PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203800
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Pytanie

ocenił(a) serial na 9

Obejrzałem cały pierwszy sezon i trzy odcinki drugiego. Na razie serial bardzo mi się podoba i tu
pytanie ,czy dalej też trzyma taki poziom ?

ocenił(a) serial na 7
MatiasPL96

Zdania są podzielone, ale w mojej skromnej opinii - nie. Choć może nowy sezon to zmieni.

użytkownik usunięty
MatiasPL96

Ludzie mówią, że nie, ale mi się podobało wszystko (na niektóre niedorzeczności po prostu nie zwracałem większej uwagi).

ocenił(a) serial na 8
MatiasPL96

Poza pewnymi drobnostkami i niektórymi pobocznymi wątkami cały serial uważam za wart obejrzenia. Osobiście przypadły mi do gustu wszystkie sezony.

ocenił(a) serial na 7
MatiasPL96

zdecydowanie nie. Dexter robi się coraz słabszy i wrażliwszy. w dalszych sezonach nie zobaczysz bezględnego Dextera z pierwszego i drugiego sezonu. oceniłeś po pierwszym sezonie serial na 10, podjerzewam, że kiedy już obejrzysz resztę serii Twoja ocena spadnie conajmniej o dwie gwiazdki. :>

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

Czasem tak, czasem nie, nie można jednoznacznie odpowiedzieć, zależy od sezonu (a czasem - od odcinka nawet). Generalnie, nawet jak jest słabiej niż na początku, to i tak da się oglądać, Dexter to w końcu Dexter i sama postać nadrabia naprawdę wiele niedociągnięć jednym błyskoltliwym monologiem czasami.
Trzeci jest słabszym sezonem na pewno, a czwarty jednym z najlepszych. A dalej - zależy od człowieka. Ja bardzo sobie chwalę 5 i 6 (wiem jednak, że należę do nielicznych), a nie znoszę 7.

ocenił(a) serial na 9
latte

Mam podobne zdanie trzeci sezon jest zdecydowanie najsłabszy - męczyłam go prawie miesiąc. Jak dla mnie 5 - MISTRZOSTWO :) (9odc. w jeden dzień!), 6 też jest bardzo dobry. A co do 7 masz rację ja ledwo przez niego przebrnęłam i jak nigdy wcześniej Deb mnie zwyczajnie irytowała. Za parę dni zobaczymy co przyniesie 8....

ocenił(a) serial na 10
_deezee_

Deb zawsze mnie trochę irytowała. Trochę, bo tyle się wokół działo, że jakoś dało się to przełknąć. A w 7 pojawiła się Hannah, żeby pokazać, co to znaczy, że postać jest irytująca.
Już niedlugo i się dowiemy :D Trochę szkoda, ale i tak nie mogę się doczekać.

ocenił(a) serial na 7
MatiasPL96

Jak dla mnie dwa pierwsze sezony były świetne, trzeci sezon już taki nie był, za to czwarty mile zaskakuje, bo wraca na właściwe tory;) Później wg mnie jest już znowu tendencja spadkowa.

ocenił(a) serial na 10
MatiasPL96

O ludzie, odniosę się do tego, że 'Dexter stanie się wrażliwszy, a twoja ocena spadnie'. Dexter będzie się zmieniał i uczłowieczał, owszem. Ale to nada serialowi nowy wymiar, przestanie być tylko kryminałem, a stanie się również dramatem, bo Dexter bardziej człowieczy, to Dexter bardziej świadomy. I te jego potyczki, potyczki z samym sobą i Pasażerem są naprawdę piękne i to one wynoszą serial ponad setki innych. Gdyby bohater był taki sam przez wszystkie sezony, byłby nudny. I płytki przede wszystkim. A on ewoluuje, zmienia się, jak nie zmienił się chyba żaden bohater serialu.

ocenił(a) serial na 7
latte

tak, tylko czy o taki "nowy wymiar" chodziło? nagle z całkiem dobrego kryminału ma się stać ckliwym melodramatem? Oglądasz pierwszy sezon z zapartym tchem, bo to coś nowego, w koncu jakiś dobry serial z perspektywy mordercy, a nie kolejne CSI kryminalne zagadki itd. Może to już przesyt, może powinni to skończyć dwa sezony wcześniej i nie wymyślac kolejnych przygód Dextera? mam nadzieję, że nadchodzący sezon pokaże coś nowego, ale i nawiąże do osobowości Dextera z dwóch pierwszych sezonów. :>

ocenił(a) serial na 8
bojesie

A ja mam nadzieję, że nie. Od początku było oczywiste, że postać będzie się zmieniała w tę stronę i nie wyobrażam go sobie znowu jako zimnego mordercę. Za to liczę, że w ostatnim sezonie zobaczymy jego bardziej niekontrolowaną naturę.

ocenił(a) serial na 8
MatiasPL96

Ja uważam, że pierwszy sezon był najlepszy, dwa późniejsze sezony już jednak mniej mi sie podobały, a 4 był prawie tak dobry jak pierwszy.. Więc ludzie mają różne zdania na ten teamt

ocenił(a) serial na 9
MatiasPL96

Dzięki wszystkim za opinię

MatiasPL96

Jak Ci się podoba i ciągle Cię trzyma w napięciu, to się nie pytaj, tylko oglądaj :P

ocenił(a) serial na 9
MatiasPL96

już masz milion odpowiedzi, ale dorzucę swoje trzy grosze :)
Dexter ma swoje słabsze momenty (sezony), ale bez przesady, każdy serial tak ma. mimo wszystko jest wspaniały. ja go porzucałam, ale zawsze wracałam do niego, dla aktorów (Debs<3) i dla samej siebie, świetny sposób na odreagowanie. skoro cię wciągnął, to myślę, że dotrwasz do końca. A Michael C Hall jest jak wino - im starszy, tym lepszy, pod każdym względem :D