PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=842984}

Diuna: Proroctwo

Dune: Prophecy
2024 -
6,4 12 tys. ocen
6,4 10 1 11747
5,5 8 krytyków
Diuna: Proroctwo
powrót do forum serialu Diuna: Proroctwo

Serial nawet jeszcze nie został nakręcony, ale już ktoś go ocenił na 1/10 :D

mihau78

A ktoś inny na 10/10 ;D
Teraz nie wiadomo czy hit, czy kit :P
Jak już podróżnicy z przyszłości oceniają tu nie nakręcony serial, to mogliby choć małą opinię o nim napisać :))

mihau78

nie ma za co

wyrelowyrewolerowany

Na jakiej podstawie taka ocena? Co Ci się nie podoba?

RomekC

wszystko
pozdrawiam

wyrelowyrewolerowany

Czyli nie podobało się

wyrelowyrewolerowany

Czyli nie podobało się Tobie: scenariusz, reżyseria, zdjęcia, gra aktorska, muzyka i dźwięk, scenografia, montaż oraz efekty specjalne i wizualne.

RomekC

"Nie podobało się Tobie"? Co to za składnia? Po polsku mówi się: "Nie podobało ci się".

eltoro10000

Nie pisałem do Ciebie, @eltoro10000. Adresat zrozumiał.

RomekC

Jasne. Na co komu w ogóle gramatyka. Ważne, by adresat zrozumiał.

eltoro10000

A coś merytorycznego na temat napiszesz?

RomekC

To było bardzo merytoryczne.

eltoro10000

Merytoryczne to znaczy nawiązujące do tematu, czyli do "Serial nawet jeszcze nie został nakręcony, ale już ktoś go ocenił na 1/10 :D"

RomekC

Mam pisać merytorycznie o serialu, którego nie widziałem? Albo o tym, że ktoś inny go ocenił? Chyba żart. Napisałem merytorycznie na temat błędu językowego, który popełniłeś.

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

Mnie się nie spodobało, w jaki sposób kogoś poprawiasz. Szczerze, to prostackie zachowanie z Twojej strony. A w języku polski zaimek Ty ma dwie formy Ci i Tobie, obie są tak samo poprawne. I jeśli ktoś zdecydował użyć się zaimka Tobie, to szyk zdania " Nie podobało się Tobie", jest w porządku. Podsumowując... po co się odzywasz, skoro w żadnej kwestii nie jesteś merytoryczny. Pozdrawiam:D

miarto

Doucz się, a potem odzywaj. I nie pozdrawiaj, bo to prostackie. Brakowało jeszcze tylko "witam".

eltoro10000

Słabiutko, gdyż zwroty Ci i Tobie są sobie równoznaczne i można ich używać zamiennie.

El_Pelusa

Następny analfabeta funkcjonalny.

ocenił(a) serial na 7
eltoro10000

A są i tacy Co dla nich się podoba ;) Purysto językowy.

gabaoth

Owszem ;-) Ale lokalna gwara to trochę co innego.

RomekC

nikt ci sie nie musi tłumaczyć

mihau78

To Cię jeszcze dziwi? Olbrzymia część oceniających nie widziała nigdy przedmiotów swoich ocen. Bardzo często wchodzą FW tylko po to, by odreagować uprzedzenia lub trollować w daremnej próbie wypełnienia wewnętrznej pustki. Lub chociaż powyżywać się na recenzentach.

ocenił(a) serial na 8
Woooo

w sumie to w dzisiejszych czasach nic mnie nie powinno już dziwić...

ocenił(a) serial na 7
Woooo

niestety to symptom czasów w jakich żyjemy i szerokości geograficznej....

jacolk1

Mógłbyś rozwinąć? szczególnie ta szerokość geograficzna mnie ciekawi

ocenił(a) serial na 7
hybrid_stigmata

Wybacz ale na zaspokoję Twojej ciekawości. Zinterpretuj sobie tak jak Ci pasuje.

mihau78

Szaleństwa 

mihau78

Równie debilne jest zarządzanie FW tym co piszą i oceniają ludzie. Ktoś to weryfikuje?

mihau78

Ewidentnie jakiś półgłówek, który nie zrozumiał filmowej adaptacji. Nie wie czemu ludzie zachwycają się filmem i wyżywa się na serialu, którego jeszcze nie było :)

mihau78

Serial mający w opisie "Członkiniami tego ugrupowania są kobiety" jednakże daje ku temu olbrzymie podstawy ;)

mihau78

Debile mieli racje

mihau78

Bo to nie jest serial. Kupa piachu i nic wiecej. Bylem w filmie na pierwszym filmie i prawie spalem na nim. Bez rewelacji. Nie wiem czym sie ludzie tak zachwycaja.