PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203766
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Vogel

ocenił(a) serial na 10

Evelyn powiedziała "w naszym zawodzie" siedząc przy stole z samymi zabójcami... następnie odwiozła młodego. Na samym początku podejrzewałam ją o bycie neurochirurgiem, teraz moje przeczucia powracają.
Co Wy na to? Zabija Dr. Vogel?

ocenił(a) serial na 10
Dendroaspis_Polylepis

I sama by sobie podkładała mózgi?...

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Nie jest idiotką, albo robi to by Dexter zabijał dla niej kolejnych "pacjentów", albo ma schizofrenie... Chciała się pozbyć kolesia, który wyłamywał laskom palce u stóp. Musi mieć jakieś dowody, żeby zmylić Dextera.

ocenił(a) serial na 10
Dendroaspis_Polylepis

w którymś odcinku neurochirurg wysłał jej sms żeby wyjrzała za drzwi,za którymi był mózg,tak więc ona odpada.

Jeżeli nie przeszkadzają ci spojlery,to odsyłam Cię do tematu użytkownika ryszardryka,w którym wszystko jej opisane,gdzie 8x08 sprawdził się w 100%...niestety

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Owszem, zauważ jednak, że były zapakowane a ona nie utworzyła ich "na naszych oczach" tylko potem pokazała Dexterowi... jest podejrzana zbyt fascynują ją psychopaci. Gdy Hannah zapytała skąd te zainteresowanie nie odpowiedziała. Mnie najbardziej zastanowiło stwierdzenie "w naszym zawodzie"...

ocenił(a) serial na 10
Dendroaspis_Polylepis

Szczerze to nie zwróciłem uwagi na to ''w naszym zawodzie".Zależy w jakim kontekście to powiedziała.Jak opowiadała,mówiąc o sobie to myślę,że miała na myśli w naszym zawodzie w sensie psychiatrów.

Tak sobie kombinuję,bo nie pamiętam tej wypowiedzi

ocenił(a) serial na 10
linkin14

Popatrzyła na zgromadzonych Dextera Hannah i młodego i to powiedziała... serial nauczył mnie zwracać uwagę na szczegóły. Czasem specjalnie pokazują wszystko co prowadzi w zupełnie innym kierunku.

linkin14

" myślę,że miała na myśli w naszym zawodzie w sensie psychiatrów."

Wtedy by chyba powiedziała "w moim zawodzie".

ocenił(a) serial na 10
sever

Masz słuszność, "w naszym zawodzie" chodziło jej o osoby zgromadzone chyba, że w serialu użyto błędu językowego...

ocenił(a) serial na 10
sever

niekoniecznie

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

Nie. To jest po prostu taki zwrot, gdy koleżanka księgowa mówi do mnie " naszym zawodzie", top przecież nie ma na myśli tego, że i ja jestem księgową.

ocenił(a) serial na 10
myszszata

właśnie o to mi chodziło

ocenił(a) serial na 10
myszszata

Ok, a to jak zbyła Hannah gdy ta zapytała o "Specjalizację"? Spotkali się w dość znaczącym gronie. Sądzę, że Dr wykazuje nienaturalną fascynację psychopatami...

Dendroaspis_Polylepis

to wszystko vogel robi

ocenił(a) serial na 10
dark12345

Ona musi to robić nic innego nie ma sensu. Sądze, że dodatkowym motywem może być "badanie" Dextera, chce go zmusić do działania... sprawdza czy ma uczucia. czy jest w stanie zabić kogoś poza kodeksem itd

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

Starasz się za wszelką cenę dpoasować fakty do teorii. Jest na forum wątek, w którym streszczono resztę sezonu. I nie wierz temu trollowi powyżej.

ocenił(a) serial na 10
myszszata

myszszata to nie tak. Zwyczajnie od początku nie ufam Vogel. Po akcji z fałszywym neurochirurgiem sądziłam, że jest zwyczajnie nie etyczna teraz jednak moje podejrzenia co do jej osoby powracają.

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

Zważywszy na jej specjalizację jako psychiatry, zainteresowanie jest normalne.
Co do pytania Hannah: wyobraź sobie, że ktoś Ci mówi, że jest lekarzem. Pytanie o specjalizację jest naturalne.
Vogel jest może irytująca, ale to nie ten typ. Jest raczej ofiarą, niż zabójcą.
Czas pokaże i to niedługo.

ocenił(a) serial na 10
Dendroaspis_Polylepis

Kolejna sytuacja. Zgodziła się by Dexter zajął się Hamiltonem, gdy jednak Dexter przyszedł z nim do niej byłą zdziwiona, jakby nie zadowolona. Odwiozła młodego i go wykończyła...

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

A pod koniec odcinka patrząc na wycinek mózgu udaje super ździwienie, strach i niepokój ? C'mon, co to za teoria z dupy D: ?

ocenił(a) serial na 10
xRollz

myśli "fu! po co mi taki brzydki kawałek mózgu"

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

niech zrobi zupke, hehehe

ocenił(a) serial na 10
Dendroaspis_Polylepis

Dla mnie w oczach Vogel było przerażenie, więc nie wydaje mi się żeby to ona wycinała mózgi. Po prostu pokazali scenę Dextera jak znajduję Zacha , a za chwilę Vogel jak otrzymała "prezent". To byłoby zbyt oczywiste gdyby Vogel okazała się neurochirurgiem. Scenarzyści poszliby po prostu na łatwiznę.

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

a mnie zastanawia coś z zupełnie innej beczki- dlaczego Vogel zniknęła z Miami Metro? przecież ona przyjechała pomóc rozwikłać sprawę wycinacza mózgów, a ten temat jakoś w MM ucichł ;/ Czy coś mi umknęło?

czerwone_baletki

Nie wiem,czy zwróciłaś na to uwagę, ale cały wątek pracy policji szlag trafił. Nie ma już nic z Miami Metro,żadnego śledztwa, żadnego wysiłku, żadnego wątku w wydziale. Tylko pierdoły o Masuce i Quinnie, no i może jeszcze ta walka o odznakę. Miami Metro jako bohater zbiorowy zostało zepchnięte na bardzo daleki plan.

ocenił(a) serial na 9
Mikasa08

Niestety :(

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

wątek Maiami Metro, był watkiem o Debrze, wiec nie ma co sie dziwic.

turysta_92

Nie zgodzę się. Był to wątek o łapaniu przestępców, knuciu Dextera, kontaktach towarzyskich w biurze ORAZ Debrze. Nie wszystko skupiało się wokół tej niedojrzałej emocjonalnie policjantki.

ocenił(a) serial na 8
Mikasa08

Co by sie nie działo w Miami Metro, miało wpływ na Debre, lub od Debry się zaczynało, brała udział we wszystkich dochodzeniach, a raz na rok trafił się wątek Batisty, kórego ludzie bardziej polubili (w tym ja), czy teraz Masuki, to samo. Cała historia La Guerty doszla do tego że zabiła ja Debra. To jest film o Morganach, no nie oszukujmy sie. Miami Metro było i jest dodatkiem, teraz prawie go nie ma bo sprawa w która jest uczony Dexter, tego nie dotyczy.

ocenił(a) serial na 9
turysta_92

może i tak było, ale to jest jednak serial kryminalny, a nie obyczajowy, dlatego też wątki śledztwa w MM były ważne i wzbudzały emocje

ocenił(a) serial na 8
czerwone_baletki

nie mówię że nie, najbardziej lubiłem te krótkie czasy jak Debra była porucznikiem i był Mike Anderson, chociaż wczesniej też było ok.

ocenił(a) serial na 10
czerwone_baletki

Vogel miała pomóc w ujęciu Neurochirurga, którego sprawa została zamknięta (niby popełnił samobójstwo w chatce myśliwskiej). Tylko Vogel, Dexter i Debra wiedzą, że to nie był neurochirurg.

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

dzięki, najwyraźniej właśnie to mi umknęło! :)

ocenił(a) serial na 9
Dendroaspis_Polylepis

A pamiętacie jak na początku sezonu odbywały się tu spekulacje, że Neurochirurg, kiedy go pierwszy raz pokazano i trzymał spluwę miał kobiece dłonie? Może coś w tym jest

ocenił(a) serial na 10
Ann_Sznu

Działali razem? Czy to możliwe?