Doktor Who

Doctor Who
2005 - 2022
8,1 33 tys. ocen
8,1 10 1 33145
8,4 11 krytyków
Doktor Who
powrót do forum serialu Doktor Who

ocenił(a) serial na 10

Właśnie jestem w 2 sezonie i skończyłem oglądać 4 odcinek. Jednak po 1 sezonie nie rozumiem
jednej rzeczy. O co chodzi z tymi słowami Bad Wolf. No bo Dalekowie coś tam mówili ale nie
dokładnie pamiętam co, może mi to ktoś wyjaśnić.?

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

Kiedy Rose wchłonęła Vortex, i dostała moce, którymi zniszczyła Daleków i wskrzesiła Jacka ("Parting of the ways") rozesłała te napisy 'BAD WOLF" po czasoprzestrzeni.

ocenił(a) serial na 10
Capitano_S

Czyli nie znaczyły one nic szczególnego?

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

w tym serialu nie ma rzeczy bez znaczenia ...

ocenił(a) serial na 10
olekczerwony

Oczywiście, że znaczyły. To właśnie słowa "Bad Wolf" zaprowadziły Rose z powrotem do Doctora. "Bad Wolf" to była Rose pod wpływem Time Vortex. Bad Wolf sam się stworzył a następnie porozsiewał te słowa po całym czasie i przestrzeni aby zaprowadzić siebie jeszcze jako Rose z powrotem do Doctora i ocalić wszechświat przed nawrotem Daleków.

Te słowa już na zawsze przylgnęły do Rose. Np. w odcinku z wilkołakiem ten jej mówi, że jest w niej coś z wilka. Słynna i znacząca zatoka dla Rose i Doctora też będzie się nazywać "Bad Wolf". Poza tym te słowa też poniekąd będą krążyły za Doctorem w kolejnych 2 sezonach ale bardzo subtelnie (tylko fanatycy je dostrzegą) aż w końcu staną się mocnym ostrzeżeniem dla Doctora w 4 sezonie, że zbliża się koniec wszechświata.
(nie chce Ci spojlerować)

ocenił(a) serial na 10
Belief

Właśnie się zorientowałam że "Bad Wolf" pojawiło się również w spin-offie "Torchwood" więc za Jackiem to też łaziło.
http://media.tumblr.com/tumblr_luf1da7aO31r1tsa1.png