PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203753
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

Pamiętam scenę z 1 sezonu, gdy diler Paul'a nachodzi Ritę i żąda od niej samochodu za 3 gramy towaru (nie pamiętam dokładnie, ale wiem, że niewiele) i cały ten wątek wydał mi się niemożliwy i tak zastanawiam się czy heroina może być aż tak droga ? (Wiem, że w Pulp Fiction ta najtańsza kosztowała 300$/gram ^^)
Co o tym sądzicie?

ocenił(a) serial na 8
Krzysiek_45

Auta w stanach są podobno tanie coś za około 1000$ można już wyhaczyć. 3x300$=900$. Dla mnie wątek wydaje się być możliwy.

Krzysiek_45

u nas (w polsce) niektorzy sa w stanie samochod zamienic na butelke wodki wiec wiesz ;p

ocenił(a) serial na 9
Krzysiek_45

Nie wiem jak to było w TVNowskiej wersji z lektorem, ale pamiętam na pewno że MSaint w tłumaczeniu wiele osób wprowadził w błąd, bo napisał 6 gramów. A prawda jest taka, że w oryginalnej wersji ten koleś mówi "But, uh, see, he still owes me for two ounces of blow". Dwie uncje to 46 gramów.

ocenił(a) serial na 9
Divine

Tfu, poprawka, dwie uncje to 56 gramów....

ocenił(a) serial na 7
Divine

No właśnie, dzięki za uświadomienie. Oglądałem go 2 lata temu z napisami od MSaint i mnie to dziwiło troszkę. Tak przy okazji sprawdziłem na ebay i znalazłem taką samą toyotę rav4 z 2006 roku, kosztuje 14,000 $. Oczywiscie wtedy na pewno jej wartość była większa...