Pewnie ten watek przewijal sie juz wczesniej, ale tak naprawde jestem ciekawy, jakie sa wasze odczucia co do sezonow Dextera, wlaczajac ten ostatni.
Proponuje prosta punktacje, 5 za najlepszy, 1 za najgorszy. Jesli ktos chcialby dodac swoja opinie, argumentacje, mile widziana. Punkty prosze sumowac
Sezon 1 - (0) - 3
Sezon 2 - (0) - 4 - osobiscie bardzo podobala mi sie postac Lila, odslonieta mrocznosc Dextera w polaczeniu z dosyc duza dawka groteskowych scen i zabawnych przemyslen
Sezon 3 - (0) - 1 najnudniejszy, zbyt familijny no i denerwowala mnie postac Prado
Sezon 4 - (0) - 5 - fantastyczny watek Trinity i zabojcza koncowka - sezon mysle ze nie do pobicia
Sezon 5- (0) - 2 za zmarnowanie fajnego tematu, wszystko szlo dobrze, akcja akumulowala sie a pozniej ... niemal jakby zeszlo powietrze z opony, szybko i bezszelesnie a na koniec zostala wydymana guma
do wklejenia przez nastepna osobe
Sezon 1 - (3) -
Sezon 2 - (4) -
Sezon 3 - (1) -
Sezon 4 - (5) -
Sezon 5- (2) -
Jak głupim trzeba być żeby oglądać serial od początku oceniany na 1? Ja takie kończę po 2-3 odcinkach, a co dopiero męczyć się przez 5 serii.
Sezon 1 - 5, wielki początek, świetna postać Rudy'ego, świetnie ukazana praca wydziału. Cud, miód i orzeszki.
Sezon 2 - 5, Doekes!! Świetna historia, ciekawe śledztwo nad Rzeźnikiem. Niesamowita postać Lundy'ego
Sezon 3 - 3, Słaby sezon. Pierwszy raz pokazane to co potem stanie się regułą - niedokładność twórców, wprowadzanie głupich wątków i kończenie ich w idiotyczny sposób (Skinner). Niezła postać Miguela. Jak dla mnie mogłoby go nie być.
Sezon 4 - 4, Bardzo dobra seria. Świetna postać Trinitego, całość troszeczkę kuleję, ale ostatnie 3 odcinki z powodzeniem rekompensują błędy i ratują serię.
Sezon 5 - 1, Nie będę się powtarzał z innych tematów. Seria oglądana raczej z sentymentu. Kuleje niemal każdy element, płaskie, pozbawione duszy postacie, spłycenie głównych bohaterów. Idiotyczna postać zranionej Lumen, błędy Dextera. Całości nie ratuje nawet niezły początek.
nie zrozumiales mojej intencji co do punktacji sezonow. Nie proponuje oceny filmwebowej. Poza tym to nie powod aby kogos obrazac.
Sorry, nie bylem zbyt precyzyjny. Chodzi mi bardziej o to aby uszeregowac sezony od najlepszego do najgorszego, a punktacja nie ma nic wspolnego z ocena filmwebowa. Mysle, ze po podsumowaniu wszystkiego mozna miec obraz, ktory sezon byl najlepszy a ktory nalezal do najgorszych. Punktacja filmwebowa jest zbyt szczegolowa. A opinia przy sezonie jest rowniez ciekawa.
D1RT wstawil to prawidlowo. Dzieki.