Diuna: Proroctwo (2024)
Diuna: Proroctwo: Sezon 1 Diuna: Proroctwo sezon 1, odcinek 4
odcinek Diuna: Proroctwo (2024)

Diuna: Proroctwo | Twice Born

1h 3m
6,9 724  oceny
6,9 10 1 724
Diuna: Proroctwo
powrót do forum s1e4

Ten gość na końcu, co się ukazał w postaci jej brata w kogo się zamienia? I co to w ogóle za zmiennokształtni? Star Trek? Czy co?

No i ta Jodhi May jest strasznie kiepska.

ocenił(a) serial na 6
Pshemq

To to ciemnoskóra siostra młoda co łazi z Valią cały czas ma taką zdolność.

adamwasienko

Czyli jest "zmiennokształtna"? Ciekawe. Nie czytałem książek, ale po filmach podobało mi się w tym, że dużo jest science fiction, a prawie wcale fantasy. W serialu zaczyna być na odwrót i to mi się nie podoba.

ocenił(a) serial na 6
Pshemq

Ja nie czytałem ale podzielam twoje zdanie

ocenił(a) serial na 4
Pshemq

W Mesjaszu diuny BG, Bene Tleilax, Księżniczka Irluana oraz Nawigator Guildi uknuli spisek przeciw Mua'dibowi.
Bene Tleilax reprezentował tancerz oblicza Scytale - który potrafił wcielić się lub przyjąć każdą ludzką postać.
Cytując " easily replicate the appearance, voice and personality of other human adults - regardless of their age, build, height or sex."
Inna sprawa, że to było 10 000 lat później.
PS: Wiemy czego oczekiwać po scenarzystach tego tworu bazujących na grafomańskiej książce Briana Herberta Zgromadzenie żeńskie z Diuny (Sisterhood of Dune, 2012)

tanglor

Dziękuje. Tak czułem, że to co najwyżej późniejsze kombinacje w książkach i chyba się nie myliłem.

ocenił(a) serial na 4
Pshemq

prawie wcale "fantasy"? cały zakon Bene Gesserit opiera się na fantasy, "moce" Harta to fantasy

sucinum

A ja to pisałem o serialu, czy o filmach?

ocenił(a) serial na 7
adamwasienko

A po co ona się w niego zmieniła? Bo nie do końca to zrozumiałam?

ocenił(a) serial na 6
AnaNiemiec

Też nie wiem ale pewnie wyjdziextp potem