PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=576962}

Dochodzenie

The Killing
2011 - 2014
8,0 37 tys. ocen
8,0 10 1 37471
7,6 16 krytyków
Dochodzenie
powrót do forum serialu Dochodzenie

...gdy chodzi o koniec 3 sezonu. Typ morduje młode bezdomne laski,jest szefem wydziału zabójstw a wiec zna się na zacieraniu śladów jak nikt inny... i uwaga... wkopał się tym że dał pierścionek po ostatniej ofierze własnej córce. Ta tymczasem paraduje w tym niczego nieświadoma naokoło a ten udaje głupa i liczy że nikt tego nie wykryje.
Nawet posterunkowy Cezary odkrył by że coś tu nie halo. Serial ogólnie daje rade ale ta końcówka zepsuła całokształt.

MilesQuaritch

proszę adminów o zakrycie tematu komunikatem spoiler bo mogę niechcąco zdradzić zarys końca fabuły

ocenił(a) serial na 9
MilesQuaritch

Niekoniecznie bez sensu. Wychodzi na to,że chciał być złapany. Był zmęczony i miał już dość ciągłego ukrywania się i życia na dwa fronty. Po za tym,(może)chcąc odnowić związek z Linden,nie potrafił nie przedstawić jej swojego prawdziwego "JA". No i jest jeszcze jedno wyjaśnienie. Seryjni,psychopatyczni mordercy mają niezwykle wybujałe ego. Uwielbiają,gdy prasa rozpisuje się na temat ich bestialstwa,podczas gdy policja jest bezradna. Złapali niewłaściwego faceta i tryumfalnie oznajmili,że mają prawdziwego mordercę. To mogło w pewien sposób urazić chłopa Linden,ponieważ odebrali mu wszystkie "zasługi",na które tak długo i ciężko pracował,poświęcając tak wiele. Chciał odejść,mówiąc "macie nie tego zabójce co trzeba. Chyba nie sądziliście,że jestem tak głupi i dam się złapać takim fajtłapom. Uważacie,że mogliście spać spokojnie bo morderca jest już w więzieniu,ale to,że tam jest,to tylko i wyłącznie moja zasługa,bo sam go wrobiłem,robiąc całą policję i społeczeństwo w balona. Teraz odchodzę w glorii sławy dlatego,że ja tego chcę,a nie,że wy tego chcieliście. Pieprze was".