oglądam pierwsze odcinki pierwszego sezonu i moje pytanie. czy ten serial nabierze jakiejś akcji? coś się zacznie dziać? tempo przyspieszy? czy dalej będzie się tak ciągnął i będzie o niczym. czy cały czas będzie dexter mówił, że nic nie czuje i że lubi zabijać, a na akcję nie mamy co liczyć?
Uwierz mi... Zakochasz sie w tym serialu bo z powodu nie tyle akcji co napięcia może puścić zwieracz :D
tzn. podoba mi się. klimat świetny. tylko nie wiem czy dla samego klimatu chce mi się klepać tasiemca o seryjnym mordercy:) póki co napięcia nie ma. klimat tylko:)
Gdy czytam takie tematy to po prostu mi ręce opadają. Szczerze mówiąc nie wiem co ci odpowiedzieć. Nie wiem, czy jesteś normalnym widzem, który docenia różnorodne kino i po prostu nie poczułeś klimatu tego filmu, czy może typowym nastolatkiem, dla którego słowo akcja oznacza to co mnie odrzuca. Jakaś akcja? Czy coś zacznie się dziać? Wybacz, ale w tym momencie lepiej się oddalę, bo skoro w tak dziwaczny sposób odbierasz ten serial, to nie mam ochoty cię zachęcać. Jeśli po 4 odcinkach cię nie wciągnie, to nie ma sensu na siłę brnąć dalej. Ten serial pomimo, że odniósł komercyjny sukces ma zupełnie inną konstrukcję niż większość seriali. Nie każdy musi uwielbiać każdy serial z top10 najpopularniejszych, ja na przykład w ogóle nie poczułam klimatu Dr. House'a, w ogóle mnie ten serial nie kręci i nie widzę sensu wchodzić na tamtejsze forum i zakładać taki temat jak ty.
--
http://www.Dexter-Morgan.pl
do divine. nie rozumiem twojej odpowiedzi. widzę, że masz jakąś tam swoją opinię i każdy atak (a tu nawet nie był atak) uważasz za krzyk absurdu i głos debilnego nastolatka. otóż nastolatkiem nie jestem i uważam się bardzo poważnego widza. pytanie moje wynika z tego, że serial wciągnął mnie swoim klimatem, ale off dextera o tym, że nic nie czuje nie wystarcza mi, żeby poświęcić na niego za dużo czasu. tyle. jeśli nie zrozumiałeś pytania, trudno - nie odpowiadaj. zwyczajnie pytam czy fabuła się rozkręci, ponieważ, jak na razie fabuły (albo nie będzie taka rozwlekła, jestem przy 4 odcinku i w każdym powielane są te same schematy, zupełnie jakbym obejrzał 1 odcinek, jeśli ma trwać dalej w ten sposób, to szkoda mojego czasu na oglądanie serialu, który już ma 4 sezony, a może trwać w nieskończoność). koniec kropka! i jeśli uważasz mój temat za absurdalny i sam byś takiego nie założył - nie odpowiadaj albo odpowiedz konstruktywnie, nie atakując mojej osoby.
reszcie dziękuję za odpowiedź. lecę z odcinkami dalej :)
Być może ja nie zrozumiałam ciebie, ale dopuść też możliwość, że ty nie zrozumiałeś mnie. Dopuszczasz, czy nie ma na to szans? I nie obrażaj się za wspomnienie o nastolatkach, bo skoro jesteś poważnym widzem, to sam z pewnością zauważyłeś co dla bardzo młodych widzów oznacza pytanie "będzie jakaś akcja?". W żadnym wypadku nie odebrałam twojego postu jako atak. A teraz skoro już wiem, że jednak klimat serialu ci odpowiada to już zupełnie inna rozmowa. W dodatku nareszcie uściśliłeś o co ci chodzi. Zatem skoro jednak tak jak ja cenisz sobie ciekawą fabułę, to właśnie o to mi chodziło, gdy pisałam o tym, że konstrukcja tego serialu jest inna, niż większości innych najpopularniejszych seriali. W tym serialu fabuła jest bardzo przemyślana, każdy element nawet jeśli nie dostrzegamy jego znaczenia w danym odcinku, to później sami zaczynamy wracać myślami do poprzednich odcinków, nawet niektóre elementy 3 i 4 sezonu wymagają od widza czegoś więcej niż bezmyślnego wgapiania się w ekran w czasie 1 i 2 sezonu. Skoro zależy ci na ciekawej fabule, to nie sądzę aby ten serial cię zawiódł. Widz, który potrafi myśleć o tym co obejrzał będzie zachwycony.
z seriali moich ulubionych jest twin peaks. tam z pewnością nie ma akcji. na pewno takiej, o której ty mówisz rozumiana jest według nastolatków. uznaję, że mój post był spłaszczony a odpowiedź była, w pewnym sensie, adekwatna, po rozwinięciu mojej wypowiedzi i odpowiedź jest jaśniejsza. czekam aż mnie serial powali:) oczekuję tego:) pozdrawiam
Cierpliwosci, serial tak sie rozkreci i Cie wciagnie, ze bedziesz z utesknieniem czekal na kolejny odcinek :D Trust me, pokochasz Dextera!! Juz pare osob namowilam na ogladanie tego serialu i bardzo im sie spodobal :) Pozdro dla wszystkich fanow Mrocznego Pasazera ;)
Witam,
Jeśli mam być szczera mnie Dexter w pierwszych odcinkach też nie zachwycał. Wiem że to teraz brzmi jak herezja :P ale przyznaję się bez bicia że tak było. Dopiero przy 5tym czy 6tym odcinku poczułam klimat... i wpadłam ;) Dexter mnie rozłożył na łopatki zarówno jako nietypowa konwencja ujęcia swoistego tematu jak i konstrukcja akcji, bohaterowi, dialogi. Warto przebrnąć przez kilka odcinków... i dać się ponieść :) Dexter to serial nietypowy, ale też nietuzinkowy dzięki czemu nasuwa wiele niecodziennych refleksji. Oczywiście nie jest to tematyka dla każdego, więc jak Ci nie przypadnie do gustu... to trudno. Może kiedyś znajdziesz dla siebie coś co podobnie ja u nas wywoła u Ciebie tyle emocji i zapału do oglądania ;)
tematyka mi nie przeszkadza:) boję się schematu. ale daje mu szansę, coraz bardziej mnie pochłania;) pozdrawiam:)
Mialam takie same watpliwosci na poczatku. Czy akcja sie rozkreci, bo serial mnie troche nudzil, wciaz to samo. I nie chodzi o to, ze chcialam wybuchow, poscigow samochodowych itp tylko rozwoju fabuly, ktora wydawala mi sie ze jest w stagnacji...
Jednak teraz moge odpowiedziec - ze warto sie wciagnac. Tak - akcja sie rozkreci i napewno bedziesz zadowolona ;)