http://www.youtube.com/watch?v=-U3jrS-uhuo
HOLY TARDIS OF GALLIFRAY! Tego się nie spodziewałam...
Chyba nam się jednak numeracja zmieniła...
Tak mnie teraz naszło. Ciekawe czy będzie Master? W końcu TL go przywrócili do życia podczas TW no i jest chyba ważną postacią w DW.
Niektórzy spekulują, że istotnie będzie albo w jubileuszowym, albo w świątecznym odcinku, bo na stronie BBC jest wymieniany tuz obok wrogów, których widzieliśmy w siódmej serii http://www.bbc.co.uk/programmes/b006q2x0/features/monsters
"Czuję się strollowany przez Moffata brakiem trollingu. "
Ja też. Ani nie liczyłam na Tą Wojnę Czasu Ani nie liczyłam na Ten numer regeneracji. Moffat się nam psuje :P
I o co chodzi z tym Karn i 4 Doctorem?
Za Czwartego Doktora był taki odcinek "The Brain of Morbius", gdzie zakon Sióstr Karn mających strzec Świętego Płomienia niezbędnego do tworzenia eliksiru życia przez pomyłkę uznał naszego herosa za chętnego do przywłaszczenia sobie tegoż.
Aha eliksir życia... czyli z tego co one tam mówią wynika że on umarł i się narodził poprzez regeneracje na nowo. Czyli Hurt może być pierwszy w takim wypadku bo regeneracje mogły się zrestartować. W takim razie Smith byłby 4. Czy ja dobrze kombinuję czy się zagalopowałam?
Także uważam, że eliksir załatwił sprawę przedłużenia regeneracji. Nie znaczy to jednak, że w odcinku rocznicowym nie będzie odwołań do tego mini episodu :) Wręcz przeciwnie, mam nadzieję na migawki pokazujące podróż Hurta- od regeneracji ósmego, aż po zakończenie Time War :)
Ostatnie zdanie w prequel'u: "Doctor no more". Na trailerze widzimy napis: "No more". Wszystko powoli ładnie się wyjaśnia :D Jeszcze 6 dni, a ja zaczynam powoli szaleć.
Chodzi o ten http://www.youtube.com/watch?v=Zn9Ss9rZMcU klip z odcinka rocznicowego?
sparz na listę odcinków specjalnych i jest odcinek pod The Night of the Doctor który ma datę 15 listopada 2013
15.11 nie było odcinka, tylko ta scena podana wyżej przez Capitano_S
Zapowiadany był jeszcze jeden mini odcinek "The Last Day" ale nie wiem co z nim.
Jeszcze będzie coś innego? :) Ja ja Cię lubię. Zawsze przynosisz mi dobre wiadomości :D
Jak w rocznicowy odcinku ma zostać pokazana wojna czasu to czy Peter Davison bedzi ?,
Bo czytałem że ta wojna czasu działa się za kadencji 5 Doktora.
Przecież Doktor mówił Sara Jane Smits ze musiał ja zostawić, bo była wojna i ze on przeżył a inni nie
Był film z 8 Doctorem i ten jeszcze Wojny Czasu nie znał. I był serial z 9 Doctorem który był już po Wojnie Czasu. Wnioskowaliśmy że 8 lub 9 albo obaj brali w niej udział. A teraz okazuje się że pomiędzy 8 a 9 był jeszcze Hurt i on będzie walczył w Wojnie Czasu.
Sarę Jane zostawia 4 Doctor a nie 5 i robi to dlatego że na Gallifrey doszło do morderstwa i Doctor został wezwany na swoja planetę. A że wtedy nie wolno było tam przebywać ludziom to Doctor musiał zostawić Sarę.
W takim razie o co chodzi z tymi zdaniami ?
SJS; Myślałam ze nie żyjesz. Długo nie wracałeś.
Doktor: Ja przeżyłem inni zginęli.
SJS: Jakto ?
Doktor; Wszyscy zginęli
i w jakim off-screenowo było pokazana ta wojna
Jej chodziło, że myślała, iż Doktor zginął, bo wiele lat nie kontaktował się z nią ani nic takiego. A on w tej rozmowie, mówiąc literacko stracił na chwilę wątek - jej słowa o śmierci skojarzyły mu się z wspomnianym konfliktem.
Off-screenowo, czyli nie została pokazana.
No bo Władcy Czasu niejako zginęli w wojnie - zostali uwięzieni w tzw. Time Locku. Takiej jakby czasowej bańce.
Sarah ma z tym tyle wspólnego że Doctor postanowił się jej zwierzyć jak starej przyjaciółce bo ona go znała jeszcze jak Gallifrey istniała a Time Lordzi żyli.
Późniejsza ich rozmowa:
SJS: Did I do something wrong? Because you never came back for me, you just dumped me. (Zrobiłam coś złego? Ponieważ nigdy nie wróciłeś po mnie, porzuciłeś mnie.)
Doc: I told you, I was called back home and in those days humans weren't allowed. (mówiłem ci, zostałem wezwany do domu a wtedy nie wolno tam było przebywać ludziom)
To o czym Ty piszesz:
SJ: I thought you'd died. I waited for you, you didn't come back and I thought you must've died. (Myślałam że umarłeś. Czekałam nigdy nie wróciłeś pomyślałam że nie żyjesz)
Doc: I lived. Everyone else died. (Przeżyłem. Wszyscy inni nie żyją).
To brzmi jak wyżalenie się albo poinformowanie w celu zainicjowania rozmowy. Pamiętaj że Sarah to jego stara towarzyszka za której "kadencji" Doctor miał jeszcze dom a jego rodacy żyli. Może to wywołało wspomnienia. Wojna czasu to czas 8-Hurta-9 Doctora :)
A powiedział jej o wojnie? (nie pamiętam) Sarah i Doctor to przyjaciele, starzy towarzysze. Czy Ty z przyjaciółmi nie rozmawiasz o tym co się dzieje lub działo w Twoim życiu?
nie bez pośrednio, ale ona mówi ze myślała że nie żyje bo długo nie wracał, a doktor mówi o wojnie co według was była od tego czasu dawno temu i wogule jej nie dotyczy.
Dobra zostawmy tą wojne w spokoju bo mi się z tą wojną wszystko miesza.
ale wracając do tego filmiku dlaczego Paul Mcgann ma ine ubrania i krutrze włosy, przeciesz Doktor nie przebiera się a zwłasza nie zmienia fryzury. i po wypiciu tego płynu z kielich nastopiła regeneracja, ale nie zmienił się w hurta wiem bo pod koniec było jego odbicie i nie miało to brody jak hurt. wiec zmienił się takiego http://www.kasterborous.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/bf-8th-darkeyes-wi de.jpg a nie hurta ?
Porównaj sobie Jedenastego Doktora z piątej serii z Jedenastym Doktorem z końcówki siódmej - inne wdzianko, inny fryz :)
Co do tej drugiej sprawy: to jest John Hurt w młodości. Co do postaci, wspominane było, że wojna trwała bardzo długo. Najwyraźniej na tyle, by Doktor zdążył fizycznie się zmienić.
Piszesz strasznie... jakoś tak hmm....nieskładniowo. Postaram się odpowiedzieć na to co zrozumiałam.
1) Doctorzy zmieniają ubrania i fryzury. Może to są małe różnice czasem tylko zmiana swetra a czasem całego garnituru. Sam 10 miał też wiele rożnych fryzur.
2) Na końcu po regeneracji widzimy to odbicie:
http://l7world.com/wp-content/uploads/2013/11/Doctor-Who-mini-episode-The-Night- of-the-Doctor-%28War-Doctor-John-Hurt%29.jpg
To jest Hurt tylko w ciemnych włosach. Domyślam się że chodziło o to aby wyglądał na młodszego. Z tego też powodu nie widzimy dokładnie jego samego a tylko liche odbicie aby nie było widać zmarszczek bo aktor już wiekowy jest.