czy wedlug was on postepuje dobrze ?
jak dla mnie nie widze w nim nic zlego
ale wiesz co jest najgłupsze ?
to że sądy uniewinniają morderców,gwałcicieli, pedofili itp wtedy pojawia się ktoś taki jak dexter,punisher wymierza sprawiedliwość i idzie do paki bo jest zagrożeniem
Cena cywilizacji, z błędów ludzkich i ochrony prawnej korzystają nie tylko niewinni. To prawda, że nóż się w kieszeni otwiera na doniesienia o co poniektórych decyzjach sądu, ale nie można pozwolić na samosądy bo zacznie rządzić prawo silniejszego. A zresztą jakoś nie chce mi się wierzyć, że ewentualny rzeczywisty Dexter zabijałby tylko winnych, którym udało się uniknąć sprawiedliwości wyrokiem sadu lub wobec niemożności legalnego zdobycia dowodów winy. Mam wrażenie, że rzeczywista odmiana Dextera to np Breivik, tez wymierzył sprawiedliwość - swoją własną. Zresztą nawet w serialu Dex się pomylił i zabił niewinnego bo mu się wydawało że to morderca, lub zaciukał pod wpływem wściekłości. Życie to nie film, można kibicować Dexterowi i marzyć o tym by co poniektórych dosięgła sprawiedliwość, ale na dłuższą metę, to owszem, taki Dexter jest zagrożeniem i powinien wylądować w pace.
jak ja czasem widze co sie dzieje na swiecie
Posłuchaj tej historii , to na faktach: jakis czas temu facet ktory bedac nauczycielem wf zabil 11,12, i 13 latka ,zakopal ich ,w tym jednego zywcem
Dostal wowaczas czape ale zniesli kare smierci i dostal 25 lat
wyszedl i nie moga mu zabronic wykonywania zawodu ani zalozyc bransoletki z nadajnikiem bo byla by to dodatkowa kara , moze normalnie pracowac a dyrektor patrzy na kompetencje
dostanie nowe mieszkanie i pieniadze poki nie znajdzie pracy ,jesli bedzie chcial to dostanie nowa tozsamosc
i powiedz mi : wielu bezdomnych nie ma gdzie mieszkac bo stracili prace i popadli w alkoholizm , im nie chca dac mieszkania a jakis psychol moze to miec na zyczenie
w końcu mawiają że sprawiedliwość jest ślepa
uważam że kara śmierci powinna wrócić to raz a po drugie wszystkie mendy typu pedofile, gwałciciele i sadyści porządnie skatować i naznaczyć skur... ale cóż wtedy zaraz się usłyszy że to nie humanitarne i robi się błędne koło... jaki jest sens mordercy odsiadka a gdzie wcześniej pisałeś bezdomny nie ma dachu na głową,,, ehh paranoja
a to w Polsce się działo
ofciec jednego z tych zamordowanych dzieciaków powiedział ze cieszy sie z faktu ze ten facet wyjdzie,to go trzyma przy zyciu
Fajnie, ze sie udzielasz na forum ale chyba musisz jeszcze troche podrosnąć ;)
więc powinno się działać na rzecz skuteczniejszego funkcjonowania wymiaru sprawiedliwości, a nie pochwalać dexterów tego świata
ci dexterzy naszego świata mają tylko jedną wadę-mordowanie ludzi którzy na to zasługują im nie wystarcza
wiem że zabijając człowieka nieważne czy to jest ideał czy czyste zło z nim będzie coraz gorzej : on morduje ludzi któzy mają coś na sumieniu ale ich wkróce zabraknie a pan Morgan nie potrafi powstrzymać się od zabijania więc znajdzie kogoś na zastępstwo przestępców ale póki jest wszystko pod kontrolą niech ma wolną ręke
No myślę że przestępców mu nigdy nie zabraknie, to się przeniesie do innego stanu
gdyby na swiecie nie bylo przemocy.............zawsze sie znajdzie ktos taki jak ja ktoremu taka bajka sie znudzi