PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32928
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

http://www.youtube.com/watch?v=-U3jrS-uhuo

HOLY TARDIS OF GALLIFRAY! Tego się nie spodziewałam...
Chyba nam się jednak numeracja zmieniła...

ocenił(a) serial na 10
Belief

Oby, oby. Bo jak nie, to będzie słabo :(

ocenił(a) serial na 10
bartoszu88

Tak mnie teraz naszło. Ciekawe czy będzie Master? W końcu TL go przywrócili do życia podczas TW no i jest chyba ważną postacią w DW.

ocenił(a) serial na 10
Belief

Niektórzy spekulują, że istotnie będzie albo w jubileuszowym, albo w świątecznym odcinku, bo na stronie BBC jest wymieniany tuz obok wrogów, których widzieliśmy w siódmej serii http://www.bbc.co.uk/programmes/b006q2x0/features/monsters

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

Nie zauważyłem tego The War Doctor na końcu. To już jest w ogóle bez sensu.

ocenił(a) serial na 10
Szymko0

"Czuję się strollowany przez Moffata brakiem trollingu. "

Ja też. Ani nie liczyłam na Tą Wojnę Czasu Ani nie liczyłam na Ten numer regeneracji. Moffat się nam psuje :P

I o co chodzi z tym Karn i 4 Doctorem?

ocenił(a) serial na 10
Belief

Za Czwartego Doktora był taki odcinek "The Brain of Morbius", gdzie zakon Sióstr Karn mających strzec Świętego Płomienia niezbędnego do tworzenia eliksiru życia przez pomyłkę uznał naszego herosa za chętnego do przywłaszczenia sobie tegoż.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Aha eliksir życia... czyli z tego co one tam mówią wynika że on umarł i się narodził poprzez regeneracje na nowo. Czyli Hurt może być pierwszy w takim wypadku bo regeneracje mogły się zrestartować. W takim razie Smith byłby 4. Czy ja dobrze kombinuję czy się zagalopowałam?

Szymko0

Także uważam, że eliksir załatwił sprawę przedłużenia regeneracji. Nie znaczy to jednak, że w odcinku rocznicowym nie będzie odwołań do tego mini episodu :) Wręcz przeciwnie, mam nadzieję na migawki pokazujące podróż Hurta- od regeneracji ósmego, aż po zakończenie Time War :)

ocenił(a) serial na 10
katniss_

Ech, nie mogłem się oprzeć... Ale warto było!

katniss_

Kurczę, Moffat znów zaczyna kombinować. Oby to się nie skonczylo tak jak 6. sezon

użytkownik usunięty
katniss_

Ostatnie zdanie w prequel'u: "Doctor no more". Na trailerze widzimy napis: "No more". Wszystko powoli ładnie się wyjaśnia :D Jeszcze 6 dni, a ja zaczynam powoli szaleć.

ocenił(a) serial na 10

No właśnie co on tam mówi na końcu? "Doctor no more" czy "Doctor War"?

ocenił(a) serial na 10
Belief

"Doctor no more".

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

To skąd się wziął ten Doctor War?

ocenił(a) serial na 10
Belief

W napisach końcowych jest "John Hurt as the War Doctor"

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

A to, to widziałam, ale myślałam, że to było też gdzieś w odcinku. :)

Capitano_S

A co z tym specjalnym odcinkiem ktury był 15 listopada 2013 ??

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Właśnie o nim mowa.

Capitano_S

The Night of the Doctor to odcinek z 14 listopada, a mi chodzi o 15 listopada który nie ma tytułu

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Chodzi o ten http://www.youtube.com/watch?v=Zn9Ss9rZMcU klip z odcinka rocznicowego?

Capitano_S

sparz na listę odcinków specjalnych i jest odcinek pod The Night of the Doctor który ma datę 15 listopada 2013

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

15.11 nie było odcinka, tylko ta scena podana wyżej przez Capitano_S
Zapowiadany był jeszcze jeden mini odcinek "The Last Day" ale nie wiem co z nim.

katniss_

aha, czyli 15-ego był tylko ten klip z odcinka rocznicowego

ocenił(a) serial na 10
katniss_

Jeszcze będzie coś innego? :) Ja ja Cię lubię. Zawsze przynosisz mi dobre wiadomości :D

Belief

Jak w rocznicowy odcinku ma zostać pokazana wojna czasu to czy Peter Davison bedzi ?,
Bo czytałem że ta wojna czasu działa się za kadencji 5 Doktora.

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Wojna była off-screenowo, po filmie, a przed erą Dziewiątego Doktora.

Capitano_S

Przecież Doktor mówił Sara Jane Smits ze musiał ja zostawić, bo była wojna i ze on przeżył a inni nie

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Retoryczne pytanie: que?

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Był film z 8 Doctorem i ten jeszcze Wojny Czasu nie znał. I był serial z 9 Doctorem który był już po Wojnie Czasu. Wnioskowaliśmy że 8 lub 9 albo obaj brali w niej udział. A teraz okazuje się że pomiędzy 8 a 9 był jeszcze Hurt i on będzie walczył w Wojnie Czasu.

Sarę Jane zostawia 4 Doctor a nie 5 i robi to dlatego że na Gallifrey doszło do morderstwa i Doctor został wezwany na swoja planetę. A że wtedy nie wolno było tam przebywać ludziom to Doctor musiał zostawić Sarę.

Belief

W takim razie o co chodzi z tymi zdaniami ?
SJS; Myślałam ze nie żyjesz. Długo nie wracałeś.
Doktor: Ja przeżyłem inni zginęli.
SJS: Jakto ?
Doktor; Wszyscy zginęli

i w jakim off-screenowo było pokazana ta wojna

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Jej chodziło, że myślała, iż Doktor zginął, bo wiele lat nie kontaktował się z nią ani nic takiego. A on w tej rozmowie, mówiąc literacko stracił na chwilę wątek - jej słowa o śmierci skojarzyły mu się z wspomnianym konfliktem.

Off-screenowo, czyli nie została pokazana.

Capitano_S

mi chodzi o to co powiedział doktor. że wszyscy zginęli

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

No bo Władcy Czasu niejako zginęli w wojnie - zostali uwięzieni w tzw. Time Locku. Takiej jakby czasowej bańce.

Capitano_S

w takim razie co Sara ma z tym wspulnego, jak wojna nie działa się po zostawieniu jej

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Sarah ma z tym tyle wspólnego że Doctor postanowił się jej zwierzyć jak starej przyjaciółce bo ona go znała jeszcze jak Gallifrey istniała a Time Lordzi żyli.

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Późniejsza ich rozmowa:
SJS: Did I do something wrong? Because you never came back for me, you just dumped me. (Zrobiłam coś złego? Ponieważ nigdy nie wróciłeś po mnie, porzuciłeś mnie.)

Doc: I told you, I was called back home and in those days humans weren't allowed. (mówiłem ci, zostałem wezwany do domu a wtedy nie wolno tam było przebywać ludziom)

To o czym Ty piszesz:
SJ: I thought you'd died. I waited for you, you didn't come back and I thought you must've died. (Myślałam że umarłeś. Czekałam nigdy nie wróciłeś pomyślałam że nie żyjesz)

Doc: I lived. Everyone else died. (Przeżyłem. Wszyscy inni nie żyją).

To brzmi jak wyżalenie się albo poinformowanie w celu zainicjowania rozmowy. Pamiętaj że Sarah to jego stara towarzyszka za której "kadencji" Doctor miał jeszcze dom a jego rodacy żyli. Może to wywołało wspomnienia. Wojna czasu to czas 8-Hurta-9 Doctora :)

Belief

wiec dlaczego jej muwi o wojnie jak nie ma z tym nic spulnego że ją porzucił ?

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

A powiedział jej o wojnie? (nie pamiętam) Sarah i Doctor to przyjaciele, starzy towarzysze. Czy Ty z przyjaciółmi nie rozmawiasz o tym co się dzieje lub działo w Twoim życiu?

Belief

nie bez pośrednio, ale ona mówi ze myślała że nie żyje bo długo nie wracał, a doktor mówi o wojnie co według was była od tego czasu dawno temu i wogule jej nie dotyczy.

Dobra zostawmy tą wojne w spokoju bo mi się z tą wojną wszystko miesza.

ale wracając do tego filmiku dlaczego Paul Mcgann ma ine ubrania i krutrze włosy, przeciesz Doktor nie przebiera się a zwłasza nie zmienia fryzury. i po wypiciu tego płynu z kielich nastopiła regeneracja, ale nie zmienił się w hurta wiem bo pod koniec było jego odbicie i nie miało to brody jak hurt. wiec zmienił się takiego http://www.kasterborous.com/wordpress/wp-content/uploads/2010/bf-8th-darkeyes-wi de.jpg a nie hurta ?

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Porównaj sobie Jedenastego Doktora z piątej serii z Jedenastym Doktorem z końcówki siódmej - inne wdzianko, inny fryz :)

Co do tej drugiej sprawy: to jest John Hurt w młodości. Co do postaci, wspominane było, że wojna trwała bardzo długo. Najwyraźniej na tyle, by Doktor zdążył fizycznie się zmienić.

ocenił(a) serial na 10
Seba_paj

Piszesz strasznie... jakoś tak hmm....nieskładniowo. Postaram się odpowiedzieć na to co zrozumiałam.

1) Doctorzy zmieniają ubrania i fryzury. Może to są małe różnice czasem tylko zmiana swetra a czasem całego garnituru. Sam 10 miał też wiele rożnych fryzur.

2) Na końcu po regeneracji widzimy to odbicie:
http://l7world.com/wp-content/uploads/2013/11/Doctor-Who-mini-episode-The-Night- of-the-Doctor-%28War-Doctor-John-Hurt%29.jpg

To jest Hurt tylko w ciemnych włosach. Domyślam się że chodziło o to aby wyglądał na młodszego. Z tego też powodu nie widzimy dokładnie jego samego a tylko liche odbicie aby nie było widać zmarszczek bo aktor już wiekowy jest.