PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616115}

Doktor Hart

Hart of Dixie
2011 - 2015
7,5 17 tys. ocen
7,5 10 1 17089
Doktor Hart
powrót do forum serialu Doktor Hart

Wiem, że taki temat już jest, sama się w nim zresztą udzielałam, ale jest on raczej typu "kogo wolisz?" a ja się pytam "dlaczego?".
Ja wolę Wade'a ponieważ to taki bad boy, a nie poukładany pan prawnik. George mnie denerwuje, trzyma z tą porąbaną rodzinką (co prawda nie zawsze pochwala ich poczynania) i zamierza poślubić Lemon (co dla mnie jest strasznie dziwne i zaczyna mnie coraz bardziej przekonywać do starego stwierdzenia, że miłość jest ślepa), a poza tym jest taki za porządny, nie da się z nim zgrzeszyć :-). Wade natomiast wydaje mi się że nie miał łatwo w życiu (ojciec i te sprawy) i przez to trochę się zahartował, opiekował się ojcem - jest odpowiedzialny, gra na gitarze - muzyk, poza tym rozbroiła mnie jego kąpiel w jeziorze (stawie, nieważne) - śliniłam się jak dwulatka na widok największego lizaka na świecie, nie mogłam powstrzymać uśmiechu i aż kuliłam się w fotelu, może to wina tego zwolnionego tempa podczas tej sceny, nie wiem i nie obchodzi mnie to :-)

ocenił(a) serial na 6
DagnaMara

Zdecydowanie Wade ; )

paulina4_12

Ale dlaczego on?

ocenił(a) serial na 6
DagnaMara

Jak już napisałaś George to "poukładany prawnik" i w dodatku sam nie wie czego chce. Niby jest taki szczęśliwy z Lemon, a kręci się koło pani Doktor. Wade jest natomiast jego zupełnym przeciwieństwem. Jest seksowny, czarujący. Ogólnie jest typem faceta, który będzie podobał się większości kobiet, bo one kochają takich (niegrzecznych typów). No i Wade gra na gitarze,a to już mówi samo za siebie. Po za tym widać jak mu zależy na pani doktor, choćby przytoczę tu sytuację kiedy "całą noc gotował" tą zupę na konkurs za Hart i się do tego nie przyznał. Ale wybór pomiędzy Wade a George to wyłącznie kwestia gustu. Ja osobiście zostaje przy Wade, bo nie lubię takich "idealnych" typów jak George. : )

paulina4_12

A z tą zupą to pewne, bo on tak przekonująco udawał, że nie wie o co chodzi, że zwątpiłam :-( Mam nadzieję, że to był on :-)

ocenił(a) serial na 6
DagnaMara

To na pewno był on : )

paulina4_12

No mam taką nadzieję, że wziął według tego przepisu ojca, czy dziadka (nieważne) ugotował to coś - gumo? bo to byłby taki piękny gest, taki bad boy, ale z uczuciami :-)
Rany, jak ja chcę, żeby oni byli razem :-)

ocenił(a) serial na 6
DagnaMara

Byłoby świetnie jak by byli razem. Nie wiem co ją by miało ując w George'u, żeby z nim była, a z Wade'm miała by ciekawe życie : ) ( z góry przepraszam za ortografie, interpunkcje i błędy stylistyczne :D)

paulina4_12

George niech sobie ma tą Lemon, jak tak ją "kocha", że jest w stanie się z nią ożenić, czego ja nie pojmuję, bo to straszna kretynka. Jakby Zoe była z George'm to serial by się skończył, bo nie było by już żadnej frajdy z oglądania, byłoby nudno :-)

ocenił(a) serial na 5
DagnaMara

Oj, ten plakat, który teraz wlepili na filmwebie nie wróży dobrze dla nas fanów Wade'a... :(

milkaway

Wcale go tam nie ma, zauważyłam, zamiast niego wstawili burmistrza :-(

ocenił(a) serial na 7
DagnaMara

Od początku byłam za Wadem i chyba pozostanę za nim do końca. Dlaczego? Bo kobiety kochają złych chłopców, co może nie jest rozsądne, ale co poradzić na to. Wade ma urok, to coś, co powala na kolana. George też jest przystojny, ale z niego to taki Perfect Boy. Nuda. Jaka akcja mogłaby sie ciągnąć w serialu, gdyby Zoe i Prawnik byli razem? Śniadania do łóżka, spacery i kolacyjki z jego rodzinką? Brr.. Zapewne szybko HOD zostałby skasowany. Tu musi być akcja, a tylko przystojny, szalony, trochę zdemoralizowany, zabawny i uroczy Wade może nam to zapewnić. I nawet jeśli Zoe wybierze Georga w efekcie końcowym, to postać Wade'a i tak będzie przewijał sie przez cały czas, bo zasada trójkąta została wprowadzona i nie tak łatwo z niej zrezygnować. Wracając jeszcze na chwilę do Georga, fajny z niego facet, ale tu chyba właśnie tkwi szkopuł. Jest zbyt miły, zbyt słodki, wręcz wydaje się przerysowany. Zupełnie jak Lemon, chociaż ona ma skazę na swoim idealnym charakterze. Romans z burmistrzem. A George? Co może mieć na sumieniu? Porzucenie Bluebell dla NYC? Mało przekonujące..

pietrusia

popieram - George to typowy ideał, który jest nudny i tyle. Wade, Wade, Wade! zdecydowanie. ;)

yootsuu

Nie będę oryginalna oczywiście Wade chyba nie muszę pisać dlaczego...wszystko co chciałam powiedzieć na jego temat jest zawarte w innych wypowiedziach ;ddd

ocenił(a) serial na 8
blackberry123

Wade , choć nie skreślałabym Georga tak na samym początku.Może jego postać nie jest wyrazista ale rowniez pomaga Zoe ,jest przystojny ,dobry i wogole .Wade to troche jego przeciwienstwo choc tez pomogl Zoe.
Narazie jest dobrze jak jest to znaczy fajnie ,że George jest z Lemon -ciekawa jestem jak dalej się to rozkręci .Licze na pomysłowość twórców serialu

Open_W

Nom ..ale coś mi się wydaje że Lemon będzie z tym burmistrzem ;dd

ocenił(a) serial na 8
blackberry123

ona już z nim byla tylko ze zerwali no i teraz jest z Georgem ale widac ,że nadal cos czuje do Burmistrza . Te postacie tak fajnie zrobili ,że do siebie pasują idealnie jak dla mnie i tez mysle ze predzej czy pozniej znowu z nim będzie czy to na chwile czy na dluzej.Ale zostaje jeszcze George ktory tez przeciez nie jest jej obojetny :]

ocenił(a) serial na 5
Open_W

Mam nadzieję, że Lemon wróci w końcu do Lavona, bo tylko z nim nie jest tak irytująca. ;) Wydaje mi się, że Lavon umie ja utrzymać w ryzach, a George pozwala jej jeździć po sobie i po innych. A George? Zawsze moga mu kogoś wynaleźć twórcy serialu. Albo może okazać się gejem. ;D

ocenił(a) serial na 8
milkaway

Mogą też go bez pary zostawić tak dla urozmaicenia jego postaci .Mysle ze będą próbowali go połączyć z Zoe ale na tym etapie przynajmniej jakoś mi do siebie nie pasują .

Open_W

Zgadzam się z większością osób które są ZA Wade'm. ;)

Bronkar

Po pierwszym odcinku myślałam, że będę wolała George'a, ale po tych 6 odcinkach wolę Wade'a, zobaczymy jak to się dalej potoczy ;)

elenkaa

Na początku ja też, jak pierwszy raz zobaczyłam George'a to pomyślałam "mmmm niezłe ciacho, mam nadzieję, że będzie z Zoe", ale potem wkroczył Wade i wszystko się zmieniło :-D

ocenił(a) serial na 10
DagnaMara

hehe.. ale można się uśmiać czytając Wasze komentarze dziewczyny ;) ale tak z drugiej strony to sam oglądam ten serial.. i muszę niestety zmartwić zwolenniczki Wade'a ale jest on tylko "słodkim" dodatkiem do tego serialu ;) i to on pozostanie "bez pary"

1wilq

Ale tak nie ma być, jak tak będzie to nie będę oglądać i zbojkotuję CW, nawet moje ukochane TVD i Supernatural i OTH też !!!

ocenił(a) serial na 9
DagnaMara

Zdecydowanie Wade! Tak jak wszyscy wyżej powiedzieli George jest po prostu nudny, a Wade jest taki zwariowany ale i słodki :)

ocenił(a) serial na 10
Aktoreczka

Ok, Wade jest przystojny i zwariowany... Takich "bad boy.ów" kochamy... Ale w filmach. Ja na miejscu Zoe też wybrałabym Georga. Zresztą w życiu miałam podobny przypadek: szalony, przystojny niebieskooki blondyn (oglądając Wade, ciągle do niego wracam- tacy są podobni) i poukładany brunet. W końcu wybrałam bruneta. Bo dawał mi stabilizację, jego uczucia były stałe. Nie wzbudzał we mnie takich emocji (do dziś na samą myśl czuję dziwne ukucie w sercu :P) jak blondyn, ale czułam się przy nim bezpieczna- miał dobrą pracę, wszyscy go lubili, nie zwlekał z deklaracjami... Tacy faceci jak mój blondyn czy Wade nadają się na przygodę ale nie na poważny związek...

ocenił(a) serial na 10
MaRaViLLa89

jak dla mnie obaj coś w sobie mają
Wade wiecznie zwariowany a Gorg taki dosłownie złoty chłopak
od 1 odcinka zastanawiam się z kim połączą Zoe.
po 7 odc coś mi się wydaje że Zoe zakochała się w Gorgu a w Zoe Wade :) <co było wiadome ;) >
noo jestem ciekawa co dalej ;) Lemon z burmistrzem a Zoe - Gorge ?

Asiulaaa019

Ja jestem za Waidem :D Mimo wszystko to kochany chłopak jest i zakochany z Zoe. Jak mi go w 7 odcinku było żal to się nie da opisać. Georg jest bardzo sympatyczny i ogólnie naprawdę nadający się na partnera, ale po prostu nie mogę sobie tego wyobrazić... Nie mogłabym patrzeć na smutnego Waida. Po prostu... No i trza nam tam jeszcze jednej kobiety w tym serialu... Bo są 3 faceci i 2 dziewczyny... Ja nie lubić! Bo wtedy zawsze ktoś zostaje sam.

MaRaViLLa89

Nie powiedziałabym, że Wade nadaje się tylko na przygodę. W którym odcinku było pokazane, że jest niestały w uczuciach, nie potrafi zapewnić bezpieczeństwa i zwleka z czymkolwiek? Na razie widzę, że to pomocny, uczynny złoty chłopak, który zaczyna coś czuć do pani doktor. Po siódmym odcinku można również stwierdzić, że nie bawi się uczuciami innych kobiet. Jest zabawny, nieco szalony (ale to nie znaczy, że nieodpowiedzialny!) i wrażliwy. Dlaczego zatem nie nadaje się na poważny związek? Bo nie jest prawnikiem, jak George? Wiem, że nie samą miłością człowiek żyje, ale dla mnie stabilizacja uczuciowa jest najważniejsza, bo co mi po takim prawniku George'u, skoro z tymi uczuciami to u niego różnie? Niby z jedną zaręczony, a do drugiej świruje. Wade w tej kwestii wydaje mi się bardziej stabilny i uczciwy (nie zwodził Tancy, tylko szczerze powiedział, że nie czuje tego samego). I właśnie dlatego wolę Wade'a, nie dlatego, że jest przystojny i czarujący.

brawur

dokladnie, zgadzam sie w 100%!!!

ocenił(a) serial na 5
brawur

Właśnie właśnie. Moim zdaniem to właśnie George wydaje się bardziej niestabilny z nich dwóch i chyba tak naprawdę nie wie, czego chce od życia. Rzucił wszystko i wyjechał do Nowego Jorku, później wrócił, ale nadal go ciagnie do innego świata - sama Lemon czuła się niepewnie, a nuż mu się znudzi w Bluebell. Jest z Lemon, ale najwyraźniej czegoś mu brakuje w tym związku.

ocenił(a) serial na 10
MaRaViLLa89

Buehehehe no to nie zazdroszcze ci zycia u boku faceta ktory wzbudza w tobie jedynie poczucie stabilizacji:/ Poza tym nie uwazam zeby Wade byl typem "TEGO" niegrzecznego chlopca, a George wcale nie jest wzorem poukładanego "idealnego ziecia i meza", wrecz przeciwnie. Wade nie zaliczyl swojej "falszywej zony" choc ta wyraznie nalegala a George pocalowalby Zoe gdyby Lemon nie nadeszla (scena gdzie postrzelil sie kuszą). Wspołczuje chlopakowi bo brnie w cos czego tak na prawde nie chce tylko dlatego zeby postapic "jak trzeba". To jest żałosne a nie godne pochwały. By the way nie snia ci sie czasem te niebieskie oczy;))?

ocenił(a) serial na 6
K_I_C_I_A17

tak tylko że pocałowałby ją pod wpływem morfiny po za tym nie ma chemii a nawet jakby twórcy połączyli Lalusia i Zoe to będzie to ich największy błąd i zarazem koniec tego serialu

ocenił(a) serial na 8
DagnaMara

Wade ;)

ocenił(a) serial na 9
dosia321

Wade, Wade, Wade! zdecydowanie. ;) Nie ma co go porównywać do tego Lalusia

ocenił(a) serial na 7
Robson8080

Wade.

kennedy

Zdecydowanie Wade. George mnie strasznie nudzi, jest Panem Idealnym. Niby taki szczęśliwy z Lemon i ma się z nią ożenić, ale mimo wszystko kręci się wokół Zoe.A ta jego słodziutka twarz... Brr. A Wade jest takim bad boyem, który ma dobre serce ; ) Nie wykorzystuje dziewczyn, nie igra z ich uczuciami. No i jest baardzo przystojny i seksowny ;D Tak więc, bez żadnych wątpliwości, wybieram Wade'a.

ocenił(a) serial na 7
alex36

Wade! George nie jest do końca w porządku wobec obu dziewczyn. poza tym jest nudny w porównaniu z Wadem;))

DagnaMara

George, George i jeszcze raz George, za to że jest przystojny, dobry i odpowiedzialny. I nie jest "pies na baby" jak ten Wade , tylko myśli gdzie tu zamoczyć, ku...s jeden.

marta24_filmaniak

W sumie to Wade też jest odpowiedzialny, opiekował się ojcem, może nie ma takich możliwości jak George-prawnik, ale w gruncie rzeczy jest dobry.

DagnaMara

Ale zdradził Zoe , więc dla mnie jest skreślony, nawet zaczynałam go lubić. Zdradził raz , zrobi to drugi raz , na miejscu Zoe nie wchodzilabym drugi raz do tej samej wody. No ale na szczęście przed nami 3 sezon , gdzie to George dostanie szanse:)

marta24_filmaniak

Ostatnio jestem w tyle z serialem :o jak to zdradził???

DagnaMara

Hehe nawet nie oglądasz serialu a go bronisz. No po prostu przespał sie z jakąś laską bo miał doła. Ale szybko to wyszło na jaw i Zoe go zostawiła.

marta24_filmaniak

ale george też nie był najświętszy, bo na początku był z lemon, a ciągle jeździł gdzieś z zoe, mimo że jego narzeczona prosiła go by tego nie robił. zdrada to nie tylko seks.

DagnaMara

wade, bo george mi idealnie pasuje do lemon :)