ABSOLUTNIE MNIE ZAMUROWAŁO. NIE JESTEM W STANIE WYKRZTUSIĆ SŁOWA. MYŚLAŁAM, ŻE TO JAKAŚ JEGO SCHIZA, ALE RITA NAPRAWDĘ NIE ŻYJE. NIE MOGĘ W TO UWIERZYĆ. TWÓRCY ZMIAŻDŻYLI MNIE. ŚWIETNY ODCINEK. PO PROSTU ŚWIETNY. SZKODA MI JEDNAK TROCHĘ TEJ RITY. CZASEM BYŁA IRYTUJĄCA, ALE W GRUNCIE RZECZY TO DOBRA KOBIETA BYŁA.
CZEKAM NA KOLEJNY SEZON JAK NIGDY WCZEŚNIEJ
A mnie jej szkoda jak cholera!! Az sie poplakalam i zaniemowilam!! Chcialabym zeby to nie byla prawda;/
heh dokładnie w tym momencie skończyłem oglądać ten odcinek.. i no.. hmm
nie wiem co mam powiedzieć. Ile bym już w życiu nie oglądał seriali i jakiego rodzaju, jak bardzo pokręconych, to pierwszy raz, gdy zobaczyłem scenę z Ritą, dosłownie serce zatrzymało się na moment a powietrze w płucach zamarło.. coś niesamowitego jak zakończył się ten sezon. Rita w momencie kiedy stawała się coraz bardziej znośna i coraz bardziej sympatyczna została zabita.
Tak samo. Nie płakałam co prawda ale byłam blisko! Jest mi strasznie szkoda Rity, ona muchy by nie skrzywdziła i nie zasługiwała na coś takiego. I JAK Dexter ma sie po tym pozbierać??!!
Ale swoją drogą muszę przyznać, że scena była świetna pod względem przedstawienia: ten sms o księzycu i potem dzwoni do niej i słyszy jej komórkę i już wie, że coś jest nie tak, potem płacz dziecka i biegnie do łazienki i TRACH! Krew, bobas na środku, cisza, a Rita wygląda przerażająco i smutno.
Zżyłam się z nimi wszystkimi i naprawde mnie poruszyła ta końcówka więc reżyser czy tam scenarzysta mogą sobie pogratulować takiego efektu u widzów.
a ja sobie wyobrazilem scene gdzie Trinity trzyma Rite w wannie i mowi jej ze ginie za kare...za Dextera..
Wczoraj to widziałem ...i nadal nie mogę dojść z tym do ładu. WHY ???? Wcale się nie spodziewałem ...pomyślałem przez chwilę ze może ją porwał i teraz Dexter musi ją znaleść ...ale nie. Rita musi leżeć w wannie krwi...masakra. Wypłakałem wszystkie łzy. Sezon zajebisty a odcinek 12 najlepszy.
a swoją drogą muzyka w tym momencie była niesamowita.. idealnie dobrana, nie był to wcześniej wykorzystany utwór jaki zazwyczaj leciał w takich momentach i był taki mroczny.Ta melodia wywołała dodatkowe odczucia podczas tej sceny podobnie jak ta drobna, śliczna dłoń Rity wystająca z wanny..
Jeszcze jestem w szoku, genialne zakończenie czwartego sezonu,teraz już wiadomo co miała oznaczać kropla krwi na sukni ślubnej podczas finału trzeciej serii.
Finał sezon był po prostu porażający!
Dokładnie, teraz już wiemy co oznaczała ta kropla krwi na jej sukni... Ale tak naprawdę ktoby się tego spodziewał? Wszyscy już się przyzwyczailiśmy do szczęśliwych zakończeń sezonu...
Jestem zła na scenarzystów, bo w gruncie rzeczy Rita była całkiem ciekawą postacią w tym serialu i bardzo podobało mi się kim Dexter się przy niej stawał...
A co teraz będzie?
Tez nie wiem jak bedzie wygladal 5 sezon;/ nie wiem jak Dexter sie po tym pozbiera;/ a co z Codym i Astor?? Dexter seryjny morderca bedzie sie nimi zajmowal? Koniec sezonu zaskoczenie masakra po prostu ale mogli w inny sposob nas zaskoczyc;/
Z tą kroplą krwi na sukience bym nie przesadzał bo jeszcze w tedy telewizja nie zakontraktowała 4 sezonu. Dopiero później tv podpisała kontrakt na dwa sezony 4 i 5. Tak samo podczas kręcenia 1 epizodu nie ma jeszcze gotowego scenariusza ostatniego wiec gadanie ze pierwszy był prorokiem ostatniego też jest bez sensu. Zauważcie ze każdy odcinek pisze i kreci kto inny. No chyba ze grupa scenarzystów założyła z góry że w ostatnim uśmiercają Rite.