PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=199691}

Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 32926
8,5 12 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

Bad Wolf

ocenił(a) serial na 10

Właśnie jestem w 2 sezonie i skończyłem oglądać 4 odcinek. Jednak po 1 sezonie nie rozumiem
jednej rzeczy. O co chodzi z tymi słowami Bad Wolf. No bo Dalekowie coś tam mówili ale nie
dokładnie pamiętam co, może mi to ktoś wyjaśnić.?

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

Kiedy Rose wchłonęła Vortex, i dostała moce, którymi zniszczyła Daleków i wskrzesiła Jacka ("Parting of the ways") rozesłała te napisy 'BAD WOLF" po czasoprzestrzeni.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Czyli nie znaczyły one nic szczególnego?

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

w tym serialu nie ma rzeczy bez znaczenia ...

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

Oczywiście, że znaczyły. To właśnie słowa "Bad Wolf" zaprowadziły Rose z powrotem do Doctora. "Bad Wolf" to była Rose pod wpływem Time Vortex. Bad Wolf sam się stworzył a następnie porozsiewał te słowa po całym czasie i przestrzeni aby zaprowadzić siebie jeszcze jako Rose z powrotem do Doctora i ocalić wszechświat przed nawrotem Daleków.

Te słowa już na zawsze przylgnęły do Rose. Np. w odcinku z wilkołakiem ten jej mówi, że jest w niej coś z wilka. Słynna i znacząca zatoka dla Rose i Doctora też będzie się nazywać "Bad Wolf". Poza tym te słowa też poniekąd będą krążyły za Doctorem w kolejnych 2 sezonach ale bardzo subtelnie (tylko fanatycy je dostrzegą) aż w końcu staną się mocnym ostrzeżeniem dla Doctora w 4 sezonie, że zbliża się koniec wszechświata.
(nie chce Ci spojlerować)

ocenił(a) serial na 10
Belief

Właśnie się zorientowałam że "Bad Wolf" pojawiło się również w spin-offie "Torchwood" więc za Jackiem to też łaziło.
http://media.tumblr.com/tumblr_luf1da7aO31r1tsa1.png