Informacje skopiowane ze stronki serialowka pl
"Maj to czas, w którym po kolei kończą sie sezony naszych ulubionych seriali. Już 16 maja
zostanie wyemitowany ostatni odcinek 3 sezonu pod tytułem ‚Second Chance’. Wszystko co
dotychczas wiemy na temat tego odcinka:
1. Zoe stara się wspierać Wade’a w podjęciu decyzji dotyczącej jego przyszłości w Rammer
Jammer i Bluebell.
2. Lavon i George spotkają Dona Todda (w tej roli Reggie Hayes), który pomoże im spojrzeć na
życie z innej perspektywy.
3. Babcia Bettie przekonuje Lemon, że już najwyższy czas na małżeństwo i powinna poważnie
zacząć szukać odpowiedniego kandydata.
4. AnnaBeth stara się ułożyć życie z Davis’em.
Zwróćcie uwagę na nazwę odcinka. Druga szansa brzmi bardzo interesująco, gdy pomyślimy do
kogo i jakich sytuacji możemy ją odnieść.
Dodatkowa informacja – nie mamy potwierdzenia czy powstanie 4 sezon „Doktor Hart”. Miejmy
nadzieje, że finał 3 sezonu nie będzie ostatnim odcinkiem serialu, a stacja The CW pozwoli nam
dalej śledzić losy mieszkańców Bluebell.
źródło: spoilersguide.com"
1. Kontakty Zoe i Wade zapewne się trochę polepszą po ostatnim odc, ale nie liczyłabym na nic więcej po prostu czysto przyjacielskie rady.
2. Zupełenie mnie nie interesuje. Mam dość niezdecydowanego Lavona - ostatnio mocno irytuje, a George mógłby zostać przy jednej kobiecie dłużej niz minutę.
3. Ciekawi mnie kogo Lemon obierze sobie za potencjalnego męża. Miałam nadzieje na powrót George&Lemon, ale chyba do tego nie dojdzie.
4. Z tego bardzo się cieszę. Facet A.B wcale nie musi być pierwszoplanową postacią. Ważne żeby był i żeby ona była z nim szczęśliwa.
Tytuł bardzo chciałabym odnieść do Lemon i Georga w sumie tak samo jak do Zoe i Wade, ale to niestety jest jeszcze mniej prawdopodobne ze względu na cały sezon czysto koleżeńskich kontaktów. Zoe nie rzuci się od tak Wadowi w ramiona więc nie ma na co liczyć według mnie.
A mnie ten tytuł przyprawia o lekkie mdłości bo znając scenarzystów wszystko jest możliwe, tylko nie to czego pragniemy. Także nie zdziwiłabym się gdyby drugą szansę dostali: Lavon&Lemon, Joel&Zoe, George&Tansy...któraś z tych par, bo szansy na AB&Lavon moim zdaniem nie ma, po tym jak Lavon wyznał że AB nie jeste kobietą jego życia, a Davis jest całkiem okey
mam jednak nadzieję, że tytuł odnosić się będzie do odzyskania praktyki przez Zoe :]
Po obejrzeniu 20 odcinka mam wrażenie, że ta druga szansa dotyczy Georga i Zoe. Już coś zaczęło się dziać między nimi i sami przyznali, że w końcu są singlami obydwoje. I mam wrażenie, że ta rozmowa była ucięta taka, jakby się miał jeszcze rozwinąć ten wątek. Niby obydwoje przyznali, że nie jest łatwo zacząć coś znowu, ale też nie zaprzeczyli, że to się nie wydarzy.
A Wade rozpacza teraz po odejściu Vivien, nie wierzę, że tak nagle wróci do Zoe, kuzynki Vivien bądź co bądź.
Z powrotem Georga do Lemon już się chyba rozprawili scenarzyści w ostatnich odcinkach.
Może wchodzić w grę jeszcze powrót Lemon&Lavon, ale to by był taki filip z konopii, bo w ostatnich odcinkach zupełnie nic się między nimi nie działo.
Chyba że Secon chance dotyczy czegoś zupełnie innego. ;)
wydaje mi się właśnie, że George i Zoe też już temat zamknęli słowami "Że jesteśmy przyjaciółmi i że tak jest super" i jeszcze jak George się zapytał Zoe, że dla Wade zrobi wszystko, bo to pewnie nie tylko przyjaźń. wiec wydaje mi sie ze to bedzie wstep do Zoe i Wade :)