PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616115}

Doktor Hart

Hart of Dixie
2011 - 2015
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17087
Doktor Hart
powrót do forum serialu Doktor Hart

Hej! Wczoraj zobaczyłam na Fox Life pilotowy odcinek i nie powiem, zainteresował mnie. Dzisiaj
jestem po 4. odcinku i stwierdzam, że to jest to co lubię. Filmy z akcją na prowincji USA na
Południu, gdzie jest małe miasteczko, gdzie życie toczy się wolniej, jest zamknięta społeczność,
gdzie wszyscy dobrze się znają, starsze kobiety non stop plotkują, a młodsze zakładają kółeczka
wzajemnej adoracji i pośród tej sielanki nagle pojawia się element całkowicie niepasujący do
otoczenia (najlepiej z jakiejś dużej metropolii - LA, NYC).

Bardzo lubię takie historie. Większość filmów na podstawie Sparksa toczy się w takiej lokalizacji
(Szczęściarz, Bezpieczna przystań, Ostatnia piosenka). Niedawno oglądałam Służące -
przyznam, że postać Lemon bardzo mi przypomina bohaterki Służących. Podobne obrazki można
zauważyć w Pamiętnikach Wampirów (te święta, kiermasze, konkursy, itd)

Macie coś do polecenia? W podobnym klimacie? Doktor Hart będę oglądać przez wakacje, jednak
40 odcinków szybko mi zleci :)

Pozdrawiam wszystkich fanów Południa ;)

ocenił(a) serial na 8
tolerancja91

Uwaga faceci! - kobieta z dużego miasta na Alasce... Popularnym i bardzo lubianym serialem były Kochane kłopoty - ja dawno temu oglądałam pierwszą serię (na tvn) nie pamiętam dlaczego nie obejrzałam dalszych - może zmiana godzin emisji, albo kontynuacja na TVN 7. Kilka lat temu założyłam tv satelitarną i trafiłam na ostatnią serię - serial naprawdę fajny, chociaż trudno było połapać mi się w akcji. No ina koniec ukochany serial moich młodzieńczych lat Jezioro marzeń - niesamowity klimat ,,mała miejscowość Cape Side nad cudownym jeziorem i perypetie dorastającej grupy przyjaciół (na początku do grupy dołącza dziewczyna z Nowego Jorku), w 4 i 5 serii bohaterowie wyjeźdżają na studia do Bostonu.

ocenił(a) serial na 8
Lilka840

A no i jeszcze Tancerki - wprawdzie nakręcili tylko kilkanaście odcinków i ostatnie są coraz gorsze to serial zapowiadał się bardzo fajnie i warto obejrzeć chociaż początkowe odcinki. Przejrzyj też tematy dyskusji, bo pojawiały się już pytania o seriale podobne do dr Hart, pamiętam, bo sama odpowiadałam na taki temat.

ocenił(a) serial na 9
tolerancja91

Jess i chłopaki? :) Też bardzo fajny serial i można się pośmiać :))