PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=331618}

Dexter

2006 - 2013
8,2 204 tys. ocen
8,2 10 1 203847
7,2 26 krytyków
Dexter
powrót do forum serialu Dexter

pytanie

ocenił(a) serial na 8

Kiedyś ogląałam serial Dexter, (nie przykładając się do niego) szczerze to nie pamiętam o co chodziło w serii 6, kogo Dexter chciał "zabić" na samym końcu, kiedy jego siostra to zobaczyła.

Najlepiej jak ktoś napisał mi jaki był główny wątek w każdym z poszczególnych sezonów

ocenił(a) serial na 8
Katarzynaa_85

1) Ice Truck Killer okazuje się bratem Dextera i chce, żeby ten zabił Debrę i współpracował z nim
2) Odkryto zwłoki ofiar Dextera - śledztwo w sprawie Bay Harbor Butchera + wariatka Lila
3) Dexter zaprzyjaźnia się z Miguelem i zdradza mu swój sekret. Po czym oczywiście musi go na końcu zabić.
4) Trinity. Dexter go szpieguje, chcąc odkryć jego sposób na pogodzenie szcześliwego życia rodzinnego i bycie mordercą. Trinity zabija Ritę.
5) Dexter po stracie Rity pomaga Lumen i razem z nią rozpracowuje siatkę gwałcicieli i morderców.
6) Travis wraz ze swoim wyimaginowanym mentorem Gellarem odprawiają pseudo-rytualne morderstwa. Deb widzi, jak Dexter zabija Travisa.

ocenił(a) serial na 8
buka_power

dzięki ;-)

użytkownik usunięty
Katarzynaa_85

Na koniec szóstego sezonu zabił Travisa, o nim i jego "towarzyszu" (cudzysłów to chyba za mało w tym przypadku) był cały ostatni sezon. W czwartym sezonie, po tym jak skończyła jego żona, wydaje mi się że mowa była o Trójkowym. Wcześniej, ale tego już nie pamiętam, był ten od Zamrażalek.

Wiem, że mało pomogłem, ale sam chciałem się przekonać ile pamiętam, jak widać, nie za wiele. Może kiedyś odświeżę sobie poprzednie sezony. :)

buka_power - well done. I ja nieco sobie przypomniałem.

ocenił(a) serial na 8

dzięki ;-)