Weź mu jeszcze pojeździj trochę po ojcu i nie zapomnij o siostrze. I wcale się nie dziwię, za taką krzywdę każdy gimnazjalista chciałby mordować.
Temat wielokrotnie poruszany na wszelakich forach. Brian miałby obecnie około 43-44 lat, a Louis wygląda na moje oko na trzydziestkę (aktor go grający ma 32 lata), zatem baaardzo naciągana teoria. Poza tym Brian bodajże do 20. roku życia przebywał w zamkniętej placówce opiekuńczej, co już zupełnie wyklucza taką ewentualność.
Podobno postac Louisa jest mlodsza niz 32 lata. A co do placowki zawsze moga dorobic jakas naciagana historie.
Kwestia wieku Louisa nigdy nie została poruszona. Wiesz, do wszystkiego można dorobić teorię; równie dobrze mógłby być on być synem Lundy'ego albo bratem Lili i też jakoś na siłę by się to dało wytłumaczyć. Serial złapał lekką zadyszkę, ale mimo wszystko wydaje mi się, że wciąż jest jednak na zbyt wysokim poziomie, by wyciągać tego typu wątpliwe koneksje rodzinne z kapelusza.
Masz racje co do koneksji z kapelusza. Tez nie podoba mi sie, ze serial przestaje trzymac poziom. Powinni go skonczyc jakos sensownie na 6-7 sezonie.
Jeżeli twórcy faktycznie mają już w głowie plan na dwa następne sezony, to ja jestem optymistycznie nastawiony. Sezony numer jeden, dwa i cztery miały ukończone scenariusze przez rozpoczęciem zdjęć, natomiast pozostałe były w pewnym stopniu rozwijane na bieżąco, co odbiło się na jakości.
Dexter ma obecnie ok. 40 lat (w 6 sezonie był na przyjęciu z okazji 20 lecia ukończenia liceum). Rudy był od niego starszy ok.4-5 lat czyli gdyby żył miałby w granicach 45 lat. Teoretycznie mógł zostać ojcem będąc nastolatkiem ale i tak wątek ich pokrewieństwa byłby jeszcze głupszy i bardziej naciągany od kazirodczej miłości Deb do Dextera.
Co do finału wiadomo tyle że w ostatniej minucie sezonu ma być cliffhanger, który stworzy całą fabułę dla sezonu 7 i wszyscy będą się przez 9 miesięcy zastanawiać o co kaman :X Czyli 2 opcje - łapka od Louisa lub Debra się dowie o Dexterze czegoś.