Dobry omen
powrót do forum 2 sezonu

Obejrzałem już kilka seriali stworzonych przez Amazona i ich metoda na wciskanie lewackiej propagandy lpg jest zawsze taka sama.

Pierwszy sezon neutralny ideologicznie. Bez żadnych skrzywień lewackich. Tak żeby wciągnąć w historię jak najwięcej widzów.
Ale już następne sezony, to już jazda bez trzymanki...
Nie wiem czy ci w Amazonie zatrudniają samych byłych dilerów narkotyków, czy tylko u nich się szkolą. Taktyka u jednych i drugich jest taka sama.

Nie inaczej jest w przypadku tego o serialu.
Opis 2 sezonu sugeruje że jest on o pewnym aniele co stracił pamięć. Taa... Dobre sobie...

Jeśli patrzeć na czas, który został poświęcony poszczególnym epizodom, to głównym motywem serialu jest swatanie dwóch lesbijek przez Azirafala i Crowleya. Jako drugie to różnego rodzaju retrospekcje. A epizod z Gabrielem, który niby jest główną osią fabularną serialu, spokojnie zmieściłby się w jednym odcinku.

To że cały serial skupia się głownie na dwóch lesbijkach, które finalnie jako jedyne przedstawicielki ludzi stają do zwycięskiej walki z hordą demonów, to mały pikuś. Amazon idzie dalej.
Okazuje się że tęczowych w tym serialu jest więcej....
Gabriel z Belzebubem... Choć ciężko stwierdzić czy Belzebub w serialu Amazona jest w ogóle posiada jakąś płeć. Wygląda jak baba, a imię ma takie jakieś męskie.... Więc może to ukłon Amazona w kierunku różnej maści tranzystorów...

No i oczywiście, tadaaaaaaaaaa!!!! Azirafala i Crowleya też łączy przez wieki skrywane uczucie...

O ile za pierwszy sezon bez wahania dałem 9, tak samo za drugi bez namysłu 1.
Ciekawe tylko o czym będzie 3 sezon?
O tym jak Azirafal i Crowley tworzą wzorcową rodzinę i wychowują wspólnie gromadkę dzieci? Może tak, może nie. Ale na pewno sam się o tym nie przekonam...

Pan_Tonima

Masz racje! Nie masz wyjscia, musisz sie zalamac od tego i zamknac w sobie i juz nigdy nie wypowiadac sie publicznie, a najlepiej juz nie wlaczaj kompa, bo cie zaraza! Skoro od tego satyrycznego serialu juz patrzysz na kolege i myslisz jakby to bylo gdyby, to co bedzie jak posiedzisz dluzej! Ratuj sie!

semira1

Ha ha ha, świetna riposta!

bemol33

to nie riposta tylko urojenia. LGBT wyprało wam mózgi

ocenił(a) serial na 8
sikorunien

przynajmniej je mamy trollu

sobanek

Co z tego że je macie, skoro ich nie używacie?

ocenił(a) serial na 8
Pan_Tonima

zawsze moze przyjsc ten dzien kiedy uzyje ;) ty jak nie masz nie da rady ;P

sobanek

Nie sądzę żeby osoba, która nie jest w stanie opanować prostej rzeczy jaką jest interpunkcja, tylko pisze jak jakiś półgłówek, była kiedykolwiek w stanie użyć swojego mózgu...

A o mój się nie martw, działa bez zarzutu...

ocenił(a) serial na 8
Pan_Tonima

trzeba posiadac aby dzialal, a z moja interpunkcja to moze taka analogia, jestem Crowley'em jesli o nia chodzi a ty jak nie masz sie do czego przyyebac na forum o filmach moze zmien forum?

sobanek

Nie rozumiesz. Nic dziwnego z resztą.

Takie rzeczy jak znajomość interpunkcji oraz ortografii mówią wiele o człowieku.

Umiejętność poprawnego pisania, nabyta w szkole niestety zanika z czasem. Nazywa się to "wtórny analfabetyzm". Dotyczy on przede wszystkim osób, które mało czytają.

Mózg ludzki aby się rozwijać, lub chociaż nie cofać w rozwoju, potrzebuje jak każdy inny organ ćwiczeń.
Czytanie jest właśnie takim ćwiczeniem dla mózgu.

A skoro ty, nie potrafisz poprawnie napisać choć jednego zdania w języku polskim, to świadczy o tym że mało czytasz.
Dla osób, które sporo czytają, ortografia i stosowanie interpunkcji są czymś naturalnym.

U ciebie to nie występuje. Wręcz masz symptomy właśnie "wtórnego analfabetyzmu".
Czyli właśnie cofanie się mózgu w rozwoju.
I jak pisałem wcześniej, o mój mózg nie musisz się martwić...

I nie zasłaniaj się Crowleyem, on był wredny i złośliwy a nie głupi...

ocenił(a) serial na 8
Pan_Tonima

spier dalaj trollu na dodatek ociemniały, zycze ci abys jak sie kiedys nie daj Boze rozmnorzysz twoje dziecie podeszlo i do ciebie i powiedzialo ci ze jest homoseksualne... ciekawe co ty na to wtedy prymitowny prawicowy poyebie

sobanek

Żałosny jesteś lewacki nieudaczniku...

Pan_Tonima

Totalnie. Amazon w drugich sezonach urządza festiwal gejozy. Dziwię się że aktorzy nie protestują. W kilku serialach jak główny bohater nie chciał już całować głównej bohaterki, to zmieniali scenariusz

sikorunien

Mnie rozwalił 2 sezon "Kleszcza", i wątek gejozy pomiędzy tym gamoniem a sztuczną inteligencją....
Tak, zrobili ze sztucznej inteligencji elpegieowca...

Osobiście czekam jeszcze na kontynuacje "Słowian" i jak tam wcisną propagande blm i lpg...

Pan_Tonima

każda produkcja to narzędzie do walenia konia pod lpg xD

ocenił(a) serial na 9
Pan_Tonima

Akcja dzieje się w londyńskim Soho, a nie w Pipidówie dolnej. Różnorodność to nie grzech.

iln

Nie, to nie grzech, to choroba...

Pan_Tonima

Miłość do drugiej osoby to choroba?

Shadix_the_precursor

Nie. Miłość miłość do drugiej osoby to coś normalnego. Ale czy normalne jest aby kochający rodzic szedł do łóżka z swoim dzieckiem?
Nie, To jest zwyrodnienie. Takie same jak miłość dwóch osób o tej samej płci.

To że w 1973 usunięto homoseksualizm z listy dewiactw czy zanurzeń seksualnych nie ma żadnego znaczenia, dlatego że zrobiono to tylko i wyłącznie pod naciskiem samych zainteresowanych i przez samych zainteresowanych.

Większość badań nad "normalnością" homoseksualizmu prowadzili lekarze którzy sami byli homoseksualistami.
A co za tym idzie, złamano odwieczny podstawowy warunek bezstronności tego kto rozstrzyga sprawę. Nemo iudex in causa sua

ocenił(a) serial na 8
Pan_Tonima

W tym sezonie nie ma zadnego hetero zwiazku, gdzie wady