późnej porze. Oczywiście ważniejsze jest widać W-11 i inne tego typu głupoty :/ . Serial jest ciekawy, a przez tak późną porę emisji mało kto się zdecyduje choćby z nim zapoznać. Swoją drogą czytałem dzisiaj zapowiedź Dextera w TV Pilocie, dodatku telewizyjnym do dzisiejszego ( 29.08.2008. ) Expressu Ilustrowanego. A brzmi: "Dexter Morgan, tytułowy bohater, to przykładny mąż, ojciec dwójki dzieci,..." xD. Ja nie wiem skąd i na podstawie czego oni biorą te opisy hehe.

LucaToni

HAHAHAHAHAHA......o kurde.............Idioci!

ocenił(a) serial na 10
Ralphie

"Dexter Morgan, tytułowy bohater, to przykładny mąż, ojciec dwójki dzieci,..."
HAHAHAHAHA co za debile!!!!!!!!!! nie dość że mąż i ojciec to jeszcze przykładny!!!! HAHAHAHAHAHA no tego by jeszcze brakowało :D:D:D:D:D Dzięki wielkie za taki przykład dla dzieci :D:D:D:D:D

ocenił(a) serial na 9
LucaToni

Czy wy w końcu zrozumiecie, że to nie wina TVNu że musi go dać po 23? Wszystkie filmy i seriale z czerwonym kółkiem muszą być emitowane po 23. Jakby dali przed to KRRiT by się przywaliła i serialu by w ogóle nie było.

użytkownik usunięty
Glebacz

no co fakt to fakt ale ostatnio przypomnialo mi sie ze przeciez dexter w usa emitowany jest bodajze o 21 i jakos sie nie pluja...

wg mnie najbardziej optymalna godzina bylaby 22.. albo juz chociazby 23.. bo pamietam jak csi nie raz konczylo sie na dwojce ok 1 w nocy i gdy ktos chodzi do pracy/szkoly i musi wstac powiedzmy przed 6 to nie da rady na dluzsza mete... nie mowie juz o wytrwaniu do tej godziny gdy sie chce spac i ogladaniu tego z przyjemnoscia...
dlatego tez sadze ze duzej ogladalnosci TVN nie bedzie mial na "dexterze" i kolejnych serii nie zakupia..

ocenił(a) serial na 10
Glebacz

mogliby go puścić w piątek lub sobotę... nawet o 23 w sobote nie idzie się do szkoły i większość ma wolne w pracy ;]

ocenił(a) serial na 10
Zohan_

Przestańcie narzekać, że do szkoły się nie wyśpicie... Starsi też mają coś do ponarzekania, bo raczej do pracy wyspać się trzeba dłużej... ;p

ocenił(a) serial na 9
freepick

A akurat komuś może się trafić, że następnego dnia idzie później do szkoły :P

użytkownik usunięty
Glebacz

ale to nie chodzi nawet o wstawanie tylko komu sie bedzie chcialo o tej godzinie po 1 czekac (bo nic ciekawego w tv) a po 2 to jeszcze ogladac... szczegolnie gdy sie chce spac

LucaToni

"Dexter Morgan, tytułowy bohater, to przykładny mąż, ojciec dwójki dzieci,..." - padłam xD Szczerze - w tym momencie ryczę ze smiechu xD

Glebacz

aaaa, tak czekałam jak jakaś telewizja pokaze ten serial, a tu taka godzina...

ocenił(a) serial na 7
Glebacz

typowa pora dla dobrych, nieco kontrowersyjnych seriali.nie pamiętacie jak było z "6 stóp pod ziemią"? według mnie Dexter nie zdobyłby większej popularności nawet jeśliby go emitowali zaraz po Faktach.to nie "pryzonbrejk". można powiedzieć,że to serial dla niewielkiego grona zainteresowanych. i na pewno tylko dla dorosłych.