a czemu wszyscy zakładają negatywne zakończenie całości : zacznie się śledztwo będą go ścigać posadzą na krześle, a morze by tak Dexter "wyleczył się" ze swoich skłonności, i oswajał się z nowym sobą, nie musi odrazu ginąc, w taki czy inny sposób mnie na przykład negatywne zakończenie by nie satysfakcjonowało. ktoś ma jakieś inne pomysły ? zapraszam do dyskusji ;]
Dexter i Lumen żyją długo i szczęśliwie, od czasu do czasu wspólnie usuwają jakiegoś ludzkiego chwasta ze społeczeństwa:) W ostatniej scenie Dex dzieli się z Lumen refleksją, że w pełni zaakceptował mrocznego pasażera. Moim zdaniem będzie coś w tym stylu, no ewentualnie bez wątku miłosnego;)
milka_fw ---> Po 1sze Sezon 5 nie będzie ostatnim, po 2gie Julia Stiles (Lumen) w Sezonie 6-tym już grać nie będzie, co potwierdziła w ostatnim wywiadzie, no i w końcu po 3cie DEXTER to nie jakieś M Jak Miłość, żeby się kończyło Długim i Szczęśliwym Życiem Dwójki Morderców.
Serio? To nie M jak miłość? No patrz, a takie podobne:)
R3Mi wyluzuj trochę, nabijałam się nieco w poprzednim poście. To tylko serial, mimo ze świetny nie traktuję tematu aż tak powaznie. Z tego samego powodu nie oczekuję relnego rozwiązania (złapania Dextera)
Ja coraz częsciej myślę, że w finale serialu Dexter zginie. Zostanie śmiertelnie postrzelony itp. Na jaw nie wyjdą jego sekrety dzięki czemu uratuje on Debrę od całkowitego ześwirowania.
A wyobrażasz sobie inne zakończenie niż to, że w końcu zostanie złapany i skazany na karę śmierci bo ja nie. Według mnie najlepszym i jedynym satysfakcjonującym mnie zakończeniem całego serialu byłaby egzekucja Dextera.
W innym przypadku serial otarłby się o absurd.
Nie wyobrażam sobie by serial miał się zakończyć na tym jak Dexter traci chęć zabijania i przechodzi na emeryturę a po 40 latach umiera ze starości. Ktoś zawsze musi być na jego stole. Prędzej czy później zostanie złapany i skazany.
Inne rozwiązanie nie przychodzi mi do głowy.
Najlepszym i najbardziej sensownym rozwiązaniem byłoby złapanie Dextera, na tyle morderstw w dodatku coraz bardziej sie gubi i te morderstwa są coraz bardziej odważne chociażby ten ostatni w hotelu. Takie pare odcinków jak łapią Dextera, wielka obława na niego i Debra go łapie i mówi uciekaj uratowałeś mi życie (1 sezon) bez Ciebie bym sobie nie poradziła :) Ale z autopsji wiem że to co wymyślę sobie na temat scenariusza i dalszych wydarzeń mi się nie sprawdza haha :)
bastet21 ---> wiesz, dlaczego nie zakładamy happy end'u? Bo NIKT Z WIDZÓW NIE CHCE ZOSTAĆ OSZUKIWANY - Proste.
Gdyby jakimś cudem twórcom przyszło do głowy puszczenie płazem Dexowi tego, co robi, albo jakaś magiczna nagła resocjalizacja jego postaci - to byłoby największe kłamstwo możliwe w serialu telewizyjnym i bez wątpienia większość osób, dla których Dexter ma wciąż 10/10 uznałaby, że serial momentalnie spadł do 1/10 choćby przez Sam KONIEC w takiej postaci. DEXTER MORGAN UCIEKAJĄCY PRZED WYMIAREM SPRAWIEDLIWOŚCI PO ZABICIU PONAD 60-CIU OSÓB ZNISZCZYŁBY CAŁĄ ŚWIETNOŚĆ SERIALU.
Gdyby nie poniósł on konsekwencji za swe czyny... serial stałby się przez to tylko bardziej realistyczny. Bo oczywistym morałem jak z bajki jest to, że za swe złe uczynki, musi zostać w końcu ukarany. W życiu zazwyczaj tak nie bywa. I a'propo Lumen... Ze aktorka nie zagra w następnym sezonie, toż to spoiler straszliwy, warto sobie psuć tak oglądanie dalszych perypetii serialu? :> Fajnie wiedzieć co nieco, co się zdarzy dalej, ale sprawdzając dokładnie kto zagra, w ilu odcinkach itp., można w łatwy sposób domyślić się co istotniejszych punktów dalszej fabuły, a tym samym - zabrać sobie większą część elementu zaskoczenia z możliwych dalszych wydarzeń.
Wedle mnie, serial skończy się śmiercią głównego bohatera, ale jeżeli tak się nie stanie, bynajmniej nie będę czuł się tym zawiedziony, jeżeli twórcy wymyślą jakąś interesująca alternatywę.
Sam Michael powiedzial ze Dexter to serial ktory nie bedzie mial happy endu. Najwiecej to ma do powiedzenia wlasnie Michael. Dlaczego? Bo raz ze jest producentem wykonawczym a dwa ze odgrywa glowna role. I tworcy powiedzieli " Jak Michael powie "dosc" to znaczy dosc"
Mozna prosic Link do wywiadu z Julia???? W ktorym mowi ze w szostym sezonie nie zagra?