http://www.dvdmax.pl/dvd/art/id/71812 data premiery zapowiedziana na 4 maj 2010 cena jak na 12 odcinków troszke zawyżona ale i tak warto mieć !!!!
Świetna wiadomość!!! Dzisiaj właśnie się żaliłem, ze nie chca go wydac na DVD a tu taka niespodzianka :) Muszę to miec:)
Na oficjalnej stronie 12 czerwca:
http://www.imperial-cinepix.com.pl/products/3049-DEXTER-SEZON-1-4-DYSKi-
Wy się zachwycacie pierwszym, a jest już trzeci sezon na DVD:
http://img683.imageshack.us/img683/6243/dexterd.png
Pozdrawiam.
to nie trzeci sezon tylko third season.. w polsce jeszcze nie bylo premiery dvd dextera.
Jeśli ten sklep internetowy się nie myli to drugi sezon pojawi się w sklepach w sierpniu:
http://punkt44.pl/film/62865,dexter_sezon_2_%284dvd%29.html
Oby :-)
A konkretnie chyba 17 sierpnia:
http://www.imperial-cinepix.com.pl/products/3181-DEXTER-SEZON-2-4-DYSKi-
Nie napalajmy się na tą datę premiery - Sezon Pierwszy miał być w maju, dwukrotnie przekładano datę, prawdopodobnie przesuną ją znowu, tym razem z lipca. Więc Sezon Drugi na pewno prędzej niż w połowie Września na DVD w Polsce się nie pojawi.
Paranoja, żeby wydawać to w takim późnym czasie. Skończył się już 4 sezon, a u nas dopiero będzie pierwszy na DVD. W dodatku co to za cena... I weź tu człowieku "nie piratuj" że tak powiem. Ja mam już od dawna Dextera w wersji nieoficjalnej, mam go w wersji HDTV, i niestety raczej szybko nie zdecyduję się na Dexa oryginalnego, mimo, że kocham ten serial, ale te czekanie po prostu dobija. Za ile lat będzie sezon 4 u nas? Za 10? Paranoja normalnie. Szkoda, bo żeby już u nas były 3 sezony wydane, i jakoś teraz na dniach wychodziłby sezon 4 to bym się zdecydował na zakup wszystkich 4, a tak niestety będę miał dalej wersje nieoficjalną bo mam taką super jakość, że płacić tyle za jeden sezon mi się po prostu nie opłaca. Szkoda, że w Polsce działa to tak wolno.
Jasne, że warto - zwłaszcza dla takich ekskluzywnych dodatków, jak bezpośredni dostęp do scen, oraz napisy w języku greckim i portugalskim.
Ja bym się może nawet skusił, ale najpierw rozeznam się czy tłumaczenie jest ugrzecznione tak jak na TVN.
Ja tak czy tak się jednak skuszę - mamy mnóstwo seriali sprzedawanych po takiej samej lub droższej cenie, z czego większość jest tej ceny zwyczajnie nie warta - nie wiem jak Wy, ale dla mnie 'Dexter' to jedna z tych pozycji, które są zdecydowanie warte każdych pieniędzy, niezależnie od dodatków lub ich ewentualnego braku.
A co do tłumaczenia - niechby nawet spieprzyli lektora - będą też napisy do wyboru, a te jak wiadomo raczej są dużo lepiej tłumaczone aniżeli wersja lektorska, choć z 2 strony - wciąż jeszcze NIE jest to zasadą.
Co do cenzury - nie chce mi się wierzyć, żeby wydanie DVD było maksymalnie cenzurowane jak to z telewizji. W końcu kupujemy serial z przeznaczeniem do użytku własnego/domowego i jako indywidualni klienci mamy prawo do braku tej cenzury - nie to co telewizja, która jednak chcąc nie chcąc ma z góry narzucony nakaz cenzury z uwagi na liczbę odbiorców przed ekranami.
Ja zdecydowanie się nie skuszę. Za 4 sezony wyjdzie nam do zapłaty 500zł (nawet więcej) i w dodatku znając tempo polskich wydawców, 4 sezon wyjdzie za kilka lat, więc ja się na pewno nie skuszę, tym bardziej, że mam całość "Dextera" w jakości HDTV i naprawdę jest świetna, więc 120zł za 12 odcinków to trochę dużo. W ogóle ceny za seriale i filmy są po prostu kosmiczne jak dla mnie. Gdyby kosztowały jakieś 50% mniej to bym kupował je dużo częściej i więcej, zwłaszcza seriale, ale niestety kosztują one po prostu za dużo i zostaje na razie przy wersjach nieoficjalnych jeśli chodzi o moje ulubione seriale. Na razie tylko sobie Rodzine Soprano kupiłem całą bo serial się już skończył i za całość wyszło mi sporo mniej. Ale i tak było to po 3 lat od końca serialu.
przeciez mozna z netu sciagnac jakosc dvd, lektor pl. po co kupowac????
szukajcie na btjunkie lub pirate bay , jest dostepny pack 3 sezonow, a moze nawed i czwarty nie wiem
Ja sobie ściągnąłem 3 sezony na DVD, wydanie zagraniczne ale z dodaną polską ścieżką dźwiękową i jestem zadowolony :D
Ale jeśli ktoś woli czekać w nieskończoność na polskie wydanie a potem zapłacić za to majątek to już jego sprawa...
Jezu Zeus jak Ty możesz oglądać "Dextera" z polską ścieżką dźwiękową?! Masakra jak to się mówi wśród młodzieży teraz. Nawet sobie tego nie próbuję wyobrazić, te świetne klimatyczne "monologi" Dexa wypowiadane przez jakiegoś polskiego lektora - NIGDY! Tylko napisy :) Ogólnie jestem wielkim zwolennikiem napisów, a Dexter to chyba jedyny serial, w którym po prostu inna opcja dla mnie osobiście nawet nie wchodzi w grę.
To że na płycie jest polska ścieżka wcale nie oznacza że ja z niej korzystam, chciałem tylko poinformować zainteresowanych że wcale nie muszą czekać na oficjalne polskie wydanie żeby obejrzeć "Dextera" po polsku na DVD (jeśli oczywiście ktoś lubi oglądać z lektorem)
A to źle Cię zrozumiałem, bo napisałeś, że masz wydanie z polską ścieżką dźwiękową i jesteś zadowolony to myślałem, że z niej korzystasz :)
A co zlego z polska sciezka dziwiekowa?
Tak jest wygodniej i wcale nie jest zle, ja dokladnie slysze glosy i dialogi ang w wiekszosci serialu.
Cieszmy sie ze mamy lektor a nie dubbing jak w prawie kazdym kraju na swiecie.
Czasem bywa tak ze lektor jest bardzo glosny i wersji originalnej prawie nie slychac, ale prawie zawsze jest dobrze zrobiony, wiec nie ma na co narzekac.
Kazdy oglada jak chce, ale prosze nie wymuszajcie na innych "swoje" poglady, choc to ze lektor zly i tak krytykowany, to raczej moda na filmwebie
"ale proszę nie wymuszajcie na innych "swoich" poglądów" - a czy ja bądź ktoś inny tutaj coś na kimś wymusza? Napisałem tylko, że ja jestem W OGÓLE zwolennikiem oglądania filmów z napisami, i nie chodzi tylko o Dexa, ale ogólnie. Mnie lektor denerwuję strasznie, i nie chodzi mi o głos, że ten ma ładniejszy niż ten, chodzi mi o samą istotę lektora, dla mnie zabiera to klimat, czuję się tak jakby ktoś siedział obok mnie i czytał mi coś, co mogę przeczytać sam. To tak jakby ktoś miał mi do ucha czytać książkę za mnie, ja tak to odbieram. Jednak nikogo do niczego nie zmuszam, po prostu zdziwiło mnie, że ktoś może chcieć oglądać Dextera z lektorem, bo to jeden z tych seriali, które się do tego kompletnie nie nadają i ja nigdy nie obejrzę tego serialu z lektorem.
"Tak jest wygodniej i wcale nie jest zle" - a to już Twoje zdanie. Wątpię, żeby większość się z Tobą zgadzała.
O wiekszosci raczej nie mow, bo watpie zeby wiekszosc ogladala czy wolala napisy. Wiekszosc polakow przyzwyczajona i nie czuje jakis dziwnych uczuc "ze ktos siedzi obok i gada", bo to naprawde dziwne.........
Choc zawsze znajdzie sie ktos na filmwebie co sie z toba zgodzi, spytaj rodzine znajomych, prawie kazdy ci powie ze lektor jest ok.
Ja mysle ze napisy sa w porzadku, obie rzeczy mozna lubic, to zalezy tez od wykonania narratora. A Dextera ogladam z lektorem i bawie sie dobrze, z napisami inaczej ale tez jest "zabawnie".
Jest inaczej i zalezy od przyzwyczajenia.
Pozdrawiam
Dodam tylko "ze wiekszosc" to nie argument, to raczej malo powazny tekst, chyba nie musze tego tlumaczyc
"i nie czuje jakis dziwnych uczuc "ze ktos siedzi obok i gada", bo to naprawde dziwne........." - nic w tym dziwnego bo to była metafora.
"spytaj rodzine znajomych, prawie kazdy ci powie ze lektor jest ok." - no niestety nie powiedzieli mi tego. Większość moich znajomych woli napisy, oczywiście mówię tutaj o osobach, które naprawdę sporo oglądają filmów, a nie o takich, którzy włączą raz w tygodniu TVN i obejrzą jakiś film w "Super Kinie" czy inny Polsatowy "MEGAHIT".
Jeśli jednak chodzi tylko o "Dextera" to daję sobie rękę uciąć, że jakbyś zrobił taką ankietę to wyniki byłyby na moją "korzyść".
Poza tym "większość" to nie był z mojej strony żaden argument (nie wiem skąd ci to przyszło do głowy), tylko przypuszczenie, co powinien ci sugerować wyraz "wątpię...".
Dodam tylko, że "prawie każdy ci powie ze lektor jest ok" to nie argument, to raczej mało poważny tekst, chyba nie muszę tego tłumaczyć? - mam nadzieję, że wyczułeś ironię.
Przypominam, że ciągle jesteśmy w temacie "Dextera", ponieważ zdaję sobie sprawię, że większość ludzi na pewno woli lektora, jeśli chodzi o ogół ludzi i ogół filmów/seriali, jednak ja mam tutaj na myśli ten konkretny serial.
Chciałem edytować poprzedniego posta, ale niestety minęło już ponad 5 minut, więc piszę nowego.
Znalazłem temat tutaj na "Dexterze", mianowicie: http://www.filmweb.pl/serial/Dexter-2006-331618/discussion/Lektor,1022268 przeczytaj sobie Grzmot ten temat, i zobaczysz co ludzie myślą o lektorze w tym serialu.
Zacytuję tylko jeden tekst jakiegoś użytkownika, który podsumuję wszystko: "lektor zabija cały klimat serialu".
Ludzie, dajcie spokój. Ja rozumiem, że odkąd pojawił się u nas w TV Widescreen, i weszła moda na filmy z napisami, nie każdemu ma się prawo podobać nagranie lektorskie, no ale czy naprawdę z takiej bzdury trzeba robić problem warty rozpisywania się na 10 stron? Logiczne, że każdy z nas ma indywidualne odczucia względem napisów/lektora i każdy z nas ogląda to tak, jak lubi najbardziej. Jeden lubi DD 5.1 i polskie napisy, drugi zadowoli się Mono z dobrym/średnim lektorem.
Ja sam, choć raczej jestem zwolennikiem napisów, oglądam 'Dextera' z lektorem ale na przyklad tylko tym z TVN'u, bo uważam że Ci z Universal Channel czy z 'N" spieprzyli sprawę po całości. Nie dość, że tłumaczenie złe, to jeszcze nie potrafią odpowiednio akcentować itp.
Owszem, TVN akurat ma CENZURĘ, ale umówmy się, że to nie ma prawa być ŻADEN argument PRZECIWKO lektorowi z JEDNEJ prostej przyczyny - telewizja NIE USTALA SOBIE który film/serial przetłumaczy wulgarnie a który ocenzuruje. - telewizja ma z góry narzucone konkretne przepisy KRRiT w związku z nakładaniem cenzury i tak naprawdę czy Oni czy my gdybyśmy nawet tam pracowali - NIC NIE MOGLIBYŚMY z tym zrobić. Tak samo ONI o tym nie decydują, więc niech niektóre osoby przestaną pisać takie śmieszne posty że "lektor jest zły bo daje cenzure i psuje klimat' - Daje - bo MUSI :)
Ja napisalam, ze zawsze znajda sie osoby ktore sie dopisza podobnie... to jest wybrana garstka osob.
Tak jak zobaczysz sobie film na youtube o Fratce (pierwsze co mi przychodzi do glowy), a pod filmikiem 90 % komentarzy to :
"Ale jej koles doje¤##al, glupia suka, blachara dziwka chetnie byl jej dojebal w ryj hahaha".
Przyklad taki, prawdziwy, bo pare dni temu widzialam na youtube pewien wywiad i pod nim prawie wszystkie komentarze takie... chyba juz nigdy nie bede czytac komentarzy na tego typu stronach, bo az sie czuje zal, smutek, jest bardzo krzywdzace.
Ale nie mozna powiedziec ze tak mysli wiekszosc, choc kazdy komentarz dodany jest negatywny, to sa okreslone osoby, ktore tak sa zepsute, sa takimi debilami, polinteligentami ktorzy czuja wielka potrzebe pisania takich idiotycznych tekstow, i robia to na pewno bardzo czesto bo chca "zostawic wszedzie swoja brudna lape"
I tak taich komentarzy przybywa, ale nigdy do glowy by mi nie przyszlo ze wiekszosc jest taka, bo ludzie ktorych poznaje codziennie sa bardziej rozsadni.
Tutaj tez by bylo podobnie gdyby nie cenzura i dobre prowadzenie przez wlascicieli utrzymujacych FW.
Nie mowie ze wiekszosc tych ktorzy pisa to idioci, tylko to ze czasem pewne tematy, czysty przypadek decyduja kto sie wypowiada, na pewno wiekszosc czyta i nic nie dodaje, albo bo nie wie co pisac, albo nie czuje potrzeby by sie wypowiadac, moze wiekszosc po prostu czyta o filmach a forum ich nie interesuje.
Dlatego nie sadze zeby jakis tam zalozony temat decydowal i byl ostatecznych glosem wiekszosci ludzi w polsce czy na planecie. Chyba sie z tym ze mna zgodzisz.
Tez nie sadze zeby ktos kto ogladal pare filmow dziennie mial najlepszy gust na globie.
Bo po pierwsze: zalezy co oglada,
po drugie: wszystko moze sie podobac, gusty sa rozne
po trzecie: moze ogladac to samo co ty, znac od malego to co ty, a lubiec zupelnie co innego
po czwarte piate... po co sie rozpisywac, to chyba jest logiczne
Sadze ze ludzia (jest obojetne) to czy dexter z lektorem, bo tak zawsze jest wygodnie.
Na pewno wiekszosc ludzi nie zna perfekcyjne angielsiego i potrzebuje tlumaczenia.
A napisy sa ok, ale jak mowilam sa niewygodne, wiekszosc musialaby miec twarz zwrocona przykuta do monitora zeby sledzic, zeby nic nie umknelo.
Szczerze to tez mysle ze to nie tylko Dexter ale wszystkie seriale czy filmy dobrze jest slyszec po angielsku, wiec ne pisz "ludziom to obojetne, ale Dextera dla odmiany woleliby z napisami "
Mysle ze to tylko twoje osobiste uczucia, no moze wlacznie z twoimi kolegami, ale nie jest w porzadku ze od razu zakladasz ze wszyscy tak mysla.
Moim zdaniem im to obojetne czy Dexter czy co innego, lektor zawsze jest latwiejszy i bardzo lubiany, takie nasze przyzwyczajenie.
Choc coraz wiecej jest tych co ogladaja napisy, na ogol mlodzi ludzi ludzie, ktorzy w wiekszosci sciagaja filmy z netu po ang i ogladaja na bestplayer subs.
To osobiste preferencje, rozne sa upodobania
Co do 1-szej części - oczywiście zgadzam się z Tobą.
Natomiast druga kwestia - nie mówiłem/nie sugerowałem, jakoby "ludziom było obojętne, ale Dextera wolą z napisami.' Mówię tylko o tym, że coraz częściej stykam się (niekoniecznie na Filmweb'ie, choć i tu były takie przypadki) z komentarzami/postami, w których ludzie argumentują niechęć do lektora "nakładaną nań cenzurą mimo późnej pory emisji" - i TO jest to co mnie wybitnie śmieszy. Bo owszem - logika podpowiada, że skoro taki 'Dexter' na TVN emitowany jest późno, to cenzury być nie powinno w żadnej postaci. Ale umówmy się - to telewizja publiczna, a w Polsce wciąż jeszcze telewizję publiczną obowiązują (niestety) nakazy względem cenzury rygorystyczne. Choćby serial emitowali o 2 w nocy, i tak będzie na nim nałożona cenzura, a taki czy inny nakaz prawdopodobnie spowodowany jest obawą o zniekształcanie języka polskiego (dla mnie osobiście to idiotyzm, bo każdy ma prawo sam decydować o tym, czy będzie przestrzegać poprawnej polszczyzny czy też nie). Tak więc ludzie którzy coraz częściej za główny argument PRZECIW lektorom podają cenzurę, chcą po prostu walczyć z wiatrakami, bo to się u nas jeszcze długo nie zmieni - stąd uważam, że to nie może być ŻADEN argument przeciw serialom/filmom z lektorem.
A swoją drogą - nie wiem jak Wy - ale jeśli o mnie chodzi, to myślę, że tak naprawdę kompletnie nie ma znaczenia czy to lektor, czy subs'y - grunt, że MAMY ten serial w Polsce :) Zauważcie z jakim opóźnieniem (lub wcale) polska telewizja wykupuje prawa do emisji hitowych serialowych produkcji zagranicznych. Dexter mógł być jedną z tych, które tu nigdy nie trafiły - na szczęście tak się nie stało.
I na szczęście w końcu (choć również ze ZNACZNYM opóźnieniem) będziemy mieli wydanie DVD (bo tego w zamierzeniu dotyczy temat tego posta). Cena droga, widocznie dystrybutorzy żyją w przekonaniu, że w Polsce są dobre zarobki dla szarych zwykłych ludzi, albo że 3/4 społeczeństwa wywodzi się z arystokracji, heh. Tak czy inaczej - ja na pewno kupię chociaż NIE zbijam kokosów, a brak dodatków - cóż - przypomnijmy, że amerykańska edycja DVD TEŻ nie jest zbyt bogata pod tym względem, a de facto tak i tak nie liczą się dodatki - a sam serial :)
Dexter mógł być jedną z tych, które tu nigdy nie trafiły - na szczęście tak się nie stało." - naprawdę nie wiem czy to, że ten serial jest u nas w TV, to jakiś powód do dumy, bo nijak oglądać się tego na TVN-ie nie da. Jedyny plus jaki w tym widzę, to taki, że może przez TVN niektórzy zainteresowali się tym serialem. Sezon 1 na DVD wychodzi u nas po 4 latach - zazdroszczę refleksu. Ja osobiście poczekam aż kiedyś wyjdą (o ile dożyję) wszystkie sezony w Polsce i wtedy może kupię, a teraz cieszę się wersją nieoficjalną, ale jakościowo świetną. Takie kupowanie raz na 4 lata jednego sezonu to mnie nie "jara".
'naprawdę nie wiem czy to, że ten serial jest u nas w TV, to jakiś powód do dumy, bo nijak oglądać się tego na TVN-ie nie da. Jedyny plus jaki w tym widzę, to taki, że może przez TVN niektórzy zainteresowali się tym serialem.'
I wracamy do punktu wyjścia, czyli "niech podniosą wpierw ręce entuzjaści napisów, a potem lektora' (bo rozumiem, że mówiąc 'nijak oglądać się tego na TVN-ie nie da' masz na myśli lektora). Żeby się zbytnio nie rozpisywać powtarzając, co już wyżej zostało powiedziane powiem krótko - mi Dexter bardziej odpowiada z napisami, aczkolwiek mając już konieczność wybierania wersji lektorskiej, uważam że TVN zrobił to najlepiej. Na Universal Channel mieliśmy lektora, który samym swoim głosem dobitnie zniszczył serial, nawet nie chodzi o tłumaczenie, a o ewidentny brak chociażby akcentów w odpowiednim momencie, co jednak jest potrzebne jeśli lektor ma być dobry, natomiast telewizja 'N' lektora miała świetnego, za to z tłumaczeniem tekstów z oryginału już dużo gorzej. Także (moim zdaniem) TVN w tej kwestii jednak górą, pomijając cenzurę, która jest wszędzie. No i jego emisja na TVN na pewno dopisała mu paru fanów tak jak mówisz. Śmiem twierdzić, że pewnie więcej niż w przypadku reszty w/w kanałów, bo jednak TVN to prawie standard, a "N" i Universal'a nie każdy posiada.
'Sezon 1 na DVD wychodzi u nas po 4 latach - zazdroszczę refleksu. Ja osobiście poczekam aż kiedyś wyjdą (o ile dożyję) wszystkie sezony w Polsce i wtedy może kupię, a teraz cieszę się wersją nieoficjalną, ale jakościowo świetną. Takie kupowanie raz na 4 lata jednego sezonu to mnie nie "jara".'
Tu się z Tobą zgadzam jak najbardziej - szczytem debilizmu jest wydawanie serialu 4 lata po jego rodzimej premierze na DVD w USA. Ale zważywszy na fakt, że wielu doskonałych pozycji serialowych NADAL nie mamy, myślę że (choć to kwestia podejścia) warto jednak się cieszyć że 'Dexter' do nas jednak w końcu trafił. Widzisz, mnie też nie robi czekanie parę lat na polską edycję, tak jak wybitnie nie robi mnie czekanie rok na kolejny Sezon (i pewnie nie tylko mnie) - ale jednak dalej czekam i 'Dextera' oglądam wiernie. Wszystko sprowadza się do podejścia - jeden kupi/poczeka, drugi nie. Ja zostaję w tej 1-szej grupie, chociażby dlatego, że takich odkryć jak 'Dexter' czy 'Nip/Tuck' w telewizji dawno nie było i długo nie będzie takich, co je pobiją.