Które teksty jakie sytuacje was rozbawiły ??? Zacznę od nie najśmieszniejszego ale to tez mnie
rozbawiło 1 odcinek 5 serii doktor prosi małą Amy o różne dania w końcu trafia na to co mu
smakuje - paluszki rybne z budyniem : -) hehe ktoś próbował ???
Teksty żadne mi nie utkwiły w pamięci,ale sceny owszem:
1x11 Boom Town -Doctor i Slitheen w restauracji
3x10 Blink - "Wibbly Wobbly Timey Wimey "
4x01 Partners in Crime -Spotkanie i "rozmowa" Doctora z Donną
Mnie najbardziej rozwaliła scena w "The end of the world" kiedy z szafy grającej leci Toxic- Britney Spears jako utwór dla uczczenia planety Ziemia.
W każdym odcinku są takie momenty ;) Zabawny jest moment gdy kaktusy i wilfred ratują Doctora w the end of time, i on jest przypięty do takiego wózka (?) Nie odpinają go tylko ciągną po schodach a on krzyczy "worst rescue ever" :D I kiedy Rory walczy kijem od szczotki z 'wampirem'
S05E06, nieprzetłumaczalne:
Doktor: (...) and she kissed me. (mowa o Amy)
Rory: And you kissed her back?
D.: No, I kissed her mouth.
S04E07
Donna: Typowe. Wszyscy porządni jeżdżą drugim autobusem.
Doktor: Albo są Władcami Czasu.
I wieeeele innych.
A, i jeszcze "Planet of the Dead"
Policjant: A pan jest aresztowany za pomoc w ucieczce!
Doktor: Dobrze, to ja... wejdę do tej budki policyjnej i się aresztuję.
Wszystkie wyżej wymienione i ponad to :
"Pandorica opens" Taniec Doctora
"Eleventh hour" reakcje na jedzenie
"Snowmen" Strax i robal
P.S. Chciałam spróbować, ale zrezygnowałam.
Poza tymi już wymienionymi dorzucę jeszcze inny. Odcinek 5 z sezonu czwartego "The Poison Sky". Doktor w masce gazowej z tekstem "Are you my mommy?".
O, to mój ulubiony. Razem z motywem niedorajdy z Silence in Library, która pomylila drzwi do toalety z wejściem do kapsuły ratunkowej (twice!) oraz "spojlerami" powieści Agaty Christie i dramatów Szekspira.
Ale jak czytałem o custard na polskich stronach, to wszyscy to nazywają custard, więc nie wiem skąd nagle potrzeba tłumaczenia tego.
Najśmieszniejszy wydawał mi się 12 odcinek 6 sezonu Closing Time. Jak Doktor i Craig w zepsutej windzie przenoszą się na statek cybermanów i Doktor wyznaje miłość Craigowi ;P
Mi się podobał Dziewiąty w odcinku "World wart three" kiedy Doktor biegł do wojskowych i powiedział:
-chcecie kosmitów? Idźcie do premiera, a następnie słowa:
-Premier to przebrany kosmita! .Po czym, gdy zdał sobie jak źle, wygląda sprawa....zaczął uciekać:D
s05e06
Scena, bodajże wieczór kawalerski
Doktor: Dobra, Rory. Musimy porozmawiać o twojej narzeczonej. Próbowała mnie pocałować
*oburzenie na sali.
Doktor: Ale wiesz co, jesteś szczęściarzem. Amy świetnie całuje.
*złowroga cisza na sali
Doktor: To zabawne, że kiedy mówisz niektóre rzeczy w swojej głowie, brzmią dobrze.
Uwielbiam nieporadność Doktora ;D
Z tego samego odcinka, Doktor i Rory "zbroją się" w ultrafiolet
Rory: Twoja zabawka jest większa.
Doktor: Nie zaczynajmy tej rozmowy!!
Doktor: Ludzie z góry są bardzo hałaśliwi.
Guido: Na górze nie ma żadnych ludzi.
Doktor: Wiedziałem, że to powiesz! Ktoś jeszcze wiedział, że on to powie?
Doktor przegląda się w lustrze : Cześć, przystojniaku!
Doktor: Jesteście jak Houdini! Tylko że jesteście pięcioma strasznymi dziewczętami, a on jest niższy. Będzie niższy. Bełkoczę...
Doktor: Czy ja myślę, to co myślę, że myślę?
Doktor: Wyjawcie mi cały plan! [...] Któregoś dnia to zadziała...
Dwa z mojej ulubionej "ery"
"Remembrance of the Daleks", rozmowa Doktora i Davrosa:
Davros: (O Dalekach, i sobie) Będziemy wszech...
Doktor: ...potężni! Zmiażdżycie pośledniejsze rasy, podbijecie galaktykę! Nieograniczona moc! Nieskończony ryżowy pudding! Et cetera, et cetera!
"Battlefield". Doktor by pokonać niejaką Morgaine musi jej zabrać miecz Excalibur.
Morgaine: Zawsze mogłam cię pokonać w szachy, Merlinie
Doktor: Kto mówił o szachach? Gram w pokera, i mam asa w rękawie! *W tym momencie jego towarzyszka Ace (Gra słów: as - Ace (ang)) wbrew jego poleceniu (Zabronił, bo wiedział, że nie posłucha) wpada z impetem do pomieszczenia i przypadkowo wytrąca wiedźmie oręż*